• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –De vereffeningscommissie heeft gisterochtend de Raad van Minister (RvM) geïnformeerd over hun vorderingen. De commissie zorgt onder andere dat oude rekeningen van particuliere bedrijven, die niet meer door de voormalige Nederlandse Antillen waren betaald, alsnog werden betaald.

Deze rekeningen konden betaald worden uit een bankrekening die door de voormalige minister van Financiën was geopend en waar het overschot aan financiële middelen was gestort. De presentatie van de commisie aan de RvM werd gegeven door voorzitter Faroe Metry, secretaris Robert Cornax en het door Curaçao aangewezen commissielid Anthony Cijntje.

Advies
De vereffeningscommissie heeft ook advies aan de ministers van Curaçao, Sint Maarten en Nederland gegeven over afhandeling van achterstallige betalingen aan een groot aantal overheidsentiteiten. Hieronder valt het voormalige APNA, de financiering van de renovatie van het Stadhuis, renovatie van postkantoren en afrekening met de drie landen van betaalde voorschotten en salarisuitbetalingen met terugwerkende kracht aan voormalige landsambtenaren.

Boedelbalans
In de komende maanden zal de commissie inzicht krijgen in de boedelbalans van het land Nederlandse Antillen. Daarin staan de waardes van bijvoorbeeld gebouwen, terreinen, aandelen in de overheids – n.v.’s die het land Nederlandse Antillen had en van de resterende liquide middelen na sanering van de oude rekeningen. Na vaststelling van de boedelbalans kan een voorlopige toedeling van het vermogen van het oude land NA worden geadviseerd.

Bemiddelen
De vereffeningscommissie, die is opgericht in april 2011, heeft ook een enkele keer bemiddeld in vorderingen tussen bijvoorbeeld het ADC en het APC, tussen BZV en de eilandgebieden. De Raad van Ministers was geïnteresseerd in het verloop van de werkzaamheden en zegt alle informatie te zullen verstrekken die de commissie nodig heeft.

5 reacties op “Verslag vereffeningscommissie aan RvM”

 1. Cijntje doet me denken aan die zenuwachtige Calimero, die door Schotte vooruitgeschoven was om te vertellen dat er van het memo van de veiligheidsdienst niets deugde.

  Ik denk dat Cijntje daar meer geschikt voor was geweest, die kan met een stalen gezicht zeggen dat Jamaloodin geen persoonlijke belastingschulden heeft en Constantia nooit strafrechtelijk veroordeeld is.

  Bij Calimero zag je nog aan zijn gezicht dat hij het moeilijk vond deze leugens te vertellen, maar hij moest wel om een lucratief MFK baantje te kunnen krijgen.

 2. Cijntje is expert in het intrappen van open deuren. Hij heeft dat jarenlang ongestoord bij Deloitte kunnen doen totdat ze dat daar eindelijk ook doorhadden.

 3. Integriteit van Cijntje? Geen greintje!

  Naar verluid noemen ze hem bij de UNA al Anthony Centje omdat hij daar per negatieve bevinding over Miguel Goede gefactureerd zou hebben.

 4. @Advocaat, Hij is dus Thierry Henriquez 2 eigenlijk.. of zijn ze dezelfde persoon?

  Maarja die mensen zaten ook bij Deloitte hoor.. Positieve rapporten schrijven die betrekking hebben tot ministers en je straatje wat voorheen alleen kuilen was wordt ineens geasfalteerd met mooie lantaarnpalen erbij!

 5. Kunnen wij op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur te weten komen wat Anthony Cijntje (tweede van rechts op de foto) aan deze opdracht verdiend heeft?

  Anthony Cijntje is de meester van de nietszeggende rapporten, precies schrijven wat de opdrachtgever vraagt. Daarom is hij ook een veel gevraagd commisaris, want een kritische noot zul je van hem nooit horen.

  Betaal Cijntje om te schrijven dat de wereld plat is en binnen week krijg je een keurig rapport dat dat bevestigt thuis.