• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dutch Antilles Express (DAE) heeft een definitieve charter vergunning gekregen om tot juli 2013 met de MD83 te vliegen.  Deze is toegekend door de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA). DAE zal in mei 2013 de Boeing 737 500 introduceren.

“Deze vergunning geeft DAE de mogelijkheid om te blijven groeien, de klanten tevreden te houden en de vluchten van het bedrijf uit te breiden. Ondertussen zullen we werken aan de integratie van onze nieuwe vloot, die in mei 2013 zal arriveren.” aldus een enthousiaste DAE woordvoerder.

Actieplan
De DAE zal de CCAA voorzien van een actieplan met onder andere de verwachte tijden voor handleidingen, selectie van de bemanning, training en certificering van de nieuwe vliegtuigen. De Boeing 737 500 zal ook de F100 vervangen in 2015. De MD83 zal worden vervangen door een Boeing 737 400 in 2013, op verschillende vluchten zoals Miami en Santo Domingo.

Rechtszaak
Insel Air spande vorige maand een rechtszaak aan tegen de overheid, omdat zij van mening waren dat door de inzet van de MD83 door DAE oneerlijke concurrentie werd gecreëerd. Het toestel is afkomstig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Falcon Air en volgens Insel Air was hen in 2006 verboden gebruik te maken van een toestel van een buitenlandse maatschppij.

Vergunning
De rechter stelde Isel Air in het ongelijk en besliste dat  er  sprake was van een noodverband met een tijdelijk karakter. DAE beschikte namelijk over een tijdelijk chartervergunning om het bestaande vluchtsschema door te zetten. De vergunning zou 24 december aflopen, maar is nu verlengd tot juli 2013.

5 reacties op “DAE vliegt tot juli 2013 met MD83”

 1. Denk dat dat vanuit Aruba nog wel is heel moeilijk kan worden, kan je Aruba groot op je kist hebben staan of niet, moet je er wel wat mee doen! En aangezien Tiara’s 737 er aan komt om naar de VS te gaan (FLL) EN er staat een A-320 te wachten van Fly Aruba (AOC/Crew etc. etc) die ook zeker weten er mee naar de vs willen/gaan, word het moeilijk voor ze denk ik.

 2. @ Shimaruku. Insel Air heeft plannetjes om via hun vestiging op Aruba het een en ander te regelen.

 3. @Martin van de Boom

  Je aantal aliassen is bijkans nog groter dan je obsessie voor Stella van Rijn.

 4. Insel Air moet niet zeuren, ze verdienen gigantisch aan de ‘business’ trips van de regering naar mede bananenrepublieken, nu weer Nicaragua. Waarbij niet onvermeld mag blijven dat de vrouw van Insel Air directeur Heerenveen de onvermijdelijke Stella van Rijn is.

  Op iedere foto van Schotte zie je haar 50 centimeter achter hem lopen.

 5. Feestje voor het met regeringsgeld gesponsorde DAE, die kan dus lekker door blijven vliegen op de VS.
  Insel Air heeft het nakijken omdat Hato toevallig net een downgrading van klasse 1 naar 2 achter de kiezen heeft. Bijgevolg geen toestemming voor nieuwe routes op de VS, wat Insel Air wel graag wil.
  Dus gaan bij Insel Air de plannen in de ijskast, maar komt bij DAE de champagne er juist uit.