CURAÇAO – De kapitein van het gekapseisde Italiaanse cruiseschip Costa Concordia is volgens zijn bazen verantwoordelijk voor het ongeluk. Hij heeft een ‘onverklaarbare fout’ gemaakt, aldus het hoofd van Costa Cruises vandaag. Het schip was vrijdag bij het eiland Isola del Giglio tegen de rotsen gevaren.

Door de aanvaring ontstond een scheur van tientallen meters lang in de romp. Zes opvarenden van de Costa Concordia zijn om het leven gekomen. Ongeveer vijftien mensen worden nog vermist. Het cruiseschip ligt op de zeebodem, vlakbij een afgrond. Er bestaat een risico dat de Costa Concordia wegglijdt en in de diepte verdwijnt.

Toestemming
Pier Luigi Foschi verklaarde dat kapitein Francesco Schettino een manoeuvre maakte waarvoor hij geen toestemming had. “Wij distantiëren ons van zulk gedrag.” Volgens Foschi zijn er geen aanwijzingen dat een technisch probleem de oorzaak is van het ongeluk.

Doodslag
Kapitein Schettino wilde volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera een bemanningslid plezieren door vlak langs het eiland te varen. Hoofdkelner Antonello Tievoli is van het eiland afkomstig. Toen het schip vlakbij het eiland was, zou de kapitein tegen het bemanningslid hebben gezegd: “Kom kijken, Antonello, kijk je eiland.” Schettino werd zaterdag aangehouden. Volgens hem stond de rots niet op de kaart. De kapitein wordt beschuldigd van doodslag. Hij zou bovendien zijn schip hebben verlaten terwijl de evacuatie nog bezig was.

Milieuramp
De geëmotioneerde Foschi nam het op voor de andere bemanningsleden van het schip. “Ze hebben zich allemaal als helden gedragen. Het is ze gelukt om meer dan 4000 mensen te evacueren in twee uur tijd.” De schade aan het cruiseschip is geschat op 65 tot 73 miljoen euro. Het Nederlandse bergingsbedrijf Smit is één van de gegadigden om het schip te lichten. De bergers moet echter eerst een milieuramp zien te voorkomen door 2300 ton brandstof uit schip te pompen. Medewerkers van Smit voerden vandaag een eerste inspectie uit.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com