• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het tweede Interparlementair Koninkrijksoverleg is gisteren van start gegaan in Sint Maarten. Naast dat Statenvoorzitter Ivar Asjes tijdens zijn toespraak gisteren nogmaals de nadruk legde op meer autonomie, staan ook de de consensuswetten op de agenda.

Tijdens de conferentie zal overleg worden gevoerd over onder meer het Statuut en de procedure die zal worden gevolgd om de consensuswetten die zijn goedgekeurd, te beëindigen. Dit houdt verband met het perspectief dat elk land in de huidige constellatie heeft met betrekking tot zijn emancipatie.

Bewaker
In het kader van dit thema zal worden gepraat over een arbitrageregeling binnen het Koninkrijk en hoe de rol van de regering van het Koninkrijk zal gaan lopen wat betreft bewaker van de wet en verkregen rechten. Daarnaast zullen de parlementariërs thema’s behandelen zoals openbare- en jeugdgezondheidszorg.

Delegatie
De delegatie van Curaçao bestaat uit Ivar Asjes (hoofd van de delegatie), Dean Rozier (voorzitter van de commissie voor interparlementaire zaken), Dennis Jackson, Amerigo Thodé, Helmin Wiels, Eunice Eisden, Humphrey Davelaar, Anthony Godett en Silvin Cijntje (Griffier).

7 reacties op “Consensuswetten op de agenda”

 1. Wiels,Jasjes,Cooper,als jullie nou eerst eens aan het volk gaan denken die auto rijden over een maanlandschap en de kosten die ze aan hun auto krijgen door door het eene gat na het de volgende kuil ! te jassen te betalen.Als dat in orde is,mag je eens een keer gaan praten over andere onzin.

 2. heb nog wel een ander agenda punt voor op de agenda

  Studieprogramma
  De cursus Politieke en Bestuurlijke Besluitvorming voor beginners is opgebouwd uit 24 lessen.

  Politiek voor beginners een complete cursus waar u veel van opsteekt.

 3. heeft nou helemaal niemand door dat juist deze klanten hiervoor afreizen omdat zij voor de autonomie willen gaan zolang dat nog niet zo ver is blijven ze doorgaan met het zaaien van verdeeldheid tussen makamba en Yiu korsou (liefst zwart tegen wit) om zo ongestoord door te kunne roven en vriendejes en familie aan te stellen. diep triest

 4. Waarom is het iedere keer dat er iets ‘belangrijks’ op de agenda staat, Schotte afwezig is en deze clown Asjes het stokje overneemt?

 5. Schotte schittert in afwezigheid? Lekker feestjes aan ‘t vieren in Nicaragua.

 6. Ach waar maakt Asjes zich druk over. Het hele statuut is een “paper tiger”. Het Curacaose volk heeft een regering waarvan de leden alles behalve integer zijn en waarbij onze referendum keuze volledig aan de laars wordt gelapt. En wat doet de gouverneur en/of de Nederlandse regering. Helemaal niets…..

 7. Het probleem van Asjes is dat zodra je hem ziet je denkt aan zijn creditcardfraude bij het CTB, de baan die hij voor zichzelf geregeld heeft voor na zijn politieke loopbaan en de baan die hij voor zijn vrouw geregeld bij CPA.

  Op dat moment verliest Asjes alle integriteit en daardoor ook autoriteit en zie je hem als een zielige clown die gelooft in zijn eigen circus.

  De enige die op zo’n moment Asjes nog serieus neemt is Asjes zelf. En dat hij dat zelf niet ziet maakt deze op zich trieste situatie nog komisch ook.