• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling) heeft tijdens bezoeken aan wijken, verschillende problemen geconstateerd. Eén probleem dat opviel is de noodzaak om huizen op te knappen. Het repareren van een lekkend dak  of een deur die niet goed sluit, kan het  huiselijk welzijn verbeteren.

In de wijken zijn genoeg bewoners die werkzoekend zijn en dit soort onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren. Het is dan ook de bedoeling deze mensen aan het werk te zetten voor onderhoud in hun eigen wijk.

Sociale samenhang
Hierdoor worden kleine problemen in de wijk verholpen, werkgelegen gecreërd en verbetering van de sociale samenhang in de wijken bevorderd. Bewoners die hiervoor in aanmerking komen ontvangen onderstand of een minimum inkomen. Dit geldt ook voor ouderen die alleen een AOV ontvangen. Stichting Vrije Stad Effata gaat dit project op zich nemen, in totaal worden er 40 huizen opgeknapt.

7 reacties op “Koeiman laat huizen opknappen”

 1. http://www.facebook.com/note.php?note_id=370674786281792

  Minister van Sociale Ontwikkeling en Welzijn: H.F. Koeiman Partido MAN is verantwoordelijk voor het project waarbij (kans)arme gezinnen worden geholpen met huisvestingsproblemen; reparaties en dergelijke worden uitgevoerd door Gregory de la Cruz, die zelf faam geniet door opvang, geestelijke hulp en arbeid aan te bieden aan daklozen op Curacao.

  link: https://www.versgeperst.com/nieuws/136907/koeiman-laat-huizen-opknappen.html

  Hoe wrang is de bittere waarheid wanneer je ziet als een naaste op die lijst van hulpbehoevenden staat en dringend om hulp verlegen zit, en er vervolgens een waar mediacircus ontstaat inclusief filmcrew, waarbij zonder afspraak bij de mensen wordt langsgekomen en er direct spijkers met koppen worden geslagen: respectloos naar de arme burger toe die ziet dat er geen enkele rekening met hem/haar wordt gehouden, doch alleen als een nummer behandeld word omwille van een prestige project: “kijk eens hoe de minister de arme mensen op Curacao de helpende hand wil bieden!”

  vanuit bouwkundig oogpunt zijn de oplossingen soms dermate slecht en ondoordacht dat je zelf gaat twijfelen aan de capaciteit intelligentie die wordt ingezet om een pasklare oplossing te vinden voor een probleem.

  ik wil niet al te ver in detail treden daar ik weldegelijk de privacy bescherm van de hulpbehoevende arme burger!

 2. Vrije Stad Effata,pasop mensen ze doen halve werk ,ik weet het

  ze komen nooit meer oj oj ojo

 3. @ Wim Geerits. Het betreft hier huurwoningen, waarvan bepaalde kosten zoals genoemd voor rekening van de verhuurder zijn.

 4. Koeiman’s family zal wel in alle wijken zitten. Dus hij moet wel laten zien dat ie de grote jongen is.
  Haha, je blyft lachen op de klip.

 5. Weer 40 stemmen gewonnen, maar hoe leg je aan de andere 40.000 uit dat ze er naast grijpen?

 6. Las net een artikel in het AD waarin werd verteld dat de AOV in een gevaren zone zit en als er niet snel actie door de regering wordt genomen wij vanaf 1 Januari 2014 kunnen fluiten naar ons AOV pensioen. Maar inmiddels gaat deze regering leuk verder met verhoging van de pensioenen etc.
  Wat dit straks betekend, zou kunnen zijn dat onze AOV’ers en masse naar Nederland moeten en daar hopen dat ze in aanmerking komen voor de bijstandswet. Dus bedelend handje ophouden bij die zo verguisde makambas met dank aan Schotte & Co.

 7. Ik denk dat wanneer de bewoners van de betreffende huizen hun Black Berry verkopen en het daaraan verbonden abonnement opzeggen ze voldoende overhouden om de reparaties zelf te bekostigen.

  Vaak staan voor dit soort huizen ook nog riante SUV’s, weliswaar eigendom van de bank maar men is blijkbaar toch in staat de aflossingen te betalen.