• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft tijdens zijn bezoek aan Nicaragua een gesprek gehad met president Hugo Chávez van Venezuela. Schotte maakte van de gelegenheid gebruik om te praten over de Raffinaderij Isla, waarmee het Venezolaanse staatsoliemaatschappij PDVSA een contract heeft lopen.

Na de officiële ceremonie, toen de meest staatshoofden en regeringsleiders het Plein van de Revolutie hadden verlaten, besloten Chávez en Schotte om Casa de los Pueblos weer binnen te gaan waar zij met elkaar hebben gesproken over enkele onbesliste zaken.

Schone brandstof
Eén van de belangrijke gespreksonderwerpen was het gebruik van schonere en duurzame brandstof voor Raffinaderij Isla en de BOO-Centrale. “Dit heeft voor premier Schotte hoge prioriteit”, aldus Ramsay Soemanta, de woordvoerder van Schotte.

Foto: Ramsay Soemanta

15 reacties op “Schotte praat met Chávez over Isla”

 1. Waarom is die soemantie helemaal uit nederland gehaald? Theo Meijer bv kan veel betere fotos maken en woont gewoon op het eiland!

 2. als je de foto goed bekijkt zie je dat de foto’s uit de zelfde hoek is gemaakt,zie roode baret en het gele hemd de lampjes ,dus ff geluld in de gang (niks plein) en weer verder gelopen .Het hele verhaal word op geblazen net zo als die kop van Chávez

 3. Je mag aannemen dat de fotograaf zijn beste foto heeft gestuurd, waarop de twee elkaar nog eens hartelijk knuffelen…Daar ziet het echter niet naar uit.. Denk dat Schotte hier in de gang Chavez achterna is gerend en hard `ISLA` heeft geroepen. Nu is er wereldwijd een overschot aan raffinage capaciteit, dus investeren in de oude zaak, ligt niet echt voor de hand. Raar dat Schotte blijft hopen dat Chavez dat toch wil gaan doen.

 4. @Zeeman, natuurlijk is Chavez boos.. de FOL basis zit nog steeds op Curacao en dat handje vol Nederlandse militairen. die moeten allemaal weg zijn zodat Venezuela kan overnemen.

 5. Ik hoop voor hem dat hij een potje vaseline heeft meegenomen.

 6. Kijk, als ik die twee gezichten zie; Chavez kijkt niet vrolijk en het verwrongen gezicht van Schotte, heb ik niet de indruk dat het een vriendelijk gesprek is geweest. Net alsof Chavez onze Minister-Presdident een uitbrander heeft gegeven en nu zijn biezen moet pakken.

 7. als je slaapt abraham dan hep je ook geen zorgen lekker hoor drumi drumi drumi

 8. Tevens was er afgesproken dat Curacao ingelijfd zal worden door Venezuela. Schotte mag dan gobernor blijven. De rest van de bevolking zal worden vervoerd naar een nog te bouwen stad midden in het Amazone gebied.

 9. als je naar de foto kijkt zie je dat Chaves helemaal niet geinteresseerd is in het jongetje naast hem.

 10. Een relatie van naties mogen niet verstoord worden als de Isla sluit. Het overstappen van een vervuilende oude en achterhaalde raffinage industrie naar een GreenTown moet gepaard gaan met goede relatie met een ‘voormalig’ huurder van de Isla, vooral als Venezuela groot belang bij deze “relatie” heeft.

  Ook moeten wij rekening houden dat Schotte en cs in allerhaast bezig zijn ‘dealtjes’ te sluiten bij een overgang van industrie naar bv een GreenTown. De vraag is: wie krijgt of krijgen de consessie? Dat zal de afscheid met Venezuela bepalen.

  P.L.B.

 11. Onze vooroplichterRamsay liegt ook al dat hij barst,als Schotte een gesprek had met Chávez over onbesliste zaken doe je dat niet op een plein (zie foto boven ,dat zal wel het gesprek zijn geweest)maar ga je ff rustig zitten met zu’n tweeé ,en zoals een ieder weet had Ramsay Soemanta dan zeker onze publiecitijdsgeile Shotte op dat moment gekiekt en niet in een gangetje of pleintje.Ze blijven de boel bezodemieteren hoe dan ook.EN HET VOLK BLIJFT MAAR DOOR SLAPEN

 12. Shotte is net op een kleine jonge die naar voren is gekropen om bij zijn idool te zijn.Kijk naar zijn gelaats uitdruking, spreekt boekdelen, of was hij ff ingehuurd als bodyguard.Alleen de volgende ontmoeting zal wat stroever verlopen dan zal hij spijkers op koppen moet slaan,Spies heeft hem opdracht gegeven om niet meer met lul verhalen aan te komen over de Isla anders word het SEI geld bevroren en dat komt hem helemaal niet goed uit dan moet hij kiezen tussen vriend Chávez of zijn bevolking.WAT WORD HET?

 13. Ramsay Soemanta is behalve fotograaf ook persvoorlichter. Hij leert snel.
  Ik hoop echt dat er snel iets gaat gebeuren met die stink fabriek. Een doorn in het oog voor onze toeristische ontwikkeling en de gezondheid van de bevolking. Als we het hebben over “bienestar di pueblo” waar deze regering en alle vorige regeringen hun mond van vol hebben/hadden dan is het het wegnemen van de stankoverlast van de ISLA wel.

 14. Schotte is nog geen enkele afspraak inzake de Isla nagekomen. Kan me ook niet voorstellen dat hij met alleen lagere school opleiding de kennis in huis heeft om de Isla problematiek aan te pakken.

  Hij pakt wel voortdurend de eveneens door weinig kennis van zaken gehinderde Curacaose bevolking in door iedere keer als hij Chavez tegenkomt fotograaf Soemantie bij het buffet weg te roepen voor een gezamenlijke foto. Waarbij hij dan zegt over de Isla gesproken te hebben terwijl het waarschijnlijk gewoon weer over persoonlijke Western Union transfers ging.

 15. kijk dat is nieuws dat wil curacao horen dat de banden met onze buren landen worden aangehaald, jammer dat Mr Wiels en Mr Jasjes en niet bij waren.