• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twee mannen hebben gisteravond een gewapende overval gepleegd op een nummerkantoor bij Berg Altena. Een 57-jarige man moest onder bedreiging geld afgeven maar toen hij zei geen geld te hebben, rukte een overvaller zijn ketting van zijn hals en gaf hem een klap tegen het hoofd met een vuurwapen.

Daarna ontvluchtten de twee daders in een zwarte Ford Escape, waar twee andere mannen al in zaten. De auto is op zaterdag 7 januari gestolen op de Caracasbaaiweg. De man die een klap tegen zijn hoofd kreeg, is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek signaleerde de politie de zwarte Fort Escape in de omgeving van Dominguito. Meteen daarop omringden verschillende politie-eenheden het gebied en begon op gestructureerde wijze het gebied te doorzoeken. Op gegeven moment hebben de verdachten het voertuig tot stilstand gebracht en gingen er te voet vandoor.

Achtervolging

De politie ging te voet in de achtervolging. Later werden verschillende gebouwen omsingeld en werd als eerst een zeventienjarige verdachte aangehouden op het erf van een zaak op de Caracasbaaiweg. Op het moment van zijn arrestatie had de jongen een kogelvrij vest aan.

Op het dak
De politie zette de zoektocht naar de overige verdachten voort en wist een andere zeventienjarige verdachte te arresteren die zich op het dak van een appartement in de Mahokstraat schuilhield. Tijdens het fouilleren vond de politie de ketting van het slachtoffer bij het nummerkantoor, in zijn onderbroek. Het onderzoek gaat door.

13 reacties op “Overval bij Berg Altena”

 1. @ Juul Vincent: Ik heb al een aantal keer uw negatieve houding mogen ervaren. Zelfs op positieve berichten reageert u negatief. Aan mensen zoals u heeft Korsou niets.
  Van geklaag wordt niets beter, u motiveert er niemand mee en het eiland zal er nooit mee verbeteren.

 2. De daders zijn ongetwijfeld een produkt van gebroken gezinnen. Gezinnen die nooit een gezin geweest zijn omdat moeder haar benen al spreid voor alle mannen die haar een telefoon of telefoonkaartje beloven en vader al voor de zwangerschapstest verdwenen is.
  Dit soort lichtzinnige ouders zadelen de samenleving met een gigantisch probleem op, zoals weer blijkt met deze overval.
  Omdat de ouders vaak zo duidelijk aanwijsbaar schuld hebben zouden zij ook bestraft moeten worden indien hun kinderen het criminele pad opgaan. Want waarom moeten wij ervoor opdraaien?

  Ik weet van mijzelf dat ik geen goede vader ben, te weinig geduld en te veel gesteld op het makkelijkere leven zonder kinderen. Om die reden heb en neem ik ook geen kinderen. Maar mevrouw Martina uit Muizenberg en mijnheer Leuteria uit Seru Fortuna, die nog niet eens het geld hebben om Aqualectra te betalen, planten zich sneller voort als konijnen met alle gevolgen van dien.

 3. Beste mensen, het ging hier om buitenlandse criminelen. En aangezien deze regering niet van plan is een immigratiebeleid te voeren: pas maar op. Het Latijns Amerikaans geboefte groeit hier snel in grote getale.

 4. 17 jaar??? een flink pak slaag geven en de bak in voor langere tijd>

 5. De airco in de gestolen auto stond zo koud dat de bestuurder zich alleen warm kon houden met een kogelvrij vest om en een ketting in zijn broek…
  Volgende keer maar een superman masker op en de kettingen doorslikken…
  Op naar de draaideurgevangenis…die zijn gelukkig tijdelijk uit het openbare leven verdwenen
  Helaas waren deze criminelen zo intelligent dat de politie geen kans had ze kapot te schieten…
  Toch hulde aan de Polis!

 6. niks sociale dienstplicht, ze komen niet door de screening heen en als ze dat wel mogen, dan hebben ze 700 gulden en gratis eten in de maand, pff ga je ze ook nog belonen.
  maar het geeft je wel te denken, deze jongens met een kogelvrijvest, gestolen auto en pas 17 jaar. Deze jongens zijn al door gewinterd criminelen misschien kunnen we een overeenkomst maken met Venezuela en daar een gevangenis openen. Hun ouders hebben toch al geen belangstelling voor deze jongens anders was het niet zover gekomen.

 7. Niks geen straf er is geen plaats in de gevangenis en als hij veroordeeld wordt moet je nog maar zien of hij zich komt melden bij de poort en als hij datb niet doet is er geen instantie die hem komt zoeken , dus hij kan gewoon doorgaan met wat hij nu doet .

 8. Eindelijk “personeel” om struik voor struik het hele eiland van zerfvuil te ontdoen.
  Laat deze LOOSERS maar een sflink de handen uit de mouwen steken!

 9. sociale dienstplicht? dan mogen de ouders ook lekker eventjes mee!

 10. @cureye, vorige regeringen stuurde deze jongens naar Nederland met een enkeltje..

  Maar ik denk dat er sociale dienstplicht dient te worden ingevoerd. Jongeren tot 21 die niet werken of naar school gaan gaan maar sociale dienstplicht vervullen.

 11. Hopi bon ga zo door dames en heren.

 12. Eindelijk goed nieuws… maar wat nu? 17 jaar kogelvrijvest en geweldadig overvallen?
  20 jaar opsluiten? Heropvoedings kamp? Welk vangnet hebben zulke jongens? Kans op recidivisme is statistisch vrij groot.
  Vraag me af wat deze regering gepland heeft voor dit soort gevallen?

 13. nice job Polis!!!