CURAÇAO – Bijna de gehele Curaçaose delegatie heeft vandaag een overleg op Sint Maarten met collega’s uit Nederland, Aruba en Sint Maarten verlaten. De Curaçaose politici zijn boos op de in hun ogen starre houding van de Nederlanders bij het opstellen van het slotdocument.

Vier dagen lang vergaderden de delegaties van de vier landen binnen het Koninkrijk op Sint Maarten over zaken als gezondheidszorg, jeugdproblematiek en toekomstige samenwerking.

Wetten
Curaçao wilde in het einddocument van het overleg opgenomen zien dat het bezwaar maakt tegen de vorm van enkele controlerende wetten die zijn opgesteld in het kader van de ontmanteling van de Nederlandse Antillen op 10-10-’10.

Vijf van de zes
Volgens de Curaçaoënaars ontbreekt in deze zogenaamde rijksconcensuswetten, op het gebied van justitie en financiën, een duidelijke eindbepaling. Omdat deze bezwaren uiteindelijk niet in het slotdocument dreigden te komen, liepen vertegenwoordigers van vijf van de zes partijen weg. Dennis Jackson van PAR was de enige die achterbleef.

52 reacties op “Curaçaose delegatie verlaat overleg”

 1. Op eigen eiland zijn deze heren tegenspraak niet gewent.. want daar durft niemand wat terug te zeggen.. De heren dienen maar leren hoe het in de echte wereld er aan toe gaat!

 2. Ik krijg mijn zin niet dus loop maar weg wat een stelletje kleine kinderen. Tijd dat ons volk niet weg loopt en deze figuren aan de kant zet. Zoek politici die willen besturen, schaf alle commisariaten en overige benoemingen af privatiseer overheids NV’s en laat kundige liedende koers van het lands bepalen. Nos mes no por! nergens terwereld kan je met zo een kleine gemeenschap zo een groot aparaat dragen zeker niet met het inkomens en fiscale niveau van ons Korsou.

 3. Dus alleen Dennis Jackson komt op voor onze belangen en gaat in tegen de 5 anderen die op een hele onproffesionele manier Curacao vertegenwoordigen. Shame on us!

 4. @Zorro; ik wou op die Domboklad reageren maar het is te zonde van mijn toetsenbord.

 5. @ Domboklad. Wij lijden nog steeds van slavernij.

  Dan hadden jullie maar niet naar de fles moeten grijpen in plaats van een psychiater te bezoeken. De rest van je reactie is te stom om op te reageren.

 6. @ imelda. Probeer eens iets meer inhoud aan je ballonnetjes te geven behalve lucht en graag zonder leugens, waarmee anderen het hebben geprobeerd.

 7. En de rijkdom gaan wij gewoon stelen van makamba’s ! Hun huizen, auto s . Want wij willen hebben

 8. De heren zijn na afloop wel met z;n allen naar Orient beach geweest

 9. cor veenbrink, jou reactie vind ik de enigste goede reactie gefeliciteerd.
  omayra, jij blijft maar door zeiken en net als wiels , over de rug van anderen populair proberen
  te worden. doe nou niet net als wiels.probeer positiever naar voren te koen. laat dean rozier en probeer voor de volgens jou dushi korsow met goeie bedoelingen, ideen, naar voren te komen. jij
  hebt ook in jou tijd veel mensen pijn gedaan. ik hoop dat deze reactie ook gepubliceert mag.
  ik heb namelijk begrepen dat deze site niets neemt van negatieve reacties, vooral over jou.

 10. Makamba tin ku bai. Wij lijden nog steeds van slavernij. Nederland moet boet betalen tot YDK kan leven als in Nederland. Wij willen eigen huis en baan met salaaris als in Nederland. Onse regering kan voor reikdom zorgen zonder Nederland. Door alle regels van Nederland gaat het nu slegt.
  Nos mes por.

 11. wordt tyd dat nederland de geldkraan dichtdraait voor curacao,no more penny,voor deze zakkenvullers…aan de armoede en criminaliteit op curacao wordt niets gedaan,dan kunnen ze deze miljoenen beter besteden in nederland zelf ,voor de mensen die naar de voedselbank moeten,en het begrotings tekort op te vullen ipv zakken vullen vd regeringsleiders op curacao..hoeven ze in nederland minder te bezuinigen,,,,zolang de criminaliteit niet toeneemt op curacao,redt curacao het wel met de toeristen industrie

 12. Dinsdag 17 januari 9.00 start OPENBARE vergadering van de Staten (In Ansighnstraat 28) met evaluatie “debat” van delegatiebezoek aan POK

  Hier kan iedereen heen en zijn ongenoegen uiten aan deze club “KLEUTERS” !!
  Laten we maassaal deze kans pakken en tonen dat we het NIET MEER TOLEREN OM VOOR CLOWNS te worden uitgemaakt in de rest van de wereld !!!!!!!! BASTA awor

 13. Vier dagen lang vergaderden de delegaties van de vier landen binnen het Koninkrijk op Sint Maarten over zaken als gezondheidszorg, jeugdproblematiek en toekomstige samenwerking

  Nu kent iedereen het soort van vergaderen van Curacao en zijn delegatie samenwerken?dat doen ze noit vergaderen en overleg?

  ze laten nu heel goed zien wie ze zijn. het moet zoals zij willen anders lopen ze weg. is echt heel volwassen gedrag.

  Is een echt slimme actie zal wel een idee van WILES zijn weglopen als Burgerlijke ongehoorzaamheid en nu maar klagen en zeuren let mar op komende dagen ligt aan iedereen behalve de delegatie

  nou kom op dan WIELS en schrijf het referendum voor onafhankelijkheid nu maar uit kun je echt zien wat curacao nu echt wil

 14. PA BIEN
  is het enige wat deze mensen, onze politiek wil doen.

  weglopen ipv beslissen

  geld ontvangen en dan geen controles hierover.

  en nu gaan ze ons weer voorliegen dat het de schuld van Nederland is.

  maar die zijn niet weggelopen en blijven ook niet steeds hetzelfde vragen.

  eerst schotte in december. toen asjes hier op curacao en nu in stMaarten.

  Waarom is deze regering zo bang voor controle??????? Als je iets goed doet en niets hebt te verbergen wat is dan het probleem???????????

  ga eeens echt regeren en voldoe aan je plicht aan curacao ipv populair lopen te zeuren en dan de schuld aan anderen geven.

  als je wegloopt heb je ook niets te klagen als er wat word beslist, je was er niet bij dus moet je de besluiten maar accepteren PA BIEN

 15. @Bomboklad, je reactie zegt eigenlijk alles over je stupiditeit. Het zal je nog dun door de broek lopen.

 16. Leuke actie van onze volksvertegenwoordigers en dacht aan die reclame van JELLO, waarbij een jongetje weg wil lopen omdat hij geen snoepje meer krijgt van zijn moeder. Bij de deur aangekomen roept zijn moeder; Helmien wij hebben vanavond jello als dessert, waarop Helmien in zichzelf zegt, ok I will run away tomorrow.

 17. @ domboklad. Je verwart helden met onopgevoed gajes.

 18. Ik sluit niet uit dat Jasjes nu weer als een klein kind dat zijn zin niet krijgt naar het Parlatino holt, net als de Staten een club die meent belangrijk te zijn maar door de rest van de wereld net als onze Staten als een variant op de Muppetshow worden gezien.

 19. Er is een klein maar belangrijk puntje wat nergens wordt vermeld. Wiels c.s. kunnen liegen en bedriegen zoveel zij willen. De Nederlandstalige pers wordt toch niet door hun aanhang gelezen. Aworaki van de wereldomroep verdwijnt en daarmee het laaste redelijk objectieve nieuwsmedium in het Papiaments. Dat is jammer. Door de zaken te verdraaien en onvolledig voor te stellen, wordt de onderste helft van de bevolking rijp gemaakt voor de “revolutie”, zonder de gevolgen daarvan te beseffen. Pas als de toegang tot Nederland en Europa is afgesneden door dit gedoe, zal men beseffen dat ze met de onafhankelijkheid te winnen, de vrijheid hebben verloren.
  Arm en dom Curacao. Gelukkig mag de bevolking het zeggen en niet de politiek.

 20. bombaklad, de grootste macht is onmacht, onmacht geeft nooit macht.

 21. Datu brabu

  Rozier was niet aanwezig.

 22. helden zijn het niemand kan ons stoppen nos mes por

 23. Dapper, weglopen. Daarmee is alleen maar weer aangetoond dat Curacao Nederlandse supervisie nodig heeft, of onafhankelijk moet worden. De andere eilanden pakken het weer slimmer aan. TNO zit al op Aruba. Defensie kan ook een impuls geven aan Aruba en Bonaire als die Curacao gaat verlaten. Nederland de schuld geven van alles.. ook van de ISLA troep, wel ja, PDVSA heeft er tuintjes aangelegd.. Het volk stikt, maar altijd is het Nederland. Goede manier om een nieuwe Nederlandse minister pro Curaçao te krijgen? Ze weet nu direct waar ze aan toe is, dat hoeft ze dus niet meer van haar ambtenaren te horen. Kan nergens toe leiden.. Mijn hart bloedt voor het volk van Curacao, die dit in meerderheid genuanceerder ziet.

 24. Het is me ook een gezelschap dat de wereld over vliegt (Mas serka di bo? Waar – in Nicaragua, Den Haag, Medellin, New York, Sint Maarten en noem maar op?).

  En allemaal lieden die zelf van bedenkelijk niveau zijn (Asjes – creditcardfraude) of hun familie (Thode – zoon betrapt op drugshandel).

  En ze zijn zo vol van zichzelf dat het hen daarom volledig ontgaat dat niemand hen serieus neemt, sterker nog dat ze worden gezien als een rondreizend theater van inferieure clowns.

 25. Konden de clowns Nederland niet overtuigen? Van PS en Eunice Eisden zou ik dit hebben verwacht, maar van de MFK (Dean Rozier), PNP en FOL helemaal niet. Wat politiek stom van deze laatste 3 partijen. En over een onderwerp waar je je afvraagt waarom zij dit niet hebben geeist toen ze in Nederland al die wetten hebben ondertekend, incluis PS.

 26. Ben bang dat de “WIELS & CO banda” nu echt op ramkoers gaan om beslissing te forceren voor indepenshia, omdat zij het vuurtje van haat zo goed hebben opgestookt dat NL echt zegt: zak maar in de Ocean!
  Dan kunnen deze bestuurders met hun reeds geformeerde kliek aan maffiose vriendjes, verdeel en heers toepassen op cruciale posities in bedrijven etc. onder toeziend oog van oompje Chavez en step by step hun Sataanse plannen gaan uitvoeren.
  WAKE up KORSOU er gebeuren enge dingen !!!!!

 27. REFERENDUM,REFERENDUM,REFERENDUM,WAKKER WORDEN,WAKKER WORDEN,WAKKER WORDEN.Aan alle politieke partijen die niet in deze regering zitten steek eens al is het maar één keer de koppen bij elkaar en roep al je aanhangers op, ga gezamelijk de staat op laat je zien en EIS een referendum af,Zoniet dan gaan we binnen 3 jaar naar de verdoemenis en moet we 10 tot 15 jaar vechten om weer te komen waar we 1 jaar geleden waren.Kom op partijen laat nu zien wat jullie waart zijn en anders moeten jullie er mee ophouden en deze regering de alleen macht geven dan weten wij de gemeenschap waar wij aan toe zijn en kunnen wij vast beginnen onze bedrijven,Huizen,Auto’s,etc beginnen te verkopen nu brengt het nog geld op straks niet meer.

 28. Dat is toch die foto toen deze kleuterklas met het zinloos Dienst(snoep)reisje vergaderingen bezochten in de VS &Pannema,met als leiders de reus en de dwerg,zie dwerg met tas

 29. onbegrijpelijk, teleurstellend, kinderachtig, zielig, jammer, zonder,…en nu? Wat gaan we nu doen?

 30. Wat een schande! het is tijd voor het volk om in actie te komen tegen deze regering! We dienen verzet te plegen tegen deze regering en nieuwe verkiezingen te eisen!

 31. Het weglopen uit om het even welk overleg getuigt van erg weinig zo niet geen enkele vorm van innerlijke beschaving.

 32. Ik las in het AD vanmorgen dat Thode helemaal niet op was komen dagen op de laatste dag van het overleg. Die heeft zijn daggeldvergoeding van 400 euro dus wel erg makkelijk verdiend.

  Maar wellicht moest hij op Sint Maarten nog wat ‘zaakjes’ regelen voor zijn zoon, die in Nederland vast zit of zat voor cocainesmokkel.

 33. Wat een kleine kinderen gedrag zeg, krijg MIJN zin niet en loop dan maar weg, worden waarschijnlijk door hun eigen partij genoten en hersenloze volgelingen als helden gezien” want ze hebben NL geschoffeerd en zijn wegelopen Hopi Bon Swa !!!! jullie hebben ballen !!!!!

  Maar vinden het vervolgens raar dat NL hun in het vervolg als “kleine kinderen” gaat lopen behandelen, (gedrag beinvloed gedrag)

  Is het meestal niet zo waar het verstand stopt, beginnen dit zulk acties,

  verteld wederom maar weer eens met wat voor incompetente “wane be” regerings leiders we hier te maken hebben.

  hoezee hoezee !!! met hoera de ondergang in !!!!!!!

 34. Grappig. De nederlandse pers besteedt geen aandacht aan deze gebeurtenis.
  Totaal onbelangrijk. 16.000.000 Nederlanders , 145.000 Curaçaoers , waarvan 15.000 à 30.000 voor de helmin lijn zijn

 35. vluchtgedrag, mensen die zich geen houding kunnen geven, niet kunnen discuseren of iiets te verbergen hebben lopen weg of kruipen terug in hun schulp.

 36. als je nu nog vrienden had , dan waren er misschien wel meer meegegaan in het nadenken over de wetten.
  Nu we zo vervreemd zijn van de andere landen in het Koninkrijk, word het moeilijk om steun te krijgen.
  Trouwens waar is St Maarten, die heeft toch ook dezelfde regeling gekregen, De wetten zijn aangenomen omdat Nederland weet hoe het de vorige keer was, lekker graaien, onzinnige dingen kopen en bouwen. Extreem hoge aanbestedingen en aan het einde een torenhoge schuld die niet meer door de begroting werd gedekt

 37. Als je niet normaal kan vergaderen en je zin niet krijgt, loop je gewoon weg bij zo’n overleg.
  Wat bereik je daarmee…..helemaal niets.

  Het wordt tijd dat deze kleuters ook luiers gaan dragen! Misschien is daar nog wel een vergoeding voor.

 38. OK, dus de partij die met de verkiezingen de meeste stemmen haalde liep niet weg, maar is wel in de minderheid? De rest van de partijen heeft betere plannen voor hun eigen bankrekening? Wanneer grijpt Nederland nou eens echt in?

 39. Neem je verantwoording tog es stelletje clowns.
  Het enige die jullie te kakken zetten met deze houding is t volk van curacao.

 40. Stelletje LOOSERS
  Loop dan ook maar weg uit de regering, klein klein kleutertje!!!!
  Wat een blamage voor het imago van Korsou.

 41. Als ik vroeger wegliep, kreeg ik geen zakgeld (of is het zak geld)
  Zouden ze hier ook moeten doen.

 42. en nu!? voor mij; niet aan toegeven….alles blijven controleren!!

 43. Onvoorstebaar. Wat een niveau. Chapeau volksvertegenwoordigers. Haiti 2.

 44. Het is te hopen dat hun aanhang bij de verkiezingen er net zo over denken en bij deze omhoog gevallen zakkenvullers weglopen

 45. Overleg mensen. Het heeft geen enkele zin weg te lopen . Wat zijn die controlerende wetten ? en duidelijke eindbepaling ? Is het niet de kracht van communicatieve onderhandeling om toch je wensen op papier te krijgen ? Als men dit standpunt heiligt van de Curacaose delegatie is dit zëér zwak en bewijst van een beperkte vergadertechniek.

 46. Het wordt steeds leuker. Grappig. Echte kleuters !
  Ha ha.

 47. En de zgn brave Dean Rozier doet ook mee om vervolgens weer te komen verklaren dat hij het niet eens is met Helmin Wiels en vruchtbare samenwerking in het Koninkrijk voorstaat. Huichelaar

 48. Goed zo! Heel volwassen, dat zal ze leren een duidelijk signaal…..weglopen!!! Ik stel gelijk voor om bij de volgende agenda punten ook unaniem weg te lopen. Als er gesproken word over de Isla problematiek, hup spullen pakken weglopen. Projecten die door Nederland worden gefinancierd zoals SEI en USONAwe hebben geen geld uit het buitenland nodig, niks mee te maken, waar bemoeien ze zich daar in Nederland eigenlijk mee, niet omdat je een triple A rated land bent geeft dat je het recht om ons hier te vertellen hoe het beter kan/moet. Weten ze nog niet dat “Nos mes por”…………Het moet niet gekker worden.

 49. Ha! Kijk ze eens stoer doen, onze jongens. Als een stel muizen die bij een olifant vandaan lopen en dan zeggen ‘kijk ons eens sterk zijn’.

  Deze clowns maken ons eiland voor de zoveelste keer tot het lachertje van de wel beschaafde wereld.

  Eigenlijk moeten we ze hun gang laten gaan want dit is nog leuker vermaak dan Schotte, van Rijn en Soemantie volgen op hun plezierreisjes, maar de enkeling die zich eraan ergert kan het Parlatino eens aanschrijven zoals Jasjes recent ook gedaan heeft.
  Dan kunnen we het Parlatino eens vragen wat zij ervan vinden dat Jasjes voorzitter van de Staten is geworden na een creditcard fraude.
  Wat zij ervan vinden dat dezelfde Jasjes zijn vrouw heeft laten benoemen op een niet bestaande functie in een overheidsbedrijf, zonder open sollicatie.
  Wat zij ervan vinden dat Jasjes voor zichzelf al een functie bij de overheid gereserveerd heeft voor na zijn carriere als clown in het circus Staten.

  U vind het online vragen- en klachten formulier van het Parlatino op:
  http://www.parlatino.org/es/conozca-el-organismo/contactenos.html

  Laten we met een paar mensen eens ons beklag doen over paljas Asjes en de reacties van het Parlatino op Versgeperst bekend maken!

 50. Dat weglopen zal echt helpen …….. Deed ik vroeger ook, maar toen was ik nog kleuter 🙂

 51. Kleine kindertjes die hun zin niet krijgen!!!!!!!!!!!!

 52. Wat een kinderachtige mensen zeg.. en dat zijn volksvertegewoordigers.. veel geld vangen en niets doen!