• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose delegatie heeft vrijdag een parlementair overleg verlaten dat plaatsvond op Sint Maarten. Collega’s uit Aruba, Nederland en Sint Maarten waren aanwezig bij deze bijeenkomst. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers of zij hier begrip voor hebben.

De 51-jarige Kevin vindt het belachelijk. “Ik begrijp dat echt niet. Het is waarschijnlijk niet gegaan hoe ze hoopten dat het zou gaan, maar om nou gelijk weg te lopen? Dit laat wel zien hoe kinderachtig de overheid van Curaçao is. Ze moesten zich schamen.”

Overdreven
Anthony (31) vindt alle heisa eromheen een beetje overdreven. “Het doet mij niet zoveel of ze nou weggelopen zijn of niet. Blijkbaar waren ze het totaal niet eens met hun collega’s. Het lijkt mij dat ze niet zomaar de zaal ontvluchten. Het moet nog blijken of ze dit in hun goed recht deden.”

Onprofessioneel
De 46-jarige Marc vindt het totaal niet gepast. Volgens hem is dit ontzettend onprofessioneel van de Curaçaose delegatie. “Je moet nooit weglopen tijdens een belangrijke vergadering. Belachelijk, het is geen stijl om zomaar weg te lopen.” Een vrouwelijke beveiliger denkt dat het aan iets heel anders ligt. “Die mensen denken niet aan God. Als God in hun achterhoofd zou zitten, zouden ze nooit weggelopen zijn. Er zouden niet zulke problemen zijn ontstaan.”

Beslissingen
De 63-jarige Hayes heeft er ook een mening over. “Tijdens dit soort conferenties worden geen zwaar wegende beslissingen genomen en dat wil de Curaçaose delegatie wel. Zij wilden dat Nederland afspraken zou opnemen in het rapport. Maar dat wilde Nederland niet. Curaçao had dan de afspraken als voetopmerking moeten laten noteren. Maar als diplomaat moet je nooit opgeven en al helemaal niet opstaan en de zaal verlaten.”

17 reacties op “‘Ze moesten zich schamen’”

 1. @Shimaruku,

  Sterke analyse, maar toch zo simpel…. het zegt inderdaad heel veel over de reageerders…
  Ik denk ook niet dat zij dat zullen ontkennen, omdat zij echt het idee hebben dat zij bij de elite horen en bij het sterke ras…

 2. Vreemde kant gaat deze discussie op. In Nederland was er en tijd dat ‘de laagste klasse burgers’ niet mocht stemmen omdat zij te dom zouden zijn om een afgewogen keuze te maken. Het recht om te stemmen hing af van je inkomen; met een uitkering van de armenzorg mocht je dus ook niet stemmen; als je niet kon lezen of schrijven ook niet. Pas in 1917 is deze ongelijkheid afgeschaft. Vrouwen telden al helemaal niet mee. Zij mochten pas stemmen vanaf 1919.
  Het zijn democratische verworvenheden waar men letterlijk eeuwen over heeft gedaan en waar een lange strijd voor is gevochten. Het IDEE alleen al om op Curacao een soort ballotagecommissie in te voeren om te bepalen wie wel en niet mag stemmen zegt veel over de reageerders. Terug naar de VOC soms? Of meteen maar naar de middeleeuwen? (Maar dan wel als horige…)

 3. De Amerikanen praten met de Taliban…Maar Wiels cs hebben zoveel problemen met NL dat er helemaal nergens over gesproken kan worden..Hij definieert Curacao weer als slachtoffer.

 4. Probleem van deze regering is dat ze zich niet schamen en schaamteloos doorgaan

 5. Voor schaamte, moet je over een ,,gevoel,, kunnen beschikken!!
  Dit clubje barbaren, hebben hun gevoel met de daarbij behorende schaamte, al jaren geleden in een loden koker naar de bodem van de Caribische-zee laten afzinken !!

 6. @ Ferd, van die IQ test vind ik een goed idee.
  Helaas is dat democratisch niet mogelijk.
  Deze foute partijen gedijen bij een slechte opleiding van het volk.
  Dus hun motto is:HOUD HET VOLK ZO DOM MOGELIJK…….
  Ons motto moet zijn: EDUCATIE EDUCATIE EDUCATIE
  pas dan zal er hier een goede regering mogelijk zijn.
  nieuwe verkiezingen hebben nu geen nut.
  voor een vlaggetje en een gratis T-shirt zijn de stemmen gewonnen.

 7. @ Ferd Jansen. Ik ben er dan ook voorstander van om stemgerechtigden een IQ test te laten afleggen en beneden een bepaald IQ het stemrecht af te nemen. Ter bescherming van de andere kiezers maar ook van henzelf.

  Maar dan halen de partijen van de huidige coalitie de kiesdrempel niet en houden geen enkele zetel meer over. Geen slecht idee dus maar dat zullen Jerommeke, El Gordo en Berlusconi chikitu niet met je eens zijn

 8. Het is wel duidelijk dat deze regering niets met God heeft want ze doen alles wat God verboden heeft..

 9. @Ferd,

  Alle mooie praatjes die de partijen in kwestie hadden tijdens de verkiezingen, wat is daar van terecht gekomen?

  Deze politieke partijen doen niets anders dan alle andere politiek partijen qua verkiezersbedrog (PVV zelfs al binnen 24 uur). Alleen deze doen het zo erg, dat zij publiekelijk het volk belazert. Maar de stem die elke burger heeft gegeven, kunnen ze nu niet meer terugdraaien. En jij hebt PAR gestemd (waarvan wel dubieuze praktijken gedoogd waren blijkbaar), waarom niet op een partij zoals PAIS, waarvan er niets negatiefs op te merken viel (of nog niet bekend was)? Dus negatieve praktijken is voor jou wel toegestaan, mits het je persoonlijk niet raakt of zo?? En kom nu niet praten dat hun (van bijv PAIS) politieke richtlijn niet bij jouw past, want volgens mij is jouw stem slechts gebaseerd op corruptie of niet (maar zolang het jouw persoonlijk niet raakt ben jij bereid om de andere kant op te kijken).

  Face it Ferd, jij bent geen haar beter en mede door jou is Curacao bergafwaarts gegaan. Dus probeer jouw fouten niet op anderen af te schuiven. Misschien moet jij eerst je eigen issues even volledig oplossen en dan kan je pas weer van toegevoegde waarde zijn voor Curacao. Begin met slechts een nickname te reageren om kracht bij jouw mening te zetten ipv met je alterego’s.

  Los gezien van het bovenstaande ben jij naar mijn idee een voorbeeld waarom Wiels en co een dergelijk beleid blijven voeren. Ook nog bedankt voor dat dus… eerst je stem verpesten en dan ook nog een concrete oorzaak zijn voor het tot stand komen van deze bananenrepubliek. Gaat lekker Ferd!

 10. Op de een of andere manier komt het liedje “Klein, klein kleutertje” in me op.

 11. Kasuari, ik heb PAR gestemd en niet omdat ik dat zo’n goede partij vind, integendeel, maar het is de minst slechte met voor zover ik weet geen betrokkenheid bij corruptie. Om dezelfde reden heb ik ook als eens PNP gestemd en heb ik er over gedacht Democraat te stemmen, echter die partij is zo klein dat het een verloren stem zou zijn.
  Het gaat er bij mij nog steeds niet dat mensen stemmen op FOL, MFK en PS, waarvan de politici allemaal opvallen door strafbladen, gebrek aan opleidingen, betrokkenheid bij corruptie en baantjes regelen voor zichzelf en familie.
  En om dat te zien hoef je de krant maar open te slaan. Vandaag weer Schotte die actie onderneemt tegen de benzinepompen die een korting geven die zijn schoonvader (eigenaar van een reeks van pompen) niet bevalt.
  Het stemgedrag van de bevolking heeft de ellende waar we nu in zitten veroorzaakt. Ik ben er dan ook voorstander van om stemgerechtigden een IQ test te laten afleggen en beneden een bepaald IQ het stemrecht af te nemen. Ter bescherming van de andere kiezers maar ook van henzelf.

 12. Van Isla unitiles zijn wij omgedoopt naar Isla payasos, Jesus save us !

 13. Ik begrijp totaal niet, dat deze regering deze eenmalige kans om een mandaat voor onafhankelijkheid te krijgen niet met beide handen aangrijpt. Het mag ook van Nederland, Aruba en SXM. Het is toch zo simpel om nu een referendum of beter tussentijds nieuwe verkiezingen te houden en dan de zegeningen te tellen. Zelfs Domboklad en Curacaoenaar kunnen dat niet duidelijk maken.

 14. Ferd jij moet je schamen, jij hebt je onvoldoende ingezet voor een regering die bij jou past, en alles wat bij jou past is vanzelfsprekend goed voor de hele wereld toch? Ouwe wereld verbeteraar!

  Als je net zoveel stemmen kon geven als het aantal nicknames je hebt op dit fourm….. Maar goed dat gaat helaas niet lukken 😉

 15. maar de Curaçaose bevolking hebben deze jongens toch i/h zadel geholpen toch. dus ik geef mijn voorganger gelijk om te zeggen dat de Curaçaoënaar zich moet schamen, niet die politieke gasten.

 16. inplaatst van te praten lopen we weg, ja zo begint altijd met een scheiding.

 17. De betreffende politici moeten zich inderdaad schamen. Maar meer nog moet het Curacaose volk zich samen dat deze leeghoofden via de stembus aan de macht heeft geholpen.