• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ricardo Flores, de vader van Stephany Flores, is boos op de privileges die Joran van der Sloot volgens hem in de gevangenis in Peru geniet. Hij zei dat na de veroordeling van de Nederlander voor het vermoorden van zijn dochter. “Er is onder meer een mobiele telefoon bij Joran aangetroffen”, aldus Flores.

De vader van Stephany sprak zijn hoop uit, dat deze situatie zal veranderen: “In de gevangenis heeft hij een beter leven dan op straat. Het is hier geen vijf-sterren hotel.”

Strafmaat
De familie van Stephany Flores is niet van plan het vonnis tegen Van der Sloot aan te vechten. Dat heeft Edward Álvarez, de advocaat van de familie Flores, gezegd nadat het vonnis was uitgesproken. Álvarez zei dat de strafmaat binnen de voorziene marges valt.

Overplaatsing
Het Nationale Instituut voor Penitentiare Inrichtingen (INPE) in Peru gaat op basis van het vonnis bekijken of Van der Sloot al dan niet wordt overgeplaatst naar een andere gevangenis. “Ook zal worden besloten of hij alleen in een cel blijft”, vertelt een woordvoerster van het INPE.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “‘Het is hier geen vijf-sterren hotel’”

  1. Natuurlijk, vrijheid is altijd beter dan in een cel maar voor zo’n personage is de grootste hel nog een paleis. Ik heb het idee dat bepaalde personages meer weten over dit delict. De inmiddels overleden vader van Joran (een rechter) schijnt ook een dubieuze rol te hebben gespeeld (Peter R. de Vries misdaadverslaggever in Pauw en Witteman uitzending 13-1-2012 Vara t.v. N.L.) en een Amerikaanse madam geeft Joran financiëele bijstand. Het zal mij niet verbazen dat Joran over wordt geplaatst naar een Nederlandse gevangenis waar de 28 jaar wordt omgezet naar plm. 5 jr. (Kijk naar Willem Holleeder- ontvoering en moord op W. Endstra en Heineken) Duistere machten ondermijnen het rechtsgevoel van burgers, maar ja, geld is macht.