• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties dreigt met het bevriezen van financiering van de Sociaal Economische Initiatieven (SEI-projecten) als de Curaçaose regering nog lang wacht met een plan voor de Isla Raffinaderij. Spies stuurde de Tweede Kamer een brief met de mededeling.

De regering van Curaçao heeft inmiddels lucht gekregen van de brief en wijst erop dat ‘dit Curaçaose kabinet zich strikt heeft gehouden aan alle afspraken die rond de studies worden verricht omtrent de toekomst van de Isla raffinaderij’. Volgens Antilliaans Dagblad liet Spies echter in haar brief weten dat de regering de afspraak had gemaakt met haar voorganger Piet Hein Donner om 31 oktober 2011 met een plan te komen. Een verzoek van premier Gerrit Schotte voor het uitstellen tot eind november werd gehonoreerd, maar in Den Haag kwam hij met de mededeling pas in mei een visie bekend te maken.

Niet bezorgd
“Uitstel heeft tweemaal, in onderlinge overeenstemming en na onderbouwing met redenen plaatsgevonden”, laat de Curaçaose regering weten. “De gekozen woorden over de mogelijkheid om de financiering van SEI stop te zetten, neemt de regering dan ook aan als zijnde een procedurele opmerking, die verder geen enkele aanleiding vormt voor bezorgdheid.”

Geen stappen
Om problemen te voorkomen, ligt de Curaçaose regering de vorderingen rond de Isla-studies wel toe. Volgens hen bleek in oktober 2011 tijdens een overleg met Nederland over SEI, dat er geen concrete stappen waren gezet tot het moment van inzage in het SEI project waar de Isla-studies deel van uitmaken. De regering heeft er toen voor gezorgd dat dit onderdeel prioriteit kreeg en in december 2011 kon het project van start gaan.

Begroot
“Het project bestaat uit negen studies die onder verantwoordelijkheid van Ecorys door verschillende bureaus worden verricht”, gaat de regering verder. “De studies zullen uiteindelijk resulteren in een kosten-baten analyse die de regering wil gebruiken om, in overleg met PDVSA, een besluit te maken over de Isla.” Ook wijst de regering erop dat voor het totale project om strategieën te ontwikkelen voor duurzame economische ontwikkeling, waar de Isla-studie’s onder vallen, slechts één miljoen gulden is begroot. “Dit bedrag is veel te laag.”

13 reacties op “Regering reageert op brief Spies”

  1. niet mokken we gaan lekker voor de ISLA dokken

  2. En opnieuw wordt de bevolking van Curacao voorgelogen door Schotte c.s. Deze man geeft een hele verkeerde voorstelling van zaken. Het was Curacao die de rafiinaderij over wilde nemen. De raffinaderij was toen in een goede conditie. Als je vervolgens 26 jaar toelaat dat er geen cent aan onderhoud besteed wordt, men de huurpenningen opstrijkt en het management overlaat aan een stelletje Zuid-Amerikaanse boeven die de raffinaderij “uitwonen en parisiteren” heb je geen poot om op te staan.
    Kom dan nu niet aan met het verhaal dat Nederland verantwoordelijk is. Het valt overigens mee dat de vorige regering niet de zwarte piet toegespeeld krijgt, oh nee, dat kan niet wat mensen uit de huidige regering hebben toen ook in de regering gezeten en je schiet jezelf niet in de voet.

    Maar de bevolking heeft de regering die ze gewild hebben en men laat zich maar voorliegen door deze criminelen die Curacao leegroven. De Nieuwe West Indische Compagnie onder leiding van maffiabaas Schotte, Jamaloodin, Constantia, Copper, El Hakim enz. enz.

    Mensen WORD WAKKER en laat je niet belazeren!!!!

  3. “Om problemen te voorkomen licht Curacao de tot nu toe gemaakte stappen toe”, ja, het gaat inderdaad om geldproblemen die dan kunnen ontstaan. Maar die hebben ze hier toch niet, ze willen het toch zelf doen?

  4. De overname van Isla was destijds een eigen keuze van Curacao. Er is intussen veel geld aan verdiend door het eiland, maar er is niets opgeruimd en nauwelijks onderhoud gepleegd. Niet zeuren dus. Dat Nederland nu eisen gaat stellen heeft te maken met het welzijn van de bevolking. Ook dat is feitelijk een Curacao’se aangelegenheid. Maar Schotte c.s. bewegen niet.
    Dan maar 100 miljoen minder te besteden, zo terugverdiend in de drugswereld. En Chavez zal toch ook wel bijspringen.

  5. Raar dat de Curacaoese regering een uitstel vroeg tot eind November. December werd er pas werk van gemaakt van de studie en in Mei 2012 denkt men alles te hebben afgerond.
    Ik trek dan de conclusie “De regering op Curacao is ontzettend laks en inproduktatief en men weet nu al te vertellen (zonder enig onderzoek) dat één miljoen gulden veels te laag is.
    Mogelijk maar geeft dan ook feiten.

  6. Kan al naar mijn AOV fluiten ….dat potje is op….
    Draai die kraan dicht ! laat deze regering maar eens aandacht aan de zaken hier besteden dan die leuke snoepreisjes .

  7. haha die Jules. Leuke reactie.

  8. Ja het standpunt van de Curaçaoese regering is inmiddels duidelijk geworden, door hun incompetentie is het “Toekomstplan Isla” al diverse malen vooruitgeschoven, en nieuwe data genoemd, die dan weer niet gehaald werden, (over afspraken maken, die niet nagekomen worden) nu komen ze weer met, de kosten zijn verkeerd begroot geweest.
    Terecht dat de Nederlandse regering zich nu het recht toe eigend om daar waar mogelijk dwangmaatregelen te nemen, ze zijn tenslotte wel goed maar niet gek. En als de Curaçaoese regering hun eigen bevolking voor de gek wil houden is dat het probleem van die bevolking, dat ze de Nederlandse regering, nu al zeker een half jaar voor de gek houdt, is ons probleem en wij pikken die pendegadas niet.

  9. tuurlijk geef het volk maar de schuld wat voor regering ook de baas speelt ze gaan allemaal voor eigen belang en familie zo is het en het zal nooit veranderen wake up !!

  10. “De gekozen woorden over de mogelijkheid om de financiering van SEI stop te zetten, neemt de regering dan ook aan als zijnde een procedurele opmerking, die verder geen enkele aanleiding vormt voor bezorgdheid.”

    Wie zou die tekst geschreven hebben? Niet Schotte. Heb het lef maar, als je durft en help Curacao nog verder naar de verdoemenis. Ga eens praten met de SIPM en desnoods procederen over dat asfaltmeer. Nederland heeft eerder al bereidheid getoond daaraan te willen meewerken. Nigeria heeft daarmee ook succes gehad. SIPM heeft ons een streek geleverd en wij zijn er voor 1 gulden in getrapt. Nederland heeft nu lang genoeg geduld gehad en vindt het een keer genoeg.

  11. Het is gewoon één grote hyporcriete bedoening met deze waardeloze regering. Curacao heeft er zelf voor gekozen deze stinkfabriek voor 1 gulden over te nemen, ze hadden ook keiharde eisen kunnen stellen destijds. Nu gaan ze 26 jaar later zeggen dat Nederland in z’n eentje verantwoordelijk is voor de rotzooi die we hier nu hebben, maar in die 26 jaar heeft Venezuele er een nog grotere klerezooi van gemaakt. In plaats van nu gewoon actie te ondernemen en op te ruimen, blijven we weer zanikken zanikken en ondertussen gaan er nog meer mensen dood, leven mensen onder erbarmelijke omstandigheden onder de rook van die stinkfabriek en wordt iedereen in deze regering er beter van behalve het volk waardoor ze zijn gekozen. Wanneer houdt het op?!?! Wie gaat deze ellende stoppen !?! Ze blijven maar proberen dit volk om het tuintje te leiden, maar voor hoe lang nog. De ergernissen stapelen, het eiland holt met de minuut achteruit. Echt problematiek zoals, slechte gezondheidzorg, slecht onderwijs, slechte infrastructuur, armoede enz.enz. wordt niet opgelost.
    Maar nogmaals het volk laat het toe..laten we snel wakker worden aub en deze regering met spoed naar huis sturen, het liefst van het eiland weg ook!!

  12. Als Curacao nou eens echt een daad wil stellen, dan moeten we Nederland het geld laten houden. Curacao kan toch haar eigen zaken wel regelen? Schotte moet anders Asjes maar vragen hoe hij dat zou doen. Grote mond naar Nederland en dan buigen voor geld is kruiperij.

  13. Geen wonder dat die rapportage van Schotte nog niet af is, hij zit vrijwel iedere week met Stella van Rijn en prive fotograaf Soewantie in een of andere bananenrepubliek cocktails te drinken.