• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nutsbedrijf Aqualectra doet afstand van de helft van de Aggreko-generatoren (noodaggregaten). Dit moet 30 tot 40 miljoen per jaar besparen. De generatoren zijn gisteren ontkoppeld van het elektriciteitsnetwerk. Aqualectra heeft de afgelopen vier maanden zonder de generatoren proefgedraaid.

Volgens premier Gerrit Schotte, die bij de ontmanteling van de Aggreko’s aanwezig was, heeft het nutsbedrijf de capaciteit van 22 MW niet nodig. Het geld dat Aqualectra hiermee bespaard, wordt geïnvesteerd in achterstallig onderhoud.

Foto’s: Ramsay Soemanta

13 reacties op “Aqualectra bespaart zonder generators”

 1. ik quote: Volgens premier Gerrit Schotte, die bij de ontmanteling van de Aggreko’s aanwezig was, heeft het nutsbedrijf de capaciteit van 22 MW niet nodig.

 2. Hahaha, Schotte, je staat er mooi op! Op heterdaad betrapt als schuldige voor veelvuldig stroomuitval.

 3. Goed idee.

 4. Fijn, drie weken later (vandaag 1 februari) op een doodgewone koele doordeweekse avond een uur zonder stroom gezeten in Jan Thiel.
  Gaat leuk worden als de airco’s weer aangaan.

 5. John, denk eens even na voordat je wat schrijft. Van de Veen is verantwoordelijk voor de financien en alle rapporten geven aan dat de financiele administratie een grote puinhoop was, het halve eiland vierde feest op kosten van Aqualectra. Je verwacht dan dat van der Veen zich met zijn megasalaris daar volledig op focust, maar nee: om 4 uur trekt van de Veen de deur bij Aqualectra achter zich dicht en gaat zich bezighouden met zijn dikbetaalde commisariaten.

 6. @juul en Gerrits, en ondanks dat van Veen kreeg hij toch een positie aangeboden bij Bureau telecom door onze regering… maarja hun decleratie gedrag is ook iets om over naar huis te schrijven..

 7. Capaciteitstekorten zullen er zeker komen zodra het warmer wordt. Dit is volgens mij een gok van de expert in de Forti. En de technische directeur gaat mee, omdat hij anders zijn baan kwijt is. Getuige de overige directeuren die zich preffesioneel opstelden. En de tarieven zullen de komende maanden zeker niet dalen.

  @ Geerits: Wat heeft van der Veen te maken met het vertrek van de generatoren. van der veen is Finaniceel niet technisch directeur. En van der Veen heeft er maar een jaar gezeten, dus hoe kan je hem de tarieven aanrekenen. Doe eens eerst je huiswerk man.

  Het ontslag van van der Veen is nog niet eens aangevraagd. Reden omdat er geen gronden voor zijn. Laten we afwachten wat de uitspraak van de rechter zal zijn komende week. Ik heb in iedergeval liever een van der Veen binnen Aqualectra, vanwege zijn integriteit (wilt geen BTP pastechi), dan de jokers die er nu zitten en met de toekomst van dit eiland spelen.

 8. En geen proefdraai gedurende de warmste maanden? Belachelijk. Hoeveel professionelen werken bij Aqualectra? Of is het weer een ander consultant die hiermee belast is? Oh ja, maakt niks uit, totaal vergeten, de baas zit in Fòrti en is een nietsnut. Ik wens de fanatieken van deze regime alvast “gezellige-donkere-avonden-zonder-airco’s-en-fans” toe en aan het volk die het wèl beter weet, sterkte.

 9. Niet nodig???? Moet je even opletten als het een beetje warmer wordt. Dan worden de wijken weer afgeschakeld omdat er capaciteitstekorten zijn.

  Proefdraaien in de “koudere maanden”???!!! Hoe dom kan je zijn.

  Goed dat Schotte er verstand van heeft mmmmhhhhhh.
  Gaan we deze besparing terugzien op onze rekeningen??? Nee natuurlijk niet.

 10. Waarom is deze capaciteit niet meer nodig? Waarom was deze capaciteit eerst wel nodig. Draait de BOO alweer? Niets van vernomen. Vreemd verhaal.

 11. T. Geerits, ondanks dat astronomische salaris voelde mijnheer van de Veen zich niet bezwaard nog diverse betaalde commisariaten aan te nemen.

  Deze rupsje nooitgenoeg mag wat mij betreft verbannen worden naar Klein Curacao.

 12. En straks gaan we natuurlijk weer schakelen als we capaciteitstekort hebben…

  Belangrijker dan het wegdoen van deze generatoren is het definitief afscheid nemen van financieel directeur van de Veen, die er verantwoordelijk voor is dat we op dit eiland een van de hoogste nutstarieven ter wereld hebben. Onder andere door waanzinnige directiesalarissen maar ook ongelooflijke ziektekostenvoorzieningen waardoor zelfs de zus van de tuinman van de tandarts van de oom van de pianoleraar van de directie op kosten van de gemeenschap in Colombia haar borsten kon laten vergroten.

 13. Hmm afgelopen maanden waren ook de ‘koude’ maanden.. vanaf nu zal het een stuk warmer worden en gebruiken mensen meer aircos en energie en zal de vraag naar stroom toenemen met stroomstoringen…