• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia (Gezondheid) is in gesprek met drie neurologen uit Venezuela en verwacht dat ze in februari kunnen beginnen op Curaçao. Dat zei de minister gisteren in de wekelijkse persconferentie van de ministerraad. “Volgende maand beschikken we over vier neurologen.”

Robert Rico is op dit moment de enige neuroloog op het eiland, maar is van plan om op 15 februari met pensioen te gaan. De Colombiaanse neuroloog dr. Hernandez maakte deze week bekend het eiland te verlaten, omdat hij de papieren van zijn vrouw niet rond krijgt.

Paniek
Het gebrek aan neurologen werd deze week uitgebreid besproken in de media. Constancia zei gisteren in Fort Amsterdam het jammer te vinden dat er door ‘sommigen paniek gezaaid wordt onder de bevolking’. Al gaf de minister wel toe dat er op Curaçao, met ongeveer 140.000 inwoners, eigenlijk zes neurologen moeten zijn.

Medische studenten

Daarom wil Constancia zich meer gaan richten op het terughalen van medische studenten die bijna afgestudeerd zijn en afgestudeerde medische studenten die binnenkort aan de slag gaan in Nederland. De minister wil deze doelgroep naar Curaçao trekken door 40 à 60 procent van hun studieschuld over te nemen en één jaar hun huisvesting te betalen.

Nieuw ziekenhuis
Het nieuwe ziekenhuis moet hierin ook een rol gaan spelen. “Voor het nieuwe ziekenhuis zullen we veel medische specialisten aantrekken. Er komen zeventig plekken vrij met nieuwe en geavanceerde medische apparatuur. Dat maakt het voor de specialisten aantrekkelijk om te komen werken op Curaçao.” Het nieuwe ziekenhuis is volgens Constancia in januari 2015 klaar.

17 reacties op “Constancia in gesprek met drie neurologen”

 1. Hoe graag jullie dit kabinet aan de schandpaal wilt nagelen, gaat dat dit keer niet op. Het gebrek aan neurologen en andere specialisten is voor 100% te wijten aan de monopoly positie van de bond voor specialisten. Die doen alles aan om nieuwe specialisten tegen te houden. Zo blijft er een tekort aan specialisten waardoor de zittende specialisten hun zakken kunnen vullen. Het is ook lariekoek om te denken dat een specialist liever in loondienst in Nederland wilt blijven, terwijl hij hier naar verhouding vele malen meer verdient en een onevenaarbare machtspositie heeft. De specialisten zijn ook tegen de komst van een nieuwe ziekenhuis waar zij dan die machtspotie verliezen.

 2. Triest zo,n minister. Dat ze niet snappen dat wangedrag je als minister blijft achtervolgen. Ook ik denk steeds als ik haar zie/hoor, gut wat een zielig type toch. Die veroordeling, dat vervalsen, daar wil je toch geen regering mee bouwen. Maar in het gezelschap van belastingfraudeurs en Hezbollah leden, zijn ze onder elkaar vast gezellig bezig.. Je schaamt je dat Curacao elke keer met deze ministers in het nieuws komt.

 3. Constantia zal wel in bespreking zijn met een paar vriendjes waarvoor zij de diploma’s kan vervalsen. Doe ff normaal medische studenten die net afgestudeerd zijn terug halen!!!!Volgens mij moeten deze mensen eerst eens nog eens praktijk ervaring opdoen voordat ze zelfstandig aan de slag kunnen als neuroloog. Tjonge jonge de bevolking van Korsow gebruiken als proefkonijnen tot 2015 ((als )) het nieuwe ziekenhuis klaar is want dan komen de specialisten er wel op af…… gekker kunnen wij het niet verzinnen.

 4. Alleen een bananenrepubliek als Curacao legt de gezondheidszorg in handen van een onbetrouwbaar (strafblad!) en ongeschoold (ze heeft nog geprobeerd een HBO diploma te vervalsen) als Constantia.

  En dan verwacht Curacao dat het internationaal (en met name door Nederland) serieus genomen wordt?

  Wat mij betreft wordt Constantia snel lid van de vakantieclub van Schotte (samen met Stella van Rijn en fotograaf Soemantie). Iedere dag in het buitenland is ze in ieder geval niet op Curacao waar ze schade kan aanrichten.

 5. Waarvoor is neuroloog Wim v.d. Kamp naar Nederland vertrokken? Was de werksituatie niet optimaal of zijn er andere redenen waarom deze hoog gekwalificeerde neuroloog is vertrokken?

 6. Volgens mij weet Contansia niet eens wat een neuroloog is. Ze is volgens mij in gesprek met tandartsen ofzo.

  Dankzij deze dame hebben we geen oncologisch centrum dat betaald zou worden door Prinses Wilhelmina fonds!

 7. Zullen we met z’n allen afspreken deze discussie eind Februari 2012 voort te zetten ?

 8. Hoe zou het nu komen dat iedere keer als Constantia iets toezegd ik moet denken aan die brief die zij aan PDVSA heeft gestuurd maar vergeten was hem ooit te schrijven. Zou dat iets typisch San Minchiel’s zijn ?

 9. Zeg Bobo, ik weet niet of je het in de gaten hebt, maar het zijn alleen maar woorden. Zoals gebruikelijk bij deze club. Eerst zien dan geloven.

 10. Kwisvraag: wie hoort er in onderstaand rijtje NIET thuis?

  A. Godett
  E. de Jongh Elhage
  O.J. Simpson
  J. Constantia

  Antwoord: E. de Jongh Elhage, alle anderen hebben een strafblad.

 11. Raar, als ik iets lees over Constantia vraag ik me altijd af of datgene wat ze verteld wel waar is. Dat heeft met integriteit te maken. Integriteit, een woord dat in de vocabulaire van deze laaggeschoolde crimineel niet voorkomt.

  Venozolaanse artsen, met alle respect, een diploma dat alleen in Venuzuela geldig is en waarmee je echt ver komt. Dat je de gezondheidszorg van je land aan dergelijke charlatans overlaat geeft wel aan hoe hoog je als minister de bevolking acht.
  Helemaal niet dus. Maar ook dat was al bekend van deze zich regeerders noemende zakkenvullers.

 12. ze is gewoonlijk weer goed bezig met haar werk toppi !!

 13. De minister kan nu wel zeggen dat ”ze in gesprek is met 3 neurologen uit Venezuela”, maar sedert wanneer zijn die gesprekken gaande en hoever is ze met deze specialisten?
  Als ze al langer bezig was had ze er beter aan gedaan, toen de berichten in de krant waren verschenen over ”straks geen neurologen op Curacao”, meteen met een persbericht te komen ipv nu te klagen over het feit dat ”er mensen paniek zaaien”., dus nogmaals hoelang is ze bezig?

  En wat zijn de kwalificaties van deze 3 neurologen en zijn hun papieren geschikt om hier, zonder upgrade, direct aan de slag te kunnen? en zoals eerder geschreven, spreken ze behalve Spaans ook andere talen?, voor de clienten die het Spaans cq Engels niet beheersen, worden er tolken ingeschakeld zodat deze patienten adequaat worden bijgestaan?
  Heeft de minister deze onderdelen ook met de 3 a.s. neurologen besproken?

  Gekwalificeerde mensen uit Nederland aantrekken om op Curacao te werken zal enorm moeilijk zijn gezien de kwaliteit van de zorg heden ten dagen en de staat van het huidige ziekenhuis. Geen weldenkende arts zal zijn ”luxe” en van alle gemakken voorziene werkplek in Nederland willen inruilen.
  Ik wens de minister veel succes met haar pogingen.

 14. Hmmm, Constancia in gesprek. Volgens mij zat zij aan tafel en gebeurde er verder niets hoor. Daarvoor heeft zij een arsenaal aan adviseurs en specialisten om haar heen. Misschien dat Roberto Rico haar hierin kan bijstaan na zijn pensionering.

  dr Hernandez verlaat het eiland omdat hij de papieren voor zijn vrouw niet rond krijgt. QUE PASA???????
  En onze neurlogen uit Venezuela, krijgen ze een spoedcursus NL en Papiaments. Het lijkt me toch lastig te communiceren dan.

  Afgestudeerde studenten vanuit NL terughalen. Deze studenten willen toch wel wat praktijkervaring opdoen voordat ze zich vestigen. De helft van hun studieschuld terugbetalen tot daar aan toe, mits zij naar behoren functioneren. Een jaar huisvesting vindt ik te ver gaan. Zij ontvangen toch gewoon een inkomen niet zo als ieder ander. Ik kan dit geen part of de deal noemen hoor.

 15. denk alleen niet dat goede neurologen erin deze tijd voor kiezen om op curacao te komen werken, anders hadden ze dat wel eerder gedaan…angstige ontwikkeling!

 16. Als ik de naam Constantia lees denk ik in eerste instantie aan haar strafrechtelijke veroordeling en in tweede instantie aan haar lage opleiding (MBO, hoewel ze een HBO diploma heeft proberen te vervalsen).

  Ik vraag me af hoe zo’n laag geschoolde het gesprek in gaat met academisch geschoolde neurologen. Zo’n gesprek kan toch niet verder gaan dan de kleur van hun jassen en het patroon van het behang in de behandelkamers?

 17. Dus het vermelden van feiten noemt zij “paniek zaaien”? Dit is wel een urgente zaak, maar waarom komt ze nu pas met actie. Er zijn overigens meer specialisten in ondertal. Wat zou ze doen, als ze bij een neurologisch probleem een afspraak van 0,5-1 jaar voor haar kiezen krijgt? Een voorrangsbehandelingetje eisen?