• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het reusachtige cruiseschip Costa Concordia is vandaag gekapseisd voor de kust van Italië, nadat het een rots had geraakt. Drie opvarenden zijn omgekomen en veertien  raakten gewond. Er worden nog steeds twintig mensen vermist volgens meldingen van ANSA.

”We hoorden een grote knal, toen begon de hel”, zei een passagier die naar Porto Santo Stefano was gebracht. ”De bemanning zei ons dat we rustig moesten blijven, maar de angst was op hun gezicht te zien.”

Scheur
Het stuk rots waar het cruiseschip tegenaan voer, staat niet op de zeekaart. Dit zei de kapitein van het schip, Francesco Schettino, tegen het Italiaanse tv-station Tgcom24. Het cruiseschip heeft een scheur van 70 meter aan de linkerkant en maakte daardoor zwaar slagzij.

Hartaanval
In totaal waren 4229 mensen aan boord waarvan veel waren Duitsers, Italianen en tenminste 34 Nederlanders. De meesten passagiers konden van het schip worden gered voordat het geheel op zijn kant kwam te liggen. Anderen raakten in paniek en sprongen in het koude water. Eén van deze personen zou daarop zijn gestorven aan een hartaanval.

Rondreis
Het 290 meter lange cruiseschip Costa Concordia is het vlaggenschip van het Italiaanse Costa Cruises. De Costa Concordia was gisteren vertrokken vanuit de haven van Civitavecchia, ongeveer 80 kilometer ten noorden van de hoofdstad Rome. Het luxe schip was bezig aan een rondreis door het westelijke deel van de Middellandse Zee en zou onder meer stops maken in Cagliari, Palma de Mallorca, Barcelona en Marseille.

Problemen
Het schip liep, al met problemen kampend, gisteravond laat op de rotsen en strandde op nog geen 200 meter van het eilandje Giglio, 135 kilometer ten noordwesten van Rome en minder dan 30 kilometer van de kust van Toscane.

 

© ANP, alle rechten voorbehouden
Foto’s: © ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Cruiseschip kantelt bij Italië”

 1. En mensen die curacao willen afkraken elke kans die ze krijgen ga eerst naar nederland kijken want het gaat heel slecht. Zelf de delegatie van nederland ging slijmen bij wiels om bes eilanden en aruba en st maarten over te nemen omdat het niet zo best gaat met nederland en hollanders en met curacao gaat het al wat stukken beter. uracao onafhankelijk in zicht. Cuuracaoenaren word eens wakker. Wij hebben nederland niet nodig juist andersom. Zij hebben ons nodig en het werd in st maarten bij de conferentie gebleken. Bless Curacao

 2. gaaaaaaaaf sleep naar hier goed voor de duik industrie beetje diep afzinken heben we een mega duikstek ook voor tecdivers

 3. Mike, ik zie meer overeenkomsten tussen dit schip en Curacao. Beiden vallen om, Curacao door het zootje ongeregeld in de regering.

  Maar het schip blijft tenminste nog drijven, Curacao gaat ten onder.

 4. Vele weten het niet, maar Costa Cruise Line staat geregistreerd op Curacao, maar heeft natuurlijk zijn headquarters in Genova.