CURAÇAO- Minister Ivo Opstelten (Justitie) blijft erbij dat de benoeming van de nieuwe vicepresident van de Raad van State correct is afgehandeld. Sollicitanten voor de functie hadden bij de Nationale ombudsman geklaagd dat ze geen schijn van kans maakten, omdat de benoeming van Piet Hein Donner al lang zou vaststaan.

Maar Opstelten vindt dat op basis van speculaties in de media niet kan worden gesteld dat de procedure partijdig was, schreef hij maandag aan ombudsman Alex Brenninkmeijer. Hij herhaalt dat bij de kabinetsformatie geen afspraken zijn gemaakt over de benoeming.

Benoemingsprocedure
Hij voerde met enkele van de 39 sollicitanten een aantal gesprekken. De klagers waren daar niet bij omdat aan de hand van hun brieven is geconcludeerd dat ze niet geschikt waren. Opstelten vindt dat hij gezien de vertrouwelijkheid van de procedure de grootst mogelijke openheid aan de dag heeft gelegd. Brenninkmeijer moet nu beslissen of hij een onderzoek begint naar de benoemingsprocedure.

© ANP, alle rechten voorbehouden

6 reacties op “‘Benoeming Donner correct verlopen’”

 1. @Simon,

  Je bent zelf toch ook een YDK? Dus misschien moet jij beginnen 😉

 2. Pieeeeeeeeewiep, …..politiek is legale misdaad, waar ook ter wereld !!!

 3. Twee dingen weet ik zeker, één: Donner zou met vlag en wimpel door iedere screening zijn gekomen, twee: verscheidene (4 ?) van onze eigen ministers zouden er niet doorheen zijn gekomen.

 4. Wie is Donner? De enige Donner die ik ken is Donner Kebab.

 5. Curacaonaar, ga aub demonstreren voor onafhankelijk dan!! komop! Nederland wil ook dat jullie onafhankelijk worden!

 6. Curacaoenaar, er zijn DRIE grote verschillen tussen het geval Donner en het geval Tara Asjes:

  (1) In het geval Donner is er wel een openbare advertentie geweest, in het geval Tara Asjes niet.

  (2) In het geval Donner ging het om een bestaande functie, in het geval van Tara Asjes ging het om een nieuwe functie die speciaal voor haar gecreeerd werd.

  (3) In het geval Donner had de kandidaat (Donner) een prima CV, in het geval Tara Asjes had de kandidate (Tara Asjes) er een puinhoop van gemaakt bij haar vorige werkgever (Holiday Beach, waar ze ook alleen was aangesteld omdat haar vader daarvan de eigenaar is).