• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het vonnis van Joran van der Sloot is door de rechtbank van Lima uitgesproken. Van der Sloot krijgt een gevangenisstraf van 28 jaar en een boete van 74.000 dollar voor de roofmoord op Stephany Flores. De Openbaar Aanklager eiste een gevangenisstraf van 30 jaar.

Van der Sloot heeft twee jaar minder gekregen omdat hij al anderhalf jaar heeft vastgezeten. De advocaat van Joran van der Sloot kreeg het vorige week vrijdag voor elkaar dat zijn cliënt van de rechtbank tot woensdag de tijd kreeg om zich te beraden over zijn uiteindelijke standpunt.

Opwelling
Van der Sloot heeft gezegd dat hij de miljonairsdochter op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer in Lima om het leven heeft gebracht. Maar dit zou in een emotionele opwelling zijn gebeurd: hij werd kwaad toen hij zag dat Flores op zijn laptop stukken over Natalee Holloway bekeek. Vervolgens wurgde hij zijn slachtoffer. De 18-jarige Amerikaanse Holloway verdween precies 5 jaar eerder op Aruba, waar Van der Sloot toen woonde. Zij is nooit gevonden, hij is nog steeds verdachte. Van der Sloot komt voor de moord op Flores vrij in 2038.

9 reacties op “Vonnis Joran van der Sloot: 28 jaar”

 1. Jullie hollanders zijn echt zielige mensen zoals ik al voor de zoveelste keer zei. Het gaat om een hollander en jullie willen het omdraaien naar curacao. haha laat het los. Jullie zijn erger dan the devil dus jullie zijn veel slechter dan een curacaoenaar of desi boutersen. En nederland wil over strafblad praten en de regering hahahahaha. kijk eens goed in de spiegel hollanders. Kijk eens naar lucassen pim van tuin Wilders en nog eens zo”n lange lijst hollanders. Jullie zijn echt de zieligste mensen die ik ooit heb leren kennen man. Hoop dat jullie vergefenis krijgen door god. Want nederland is opgebouwd door fraude. ga maar jullie geschiedenis bekijken. wat een arrogantie weer. maja alleen dat kan je van een slimme hollander verwachten.

 2. Zo te zien heeft hij daar een best leven. Met het nodige corruptiegeld schijnt hij een “kamer” voor zichzelf geritseld te hebben met een 42 inch LCD-TV, een Blu-ray-speler, speakers om zijn muziek mee af te luisteren en een iPhone met toegang tot internet. Voordat hij met strafvermindering de deur uitwandeld dan wel in Nederland zijn reststraf mag uitzitten, zal hij met liefde aan Amerika worden uitgeleverd met de kans op 20 jaar echte detentie dus die zien we voorlopig niet vrij rondlopen.

 3. Wancho, dat gaten vullen in de weg is geen slecht idee – maar dan wel met hun as na hun crematie.

  Hebben deze criminelen voor het eerst enig nut voor de maatschappij, en het geeft de weggebruiker denk ik ook een goed gevoel om over criminelen heen te rijden.

  Maar serieus: een crimineel aan het werk krijgen is nog moeilijker dan Schotte de waarheid te laten spreken, geen goed idee dus.

  En dat er ooit iemand door een gerechtelijke dwaling ten onrechte ter dood veroordeeld wordt is een risico dat we moeten nemen, zoals ook het risico nemen dat eens in de zoveel jaar een Curacaoenaar door het rood verkeerslicht rijdt. Dat risico nemen we in plaats van het uit te bannen door dure viaducten aan te leggen.

  Bovendien: je komt niet voor de rechter voor het vals zingen in de kerk of collecteren voor het Rode Kruis.

 4. Haha Juul je hebt wel gevoel voor humor.
  Maar doodstraf heeft geen enkele afscrikkende of preventieve werking.
  Door de doodstraf wordt de samenleving ook verlost van mensen die de doodstraf opgelegd hebben gekregen als gevolg van rechterlijke dwaling.
  Je kunt ook op andere manieren besparen: bijvoorbeeld de criminelen aan het werk te zetten..gaten vullen in de weg bijvoorbeeld.

 5. Wancho, die lijn moet ergens getrokken worden. Bij moord doodstraf ga ik meteen mee akkoord, maar bij herhaalde of geweldadige overvallen is het voor mij ook bespreekbaar.

  Punt is dat gevangenissen ontzaglijk veel gemeenschapsgeld kosten, dat je dus besteed aan mensen die zich niet aan de regels houden ten kosten van bestedingen aan mensen die zich wel aan de regels houden. Dat is al krom. Daarnaast worden criminelen in de gevangenis niet beter, want als ze weer buiten staan vervallen ze veelal weer in misdaden.

  De doodstraf is een mes dat aan 3 kanten snijdt: (1) fikse besparingen (1 spuit tegenover jarenlang vol pension); (2) de samenleving wordt voor altijd van bepaalde zware criminelen verlost in plaats van dat ze na het uitzitten van hun straf de samenleving opnieuw terroriseren en (3) het heeft een afschrikkende en dus preventieve werking.

  Natuurlijk zijn er altijd mensen die super sociaal willen doen, zoals misschien Wancho, maar dan wel graag uit eigen portemonnee. Ik lever 40% van mijn salaris bij de overheid in voor onder andere het huisvesten van gevangenen. Het deel van de loonbelasting dat daarheen gaat laat ik Wancho graag voor mij betalen.

 6. @ Juul Vincent
  Ja kom maar alle gevangenen doden.
  Dat scheelt een hoop geld.
  Of alleen de zware criminele?
  Waar wil je de lijn trekken?

 7. @Juul, ik begreep dat na deze straf Peru Joran uitlevert aan de USA voor de Holiway case..

  Hmm wel apart dat iemand als Desi Bouterse na al die moorden nog steeds niet heeft gezeten.

 8. dus in 2030 kan Joran minister of staatenlid worden op Curacao, want een strafblat maakt hier niet uit.

  Godett en Constantia hebben ook strafblat en zijn staatenlid en minister

 9. Terechte straf, al vraag ik me af welke strafkortingen er nog allemaal van af (kunnen) gaan. Ik weet ook niet of van der Sloot in een luxueuze Nederlandse gevangenis mag gaan uitzitten, want dan gaat er een fiks deel van de straf af omdat Nederland buitenlandse straffen altijd aanpast aan de halfzachte Nederlandse maatstaven.

  Persoonlijk had ik liever de doodstraf voor van der Sloot gezien, niet vanwege de zwaardere straf maar omdat het belachelijk is dat het gevangenschap van van der Sloot de belastingbetalers kapitalen gaat kosten dat je toch veel liever besteed aan nuttiger doelen dan aan het leven van een zwaar crimineel dat toch al geen leven meer is.