• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-eigenaar van de Dutch Antilles Express (DAE), Nicolaas Sandmann, heeft het kort geding dat hij had aangespannen tegen DAE, verloren. Sandmann eiste drie miljoen dollar, dat ex-eigenaar volgens eigen zeggen nog moest ontvangen na de overname van de vliegtuigmaatschappij door Arnold Leonora.

DAE meldt in een persbericht dat de voorzieningenrechter in Amsterdam oordeelde dat DAE niet garant hoeft te staan voor de schuld die Leonora nog open heeft staan.

Aflossing
De betalingen zijn voor de aankoop van onder meer het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij in Pietermaai en de aflossing van een lening. Die afspraak maakte deel uit van de overname door Leonora van DAE. De rechter oordeelde dat DAE hiervoor niet verantwoordelijk kan worden gehouden. Sandmann draait op voor de proceskosten van 1,376 euro.

6 reacties op “Sandmann verliest zaak tegen DAE”

 1. Geachte heer Leonara

  Hierbij verzoek ik u om de door mij ingediende claim met spoed te laten behandelen want ik ben inmiddels thuis nadat ik door uw mensen aan het lijntje ben gehouden.
  Wat is er gebeurd?

  Ik vloog met DAE op 15 april met vlucht 805 van Bonaire naar Curacao.
  Bij aankomst bleek mijn koffer gescheurd en onherstelbaar beschadigd dus ik deed aangifte op Hato bij uw mensen.

  Zij vulden een formulier in en verzekerden mij dat ik de maandag daarop gebeld zou worden door het hoofdkantoor en dat ik dan te horen zou krijgen dat ik een nieuwe koffer kon gaan kopen.
  Ik hoorde niets op maandag en ben dinsdag naar het vliegveld terug gegaan naar he vliegveld.
  Eerst naar het kantoor waar ik de tickets had gekocht en zij stuurden mij door naar de balie van DAE.
  Daar aangekomen kreeg ik te horen dat ik het hoofdkantoor moest bellen en men gaf mij een telefoonnummer van het hoofdkantoor.

  Ik belde met da tnummer en kreeg iemand aan de lijn die me beloofde dat k binnen een paar minuten terug gebeld zou worden door een collega.
  Dat gebeurde niet en dus belde ik woensdag weer. Toen een mevrouw die ik aan de lijn kreeg me weer een nieuw telefoonnummer wilde geven heb ik de telefoon er op gelegd.

  Ik ben toen naar uw hoofdkantoor gegaan en kreeg daar een juffrouw te spreken die me weer een telefoonnummer wilde geven en toen ik haar vroeg om dat voor mij te bellen kreeg ze daar geen gehoor.
  Vervolgens vertelde ze me dat ze mijn formulier zou faxen naar een ander kantoor (!) en dat daarmee haar taak er op zat.

  Ik was verbijsterd toen ze op mijn vraag ” hoe gaat het nu verder?” antwoordde: ” ik heb gedaan wat ik kan doen en ik weet niet hoe het verder gaat”.

  Uiteraard hoorde ik daarna niets meer en vrijdagavond ben ik terug gevlogen naar Nederland.

  Ik vind het onacceptabel dat uw maatschappij een klant wiens spullen zijn vernield in de kou laten staan en verzoek u dan ook om de schade die ik heb geleden omgaand te vergeoden op mijn bankrekening 415331587 t.n.v K.Homans te Deventer Nederland of op mijn VISA card 4563533431563808 t.n.v. K.Homans te crediteren.

  Hoewel ik dacht dat er niets vermist werd ut mijn koffer, bleek later dat ik een oplader van mijn Ipad miste en dat verklaart ook het feit dat de koffer minder woog op Curacao dan op Bonaire.

  Het te crediteren bedrag is :

  Voor de koffer : 115 euro
  oplader Ipad : 29 euro

  Totaal : 144 euro

  Geacht heer/mevrouw, ik ga er van uit dat deze gang van zaken niet de normale gang van zaken is en dat u de geleden schade dus omgaand zult vergoeden.

  Indien u onverhoopt niet bereid bent tot vergoeding over te gaan dan verzoek ik u mij te laten weten bij welke instantie ik mij kan beklagen over uw optreden.

  Vertrouwend op een snelle afwikkeling verblijf ik,

  Met vriendelijke groet

  K.Homans

 2. Rignald, dat van het vrij vliegen van PLKP leden was mij onbekend maar ik kan het mij goed voorstellen sinds ik Errol Cova bezig heb gezien als grote promotor van het Papiamentu onderwijs. Om tegelijkertijd wel zijn dochters naar de international school te sturen. Enge man dus.

 3. Beste heer Sandmann / Lex Gonzales en trawanten,

  Hierbij is gebleken dat het graf welke u voor een ander hebt gegraven voor uzelf bleek te zijn. De juridische labyrint van de heer Lex Gonzales bleek niet meer dan hotel Californie. “You are all just prisoners of your own device and you can never leave!” U heeft nu alle tijd om de volgende “meesterzet”, intimidatie-tactiek of bedreiging te bedenken. Een ding is zeker, u zult geen enkele trawant vinden in deze nieuwe garde!!! Daar zorg ik persoonlijk voor! Put it in your pipe and smoke it!

  Relax,
  The Night Man

 4. @Juul, vergeet te vermelden dat de ALM/DCA de familie toko van de PLKP was (je weet wel de partij van Jasjes en kabouter Cova die Curacao wilde verkopen aan Chavez). Een management van tientallen mensen met managementsalarissen waar er wellicht een paar mensen echt managers werk deden en kennis hadden. en het gratis reizen voor PLKP minister familieleden en baisites. Vooral toen ze vlucht naar Nederland hadden.. en tja als je een vol vliegtuig heb maar 75 procent betaald niet voor de ticket en de personeelskosten zijn enorm dan gaat het niet lukken.. Ik dacht dat Curacao hiervan geleerd had maar nee het blijft maar doorgaan!

 5. Mister Sandman, bring me a dream
  Make it the cutest that I ‘ve ever seen ….

 6. Het blijft rommelen in de Curacaose luchtvaartwereld. DAE met de Leonora soap slaat natuurlijk alles, maar Insel Air heeft ook een groot the Bold and the Beautiful gehalte. Met directeur Heerenveen, die net als Eric Forrester ook zijn hele eigen familie op de loonlijst zet. Met Stella van Rijn als Stephanie Forrester, die niet voor het bedrijf werkt maar daarbuiten wel een hoop (businesclass) vluchten voor Insel Air weet te verkopen aan de overheid waar zij werkt (nou ja, werkt – vakantiereisjes maakt is dichter bij de waarheid).
  En dan hadden we in het verleden natuurlijk ALM alias DCA, waar directeur Mario Evertsz naar verluid persoonlijk verantwoordelijk was voor het faillissement omdat alle overheidsgeld naar hem ging en niet naar het bedrijf.
  En what about Divi Divi, dat verongelukte omdat de vlucht overbeladen was omdat het bedrijf vooral wilde verdienen aan luchtvracht.