CURAÇAO – President Daniel Ortega heeft dinsdag zijn waardering getoond voor het feit dat Curaçao de uitnodiging heeft aanvaard om de officiële beëdiging van de president bij te wonen. Ortega hield een afspraak na de ceremonie, waar premier Schotte en verschillende staatshoofden te gast waren.

Onder anderen president Mauricio Funes van El Salvador en president Alvaro Colom Caballeros van Guatemala waren aanwezig. Door het uitbreiden van de banden tussen Nicaragua en Curaçao, kunnen beide landen gaan werken aan een samenwerking op het gebied van toerisme.  Schotte was sinds maandag in Nicaragua en is gisteren teruggekeerd naar Curaçao.

22 reacties op “Schotte te gast bij beëdiging president”

 1. WaarGaatDitEilandNaarToe,

  Kijk liever hoe daar de militairen marcheren ?
  Tijdens 1940/1945 was er nog een land, die dit soort machtsveroon op deze wijze vertoonde

 2. FF wat anders,als al dat geld wat aan onzinige dienst reisjes in het afgelopen jaar is uitgeven aan gaten dicht was desteed,dan hadden alle gaten die in de wegen zitten twee keer gedicht kunnen worden nu kan je geen weg meer vinden waar je geen gaten in zitten je rijd binnen een maand je schokbrekers naar de kloten.Er moeten nog duizende wegenbelasting betalen,ik zou zegen eerst gaten dichten en dan belasting betalen.

 3. Laten we nu eens even heel normaal doen en deze Nicaraguareis van onze Gerrit op zijn ware merites beoordelen. In de eerste plaats laat Gerrit met zijn kleding duidelijk zien dat hij op een pre carnavalsviering is. Dat deze georganiseerd wordt voor de inauguratie van een president die iedereen heeft uitgenodigd maar slechts enkelen zich voor hun moverende redenen hebben verlaagd aan deze poppenkast deel te nemen. En vragen wij ons af waarom waren er zo weinig buitenlandse gasten ? En ja, wij hebben er een vriend in Centaal Amerika bij.

 4. @K. frielink, Ik heb niet zoveel verstand van dresscodes maar bij een officiele beediging van een president van een land inclusief andere staathoofden geloof ik dat je toch wel in pak met das moet gaan! Onze Gerrit ziet eruit alsof hij op de cocktail of afterparty van het feest is (alleen de jonge schone dames ontbreken nog)

 5. @Jan Antwoord op jouw vraag “Wat doet Schotte?”
  ==> Hij zit naar de benen te kijken van die vrouwtjes.

 6. Karel Frielink, excusez moi dat ik u niet ken. Maar ik gebruik de Vigilante en Extra alleen om er mijn aardappelen op te schillen. Dit zonder af te doen aan deze kranten, want ik heb respect voor hun kritische toon en snelheid waarmee op actuele zaken ingesprongen worden. Het is meer dat ik van het Papiamentu braakneigingen krijg en me daarom beperk tot AD en Amigoe.

  On topic: dat u zich kritisch heeft uitgelaten over ministers en statenleden siert u. Van de andere kant moet je ook wel oogkleppen op hebben (of Stella van Rijn heten) om je niet kritisch over hen uit te laten.

 7. @N. Nikolaas: Verrassende reactie… Kennelijk ben je niet op de hoogte van de herhaalde kritiek die ik heb geuit op ministers en statenleden van deze coalitie, en de wijze waarop daarop door hen is gereageerd… Maar genuanceerdheid wordt kennelijk als gevlei uitgelegd. Ik hoef overigens niet bij onze MinPres in het gevlei te komen en zit ook niet naar werk te hengelen….

 8. @ Beer: Haha… dat zou een mooi plaatje opleveren. Ik bedoel uiteraard de mannen op de kleine foto daarboven. Op de paradefoto zie je overigens links iemand met een geel hemd staan… Onze MinPres was dus niet de enige….

 9. Misschien is Karel Frielink de eigenaar van Casa Cesar waar dat blauwe hemd van Schotte is verkocht? Als je er 2 koopt krijg je een paar slippers gratis.

 10. Karel Frielink doet een wel erg opzichtige poging om bij Schotte in het gevlei te komen. Waarschijnlijk verdient hij ook een aardig centje aan hem met consultancy opdrachten?

  Overigens heeft nog niemand Schotte aangevallen op het feit dat de gigantische belastingschuld van Jamaloodin, zoals recent bekend gemaakt door een klokkeluider, een PERSOONLIJKE belastingschuld is en niet een schuld van een van zijn bedrijven. Dat laatste heeft Schotte wel beweerd in een persconferentie en dus glashard gelogen.

  Ook gaan Jamaloodin en El Hakim een zaak beginnen tegen deze klokkeluider. Kunnen wij dat dan ook doen tegen Schotte die een bankafschrift van de president van de centrale bank op tv heeft getoond?

 11. Karel, bedoel je die mannen met een been recht vooruit en die vlag?
  Lijkt me bij zo’n bijeenkomst niet dat casual de dresscode is.

 12. Los van de vraag hoe over de reis moet worden geoordeeld, voor zover ik weet laat onze MinPres zich vooraf altijd goed informeren over de dress code en houdt hij zich daar ook aan. Ik ken de dress code voor deze gelegenheid niet, maar sluit niet uit dat de heren in pak nu juist over overdressed waren.

 13. De heer Schotte maakte deel uit van de Nederlandse delegatie onder leiding van dhr Eman.
  Eman had tevens als taak om de-hub functie van Aruba in het traject Nedrland – Zuid Amerika te promoten. Schotte had als taak zijn fotograaf zoveel mogelijk plaatjes met allerlei mensen te laten maken voor lokaal gebruik.

 14. Inderdaad respectloos naar Europa en de USA.
  Beide werelddelen hebben grote moeite, met een totalitair land zoals Nicaragua.

  En wat doet het boskaboutertje Schotte??

  Die laat zich (mis) gebruiken door dit foute regiem, om zichzelf voor het karretje van Ortega te laten spannen.
  Erger kon je deze, voor Curacao erg belangrijke werelddelen niet schofferen???
  Weer een stap verder op weg naar een bananenrepubliek.

  Lang leve de revolutie,,,ha ha….. laat me niet lachen, naief volk !!

 15. Nicaragua en toerisme??
  Ze kunnen hun eigen naam nog niet schrijven.

  Trouwens, kan er van die heeeeellllle riante dagvergoeding niet eens een fatsoenlijk pak meer gekocht worden???

  Als je Curacao zo op de kaart moet zetten kan je beter thuisblijven, er zijn chollers die er beter bijlopen!!!!

 16. Aan z’n kleding te zien is het regeringsgeld idd op…
  Er is nog voldoende geld over om de herverkiezingen van president Ahmadinejad in onderbroek bij te wonen….

 17. Als Stella van Rijn nu achter die tafel op de grond was gaan liggen als opstapje voor Schotte had hij in ieder geval nog wat langer geleken.
  Nu lijkt het alsof een schooljongen de verkeerde deur binnen is gegaan en geen flauw idee heeft waar hij terecht is gekomen.
  Wel grappige foto’s – na 729 vakantiereisjes op kosten van de betalingbetaler hebben we eindelijk iets aan fotograaf Soemantie!

 18. Tja, ik dacht wel dat Nederland gevraagd had aan Eman en Schotte om ons te vertegenwoordigen daar. Dus daar zit ook wat schuld aan dit bezoek.

  Maar zo sta je wel voor paal in je hemd. Nogal een afgang voor een team dat het juist alleen van uiterlijk vertoon moet hebben!
  Nu gaan ze kennlijk op hun enige sterke punt ook al fouten maken.

 19. Wie is dat kleine schooljongetje daar rechts op de foto in blauw hemdje?

 20. ik heb geen moeite met staats bezoeken aan andere landen, zijn normale dingen die gebeuren in de politiek. Het vreemde alleen is dat dit bezoek niets met business te maken heeft en daarnaast een land is dat vriendschappelijk omgaat met figuren als Ahmedinejad, dus niet gaan en show some respect naar Europa en US. Na dit bezoek horen we niets meer over NIcaragua, dus DIT bezoek is useless, dus focus op relevante bezoeken waarvan je weet dat het iets zal kunnen opleveren, ga naar Venezuela bv en koop brandstof gunstiger in zodat wij als eindklant veel minder gaan betalen en de koopkracht omhoog gaat etcetera

  ps; en doe de volgende keer een fatsoenlijk pak aan ipv je Fuikdag outfit

 21. Dit vakantiereisje heeft duizenden guldens gekost en heeft volgens mij alleen maar negatieve publiciteit voor Curacao opgeleverd.

  Want terwijl alle andere gasten keuring in kostuum lopen, loopt Schotte er op bovenstaande foto’s bij alsof hij in zijn tuin aan het werken is. Geen jasje, geen dasje en zijn Casa Cesar hemd over de broek.

  Als Stella van Rijn hem daar op gewezen had, had haar aanwezigheid in Nicaragua nog enige zin gehad.

 22. Kosten van dit nutteloze bezoekje: 3 businessclass tickets 6,000 gulden, 3 * 2 5 sterren hotelovernachtingen 4,000 gulden, 3 * 3 dagen daggeldvergoeding 9,000 gulden.

  Totaal: 19,000 gulden, en dan heb ik het nog niets over het salaris van Schotte, van Rijn en Soemantie dat volledig improduktief is geweest.

  Want Nicaragua heeft nooit een gulden bijgedragen aan de economie van Curacao en zal dat ook nooit doen want het is een arm ontwikkelingsland.

  Ben benieuwd wat de volgende banananrepubliek is waar Schotte, van Rijn en Soemanti op kosten van de belastingbetaler vakantie gaan vieren. Botswana?