• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Joran van der Sloot legt zich niet neer bij het vonnis dat tegen hem is uitgesproken. Dat zei hij vandaag nadat hij tot 28 jaar celstraf was veroordeeld voor de roofmoord op Stephany Flores. Eerder had zijn advocaat laten weten in beroep te zullen gaan als de straf te hoog uit zou vallen.

De rechtbank in Lima veroordeelde Van der Sloot tot 28 jaar gevangenisstraf nadat hij woensdag de beschuldigingen tegen hem had bekend. De aanklager had 30 jaar cel geëist.

Goed gedrag
Als Van der Sloot zich goed gedraagt en tijdens zijn gevangenisstraf studeert of werkt, kan hij volgens de Peruaanse wet, nadat hij een derde van zijn straf heeft uitgezeten, in aanmerking komen voor strafvermindering. Elke twee dagen studie of werk betekent een dag korter in de gevangenis.

Afpersing
De Verenigde Staten hebben volgens het Peruaanse ministerie van Buitenlandse Zaken nog geen uitleveringsverzoek gedaan. Een rechtbank in Alabama heeft Van der Sloot in staat van beschuldiging gesteld wegens afpersing van de moeder van Natalee Holloway. Hij zou geld hebben geëist in ruil voor informatie over waar de resten van haar dochter zijn.

© ANP, alle rechten voorbehouden

8 reacties op “‘Van der Sloot wil in hoger beroep’”

 1. @makayu, maar wat wel raar is.. Bouterse vermoord tientallen mensen en loopt nog vrij rond.. Expresident fujimore.. hoeveel straf heeft die gekregen?

 2. In de boeien vastketenen en NADA aan privileges!
  Realiseren jullie je WAT deze psychopaat aanricht (denk ook eens aan de “levenslange” straf voor de nabestaanden en wat als het uw dochters zouden zijn geweest ????).
  NO MERCY

 3. @ Paulina. Absoluut niet. Voordat hij naar Nederland zou gaan, gaat Amerika voor, als ze om zijn uitlevering vragen en dat zal Amerika zeker doen.

 4. Nou, hij moet niet zeuren! Hij moet maar de helft (14 jr) van zijn straf uit te zitten, want elke twee dagen studie of werk betekent een dag korter in de gevangenis. En als NL voor zijn uitlevering vraagt dan zal hij zeker geen 14 jaar zitten, misschien is hij dan een vrije man als hij naar NL wordt overgeplaatst.

 5. andy cras je bent niet goed wijs man opcrassen !!

 6. Zo te zien heeft hij daar een best leven. Met het nodige corruptiegeld schijnt hij een “kamer” voor zichzelf geritseld te hebben met een 42 inch LCD-TV, een Blu-ray-speler, speakers om zijn muziek mee af te luisteren en een iPhone met toegang tot internet. Voordat hij met strafvermindering de deur uitwandeld dan wel in Nederland zijn reststraf mag uitzitten, zal hij met liefde aan Amerika worden uitgeleverd met de kans op 20 jaar echte detentie dus die zien we voorlopig niet vrij rondlopen.

 7. Finally, en nu aub wil ik niets meer over hem horen! 28 jaar, niet eerder vrij!

 8. Ik vraag me af wie die advocaat voor hem betaalt, neem aan toch niet uit gemeenschapsgeld.

  Ook wacht ik nog steeds op excuses van de moeder van Joran, die volledig in zijn opvoeding tekort is geschoten en daarom naar mijn inzien medeschuldig is aan 2 moorden. Zijn vader, van beroep ratvocaat, was nog erger maar die is inmiddels niet meer onder ons. Het doet mij goed dat de moeder de rest van haar leven altijd zal worden aangekeken als ‘de moeder van’, en dat heeft ze verdiend.