• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rapportage over het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) staat morgen op de agenda van de Staten. Het vierdaagse overleg op Sint Maarten werd vrijdag abrupt afgesloten: de Curaçaose delegatie verliet voortijdig de vergadering. Alleen PAR-Statenlid Dennis Jackson bleef zitten in de vergaderzaal.

In een verklaring van de delegatie maken de Statenleden duidelijk dat ze vooral moeite hadden met de houding van de Nederlandse delegatie.

Afwijkende mening

De Curaçaose delegatie had gevraagd om in het verslag van de conferentie ook de afwijkende mening van Curaçao op te nemen. De Statenleden verschillen namelijk van mening op het gebied van onder andere de procedure van de Koninkrijkswetten en de clausule voor beëindiging van de Consensuswetten.

Onacceptabel
“In het statuut staat het principe van wederzijds respect en gelijkheid beschreven tussen de Koninkrijkspartners. Voor de delegatie van Curaçao is het onacceptabel dat bij deelname aan een bijeenkomst van de Parlementen van het Koninkrijk zich het gebruik voordoet dat landen beraadslagen maar dat afwijkende meningen van één van de partners wordt weggelaten uit het verslag.”

De (Papiamentstalige) verklaring van de Curaçaose delegatie:

[scribd id=78441541 key=key-1emntocwuae5qja3zbtd mode=list]

7 reacties op “IPKO op de agenda bij de Staten”

 1. Nos Mes Por.?
  Hou mijn hart vast als het zou moeten met deze lui aan de ”macht”.
  Nu bakken ze er al niets van, laat staan als ze het buiten het koninkrijk zouden moeten rooien.

 2. Was een goede aksie om weg te lopen. Nos mes por.

 3. Als ze een aparte mening willen hebben en het met de koninkrijkspartners niet eens zijn en zich daardoor buiten het Koninkrijk willen plaatsen, moeten ze dat niet doen met een aparte verklaring op SXM maar thuis met het uitroepen van de onafhankelijkheid, als ze daarvoor een mandaat van het volk hebben. Anders MAUL HALTEN en net doen of ze goed opgevoed zijn en het volk op de juiste manier vertegenwoordigen. Daarvoor zijn ze ingehuurd en worden ze te vorstelijk voor betaald plus allerhande douceurtjes. Zo zout hebben we het hier nog nooit gevreten.

 4. Hahahahaha,appart kan je wel zeggen ja en dan ook nog die Dennis Jackson toejuigen ,terwijl hij vast WEER met zijn neus in de coke heeft gezeten en niet in staat was om op te staan.

 5. Ja de kleuters maken een afspraak en als ze zich daarna niet aan de afspraak willen houden en hun zin niet krijgen lopen ze verontwaardigd weg, schande voor het Curaçaoese volk, dat toch echt wel beter verdient, maar nog niet weet hoe ze dit onwaardig gedrag moeten afstraffen. Maar zelfs een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen.

 6. Ja dat kennen ze niet op Curacao.. weerstand en kritiek. helaas zijn ze geen ja knikkers die bang zijn voor hun baantje.

 7. Het is een apart gezelschap dat deze brief ondertekend heeft:
  – Amergo Thode (zoon aan een baantje geholpen bij het Antillenhuis, zoon betrapt op grote drugssmokkel);
  – Ivar Asjes (betrapt op creditcardfraude, echtgenote geholpen aan een nog niet bestaande baan bij CPA, zelf politiek benoemd als directeur bij Selikor en voor zichzelf al een politiek baantje geregeld dat op hem wacht wanneer hij uit de politiek stapt);
  Anthony Godett (veroordeeld voor corruptie en daarvoor een jaar in de gevangenis gezeten).

  Denken deze mensen nu echt dat Nederland dit soort lui serieus neemt?