• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De van moord verdachte Edwin Macario Valentina is gisteren ontsnapt. De 27-jarige man was onderweg naar een hoorzitting in Punda toen het hem lukte net voorbij het Stadshuis uit de politiebus te komen. De politie is dringend op zoek naar tips.

Valentino wordt verdacht van de moord op Gershwin Marquita. De 24-jarige Marquita werd op 6 april vorig jaar op de Rooseveltweg doorzeefd met kogels toen hij op een quad reed. Valentina werd meer dan een maand later, op 30 mei 2011, gearresteerd in verband met de moord.

Informatie
De politie heeft na de ontsnapping van Valentina in Punda overal in de omgeving gezocht. Ook in Rooi Santu werd gezocht. Wie meer weet over de verblijfplaats van Valentina wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 8666124, 911 (24 uur) of 108 (anoniem).

Beschrijving
Edwin Valentina is 1,65 meter lang, heeft een slank postuur, een donkere huidskleur en zwart kroeshaar. Hij heeft tatoeages op zijn onderarmen en rechterborst. De verdachte woonde tot zijn arrestatie in Kaya Bichi Kandela.

 

 

18 reacties op “Moordverdachte ontsnapt”

 1. @zorro – lees: ( ik ben onpartijdig dus ook niet gelijk beginnen dat ik voor Asjes of Wiels ben want dat zijn idd nietsnutters en opportunisten) – Minister Wilsoe hoort ook bij de nietsnutters, zie Pueblo Soberano

 2. In de Bijbel :” Slaper, wordt wakker! Sta op uit de dood. Christus zal je licht geven!

  In dit geval wordt op de matje geroepen,dan volgt schorsing,geen ontslag ,HALLO !

 3. @ donkeykong. Dus omdat het overal bestaat zou men er niet in welke vorm dan ook over mogen praten, terwijl dit een Curacaos forum is en er een hausse van criminaliteit is en er beloofd is dat het allemaal veel beter zou worden voor de burger. Minister Kadee Wilsoe heeft er z’n mond van vol, maar we zien niets verbeteren, integendeel.

 4. lelijke tattoos? Antillianen? laten ontsnappen? wat bezielt jullie, altijd neerbuigend over de Antillianen omdat jullie oooh zoooo perfect zijn natuurlijk, in NL gebeurt hetzelfde en ook daar hebben ze LELIJKE tattoos, criminelen lopen OVERAL op e wereld rond OOK in NL! ophouden met altijd op de Curacao dit en Curacao dat, als het zo crimineel is dan moet u zich vrij voelen om te vertrekken naar NL lekker koud en alleen maar belasting betalen in plaats van alleen maar hier profiteren van de zon en strand. ( ik ben onpartijdig dus ook niet gelijk beginnen dat ik voor Asjes of Wiels ben want dat zijn idd nietsnutters en opportunisten)

 5. En dan vragen we ons af waarom ze ons in de rest van de wereld niet serieus nemen….
  mooi uitgedrukt:”veel agenten met het postuur van Ivar Asjes, die in de sprint nog door een schildpad met longemfyseem voorbij zouden worden gelopen.” Vroegen was sport verplicht voor de wetsdienaren toch?

 6. @Paul Oyen

  Hi Paul, vergane glorie of niet ik train er al vanaf het begin bijzonder prettig. En daar gaat het toch om. Wat maakt een buitenkant nu uit als je het ergens naar je zin hebt.
  Maar we dwalen af.
  Het ging om een ontsnapte crimineel waarvan ik mij afvraag hoe zo iets kan gebeuren, en of de man al dan geen handboeien om had. Zo ja, dan moet dat opvallen, lijkt me als je iemand geboeid langs je ziet rennen. Het is behoorlijk druk daar! Het blijft bijzonder vreemd Ook dat er geen enkele reactie vanuit het ministerie en/of Staten komt. Men begint alles gewoon te vinden.

 7. afschuwelijke tattoos. Geen enkele zichzelf respecterende werkgever zal een persoon met dergelijke tattoos in dienst nemen, en wellicht verklaart dat ook dat 100% van de ge vangenen ze heeft.
  maar gevangenen overal ter wereld is het zo en het blijft ook zo, als jij het niet wil het is jou keuze toch, maar fatsoenlijke mensen hebben dat ook.
  en dat werkgevers ze in dienst neemt daar heb je wel gelijk in.

 8. Wil, de gym in het Atrium is vergane glorie. Vroeger was het Atrium the place to be om gezien te worden met je SUV (geen KIA!) en Black Berry (alleen Torch!) maar alles wat tegenwoordig daar in het gebouw zit mislukt, zoals recent (helaas) een prima Thai restaurant.

  Het gebouw ziet er ook bijzonder slordig en slecht onderhouden uit.

 9. Zeer apart enne… bedankt! Hebben we nog zo een gek op straat. Er gebeurd al zo veel de laatste tijd. Maar hopelijk was de moord die hij pleegde een afrekening binnen zijn eigen criminele kring en hoeft de gewone burger voor hem niets te vrezen. Laten we daar maar op hopen. Maar wat een blunder van de politie! Verder sluit ik mij aan bij Juul Vincent dat de meeste agenten (en ook security personen die winkels en overheidsinstanties moeten bewaken) steeds dikker worden en je je afvraagd wat die nog voor de veiligheid kunnen betekenen?

 10. Is hij ontsnappen of lieten men hem ontsnappen?. Nos mis por !!!!!

 11. @Hans Schurgers

  Wat een onzin reactie. Ik heb er bij Atrium absoluut nooit commentaar over gehad dat ik geheel tattoo free ben.

 12. Dit is erger dan knullig. Lekker typje, trouwens. Echt 1 die zich in je achtertuin verschuilt en je met een kapmes bewerkt.

 13. Beenketting, beenspalk, armboeien gekoppeld aan buikketting in combinatie met beenboeien. Hoe moeilijk kan het zijn een crimineel van A naar B te verplaatsen. Tenzij …………………….

 14. Het lijkt erop, dat ze hem hebben laten ontsnappen.

 15. Zeker vergeten de deur op slot te doen en bij Punda uit gestapt en je lekker in de mensen massa te mengen,moeilijk zoeken veel kleine straatjes?.Maar niet te min het blijft onbegrijpelijk dat zo’n figuur zo maar kan weg komen meneer Wilsoe.

 16. Curacao is zo klein.. waar kan die gast zitten?

 17. Ik begrijp niet wat het de Yu Korsow bezielt om zich massaal op te leuken met dit soort afschuwelijke tattoos. Geen enkele zichzelf respecterende werkgever zal een persoon met dergelijke tattoos in dienst nemen, en wellicht verklaart dat ook dat 100% van de gevangenen ze heeft.

  Gisteravond bij de gym moest ik me zelfs bijna verontschuldigen voor het feit dat ik er geen heb.

 18. Mooi gedaan van nos polis, elke volgende misdaad van Valantina zou de betrokken agenten persoonlijk aangerekend moeten worden.

  Overigens zie ik de laatste jaren veel agenten met het postuur van Ivar Asjes, die in de sprint nog door een schildpad met longemfyseem voorbij zouden worden gelopen.