• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Blauwdruk architectenCURAÇAO – Acht lokale architecten zijn vol spanning de resultaten van een designwedstrijd aan het afwachten. De winnaar mag het nieuwe kantoor van Curaçao Airport Holding (CAH) ontwerpen.

CAH heeft besloten om de gemeenschap bij het project te betrekken. Naast een vakkundige jury, mag ook het publiek, via SMS, haar stem geven aan haar favoriete ontwerp. De ontwerpen zijn vanaf woensdag 24 februari te zien in de Openbare Bibliotheek en op de website van CAH, www.ca-holding.com/vote.

Referentieprojecten
Alle lokale architecten waren uitgenodigd om mee te doen met de wedstrijd. 41 Architecten hebben zich aangemeld om mee te  doen, waarvoor zij een aantal referentieprojecten moesten inleveren om aan te tonen dat zij zo’n opdracht aankunnen. Van de 41, zijn er acht gekozen en dus nog in de race.

Thijs Giskes
Architect Thijs Giskes van ‘Thijs Giskes Architecture’ die bij de laatste acht zit, denkt dat hij een goede kans maakt om te winnen. “Alle ontwerpen zijn anoniem ingediend, dus de jury en de mensen weten niet welk ontwerp bij welk architect hoort. Ik kan daarom niet veel vertellen over mijn ontwerp, maar ik heb zeker een goed gevoel en ik zie het heel positief”, aldus Giskes. “Ik wil een nieuw soort architectuur op Curaçao introduceren. Ik bedoel dan modernere ontwerpen die ook inspelen op duurzaamheid. Ik denk dat ik, als een jonge architect, er goede inzicht in heb”, vertelt Giskes.

www.versgeperst.com