• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Joran van der SlootCURAÇAO – Het proces tegen Joran van der Sloot wordt vandaag in de rechtbank van Lima hervat. Vrijdag was de eerste dag van de rechtzaak in Peru tegen de Nederlander. Van der Sloot bekende dat hij Stephany Flores anderhalf jaar geleden heeft gedood.

Bij de rechtbank staan mensen met spandoeken met daarop de teksten: ‘moordenaar’ en ‘hij moet levenslang krijgen’. De Nederlander moet nu aangeven of hij volledig akkoord gaat met wat hem ten laste wordt gelegd.

Emotionele opwelling
Van der Sloot heeft gezegd dat hij de miljonairsdochter op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer in Lima om het leven heeft gebracht. Maar dit zou in een emotionele opwelling zijn gebeurd: hij werd kwaad toen hij zag dat Flores op zijn laptop stukken over Natalee Holloway bekeek. De aanklager in Lima wil dat Van der Sloot veroordeeld wordt tot 30 jaar gevangenisstraf.

Doodslag
De advocaat van Joran van der Sloot kreeg het vrijdag voor elkaar dat zijn cliënt, van de rechtbank tot woensdag de tijd kreeg om zich te beraden op zijn uiteindelijke standpunt. Pas dan moet hij officieel zeggen of hij op alle punten van de aanklacht schuldig is of niet. Met de voorlopige verklaring ziet het ernaar uit dat de verdediging van Van der Sloot aanstuurt op doodslag in plaats van moord op Flores. Doodslag wordt minder zwaar gestraft, dan moord waarbij wordt uitgegaan dat het misdrijf vooraf bewust is afgewogen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com