• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Flamingo Airport op Bonaire heeft na de landingsbaanrenovatie van vorig jaar, de meest veiligste en langste landingsbanen in de regio. Dat meldt Bonaire International Airport (BIA) zelf. Bonaire valt onder categorie één van de FAA. Curaçao zakte onlangs naar categorie twee.

De landingsbanen van Flamingo Airport voldoen het meest aan de internationale regeling van de FAA International Safety Assessment Program, zo schrijft BIA in een persbericht.

Nederland
Sinds 10-10-10 is Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland. Daardoor investeert de Nederlandse overheid in de werkzaamheden op de luchthaven. Flamingo valt nu onder de verantwoordelijkheid van het Nederlandse Ministerie Infrastructuur & Milieu. De komende jaren zal BIA samenwerken met de Nederlandse overheid om de, nog strengere, Europese EASA-regelgeving in te voeren.

11 reacties op “‘Luchthaven Bonaire veiligste in de regio’”

 1. Laatst moest ik op Flamingo Airport nog uit de Dividivi stappen omdat er ezels protesteerden op de vertrekbaan….

 2. hmmm, in your face!

 3. Er wordt heel veel door elkaar gehaald. En daarnaast is het woord veiligheid een heel breed woord en kan van alles onder vallen. Maar ik beaam dat het vliegveld op Bonaire niet zoveel voorstelt qua grootte en aantal binnenkomende en uitgaande vluchten. In dat opzicht heeft Juul Vincent gelijk.

  Op de punten wetgeving, opleiding, personeel en faciliteiten is Curacao gezakt. Dat zijn 4 punten. 4!! Hoe moeilijk is het nou om deze 4 punten op te krikken? Maar goed, met deze 4 punten op Bonaire zit het wel goed als het in de handen is van de Ministerie van Infrastructuur en Milieu valt, die zijn daar heel strikt in. Nederland heeft veel en investeert nog steeds veel in de luchthaven.

  Nou las ik gisteren dat CAP fors gaat investeren in het vliegveld. Een goed vooruitzicht. Waar ik mij erg aan stoor echter is dat hooghartig gedrag van onze politici. Ik ben ook voor het alles zelf doen, maar als het ontbreekt aan expertise en kennis dan kan je toch altijd samenwerken met Nederland. Ze weten niet in wat voor voorrechtspositie wij ons bevinden!?

  Het is helemaal geen schande om hulp te zoeken, het is schandaliger om achteraf toe te geven dat we het toch niet helemaal zelf konden. Dat is pas gezichtsverlies! Maar goed, ik vind het goed dat ze(we) zijn gedegradeerd! Gebeurt er ten minste nog iets.

  Maar Bonaire in het algemeen zelf heeft een laaangge weg te gaan. Ik weet dat Curacao zijn negatieve dingen heeft en dat de politici niet functioneren zoals ze moeten functioneren, maar de (semi) private sector, faciliteiten in het algemeen, kaderpersoneel, economie etc etc etc is op Curacao veeeeell verder dan op Bonaire. Er is niks om jaloers op te zijn.. ervaar het nog elke dag, maar at is een ander verhaal.

 4. @Juul, de Boneriaan wil dat NL dat gaat betalen. want zij zijn immers maar een klein eilandje en wat maakt dat nu uit met een bevolkign van 16.000 mensen.

  Idd dat zou helemaal perfect zijn voor Bonaire. Iedereen krijgt een nederlandse uitkering en hoeft niet te werken en voor het werk halen we wel latinos.

 5. Silvia, ik was jalours op Bonaire – maar helaas gaat het op dat prachtige eiland met de criminaliteit helemaal de verkeerde kant uit.

  En dan de kritiek op Nederland. Op Bonaire wil men geen belasting en premies betalen maar wel het Nederlandse uitkeringsniveau. Wie moet dat dan betalen?

  Om nog maar niet te spreken van het feit dat een Nederlandse bijstandsuitkering hoger is dan het minimumloon op Bonaire. Invoering daarvan zou een ontwrichting van de Bonairiaanse economie betekenen, want wie gaat er dan nog werken?

 6. @ Juul,
  Overdrijven is ook een kunst. De MD-11 landt daar ook. Opvolger van de DC-10.
  Je bent gewoon jaloers op Bonaire!!

 7. @BenitoZoraya: Ik hoop het niet.

 8. @ BenitoZoraya

  Daar heeft Bonaire geen 20 jaar voor nodig om Curacao in te halen. Bonaire is Curacao nu al voorbij. Maar dat is ook niet zo moeilijk met deze regering die na hun aantreden nog niets maar dan ook helemaal NIETS hebben gepresteerd.

 9. Tja, het is ook moeilijk om op Bonaire een vliegtuigramp te veroorzaken met de uitgebouwde fietsen met maandverbandvleugels die er 3 keer per dag landen.

  Het is hetzelfde als op Curacao zeggen dat het land van Willy Maal (Oostpunt) het veiligste verkeer van de regio heeft. Logisch, want de enige die er rijdt is Willy Maal zelf.

 10. Tja en dan hebben ze op Bonaire een grote bek over koloniseren van makambas.. maar hier hoor ik ze niet over!!

  en idd Curacao kan alles toch zo goed zelf.. je ziet het!

 11. Dit is dus na een jaartje 10-10-10. Over twintig jaar heeft Bonaire Curacao op alle gebieden links en rechts ingehaald. Ik hoop dat onze politieke kopstukken er dan nog zijn om ze daarmee te confronteren.