• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het gezondheidstoerisme heeft volgens minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) de potentie om zich te ontwikkelen tot één van de steunpilaren van onze economie. “Curaçao heeft belangrijke stappen gemaakt voor de ontwikkeling van gezondheidstoerisme op ons eiland.”

Tijdens het seminar Medical Tourism, georganiseerd door Jacob Gelt Dekker, refereerde El Hakim naar de stappen die zijn genomen zoals libelarisering van de tarieven op de markt van de gezondheidszorg op Curaçao.

Zusterlanden
Het doel van het seminar was om Arubaanse ministers en hun delegaties in de gelegenheid te stellen om van gedachten te wisselen met de gespecialiseerde sprekers en te leren van de progressie die in Curaçao is gemaakt in de ontwikkeling van deze sector. Helaas was het vliegtuig uit Aruba geannuleerd waardoor de delegatie uit Aruba niet aanwezig kon zijn. Volgens El Hakim zijn de twee landen zusterlanden, die hun kennis met elkaar moet kunnen delen. “Wij hebben meteen positief gereageerd, toen wij het verzoek kregen om kennis uit te wisselen over dit onderwerp met Aruba. Juist door samen te werken en ervaring te delen, kunnen wij op een meer gerichte manier excelleren”, legde de minister uit

Diepgaande studie
In een open setting hebben deskundigen uit de overheid en de medische, toerisme, financiële en juridische sector ideeën uitgewisseld en vastgesteld welke obstakels uit de weg moeten worden geruimd om de potentie van deze nieuwe industrie te kunnen benutten. De minister wees ook op het team van specialisten uit verschillende sectoren die de toepasbaarheid van gezondheidstoerisme op Curaçao gaat onderzoeken. Het team doet een diepgaande studie naar de meest effectieve wijze om Gezondheidstoerisme te integreren in de economie van Curaçao.

4 reacties op “Gezondheidstoerisme steunpilaar economie”

  1. De ware aard van onze minister van economische zaken komt boven, hij wil geld gaan verdienen aan de misère van anderen en verpakt dat in Gezondheidstoerisme. Kun je nog lager zakken ?

  2. Zou Hakim niet eerst moeten reageren op de belastingzaken, zijn Hezbollah lidmaatschap en zo? Daarna kan zijn opvolger misschien op zoek naar neurologen?

  3. alleen jammer dat onze bevolking met een 3 wereld ziekenhuis en geneeskundige verzxorging moet doen en dat rijke buitenlanders het wel kunnen krijgen.

  4. Als er nu eerst eens voor gezorgd gaat worden, dat Curacaose patienten niet meer in groten getale naar Colombia of Venezuela moeten worden gestuurd. Nu kan weer gelezen worden, dat de laatste neuroloog ook verdwijnt, terwijl er 4 nodig zijn. Tristu.