CURAÇAO – De kick-off van het project ‘What is Bonaire’s Cruise Tourism Worth?’ heeft vandaag plaatsgevonden. Hugo Gerharts, grondlegger van het cruise toerisme op Bonaire, heeft de aftrap gegeven voor het onderzoek naar de waarde van het cruise toerisme voor de economie van Bonaire.

Gerharts nam het publiek meer dan veertig jaar mee terug in de tijd, naar het moment waarop het eerste cruiseschip aankwam op Bonaire.

Bijeenkomst
Waarnemend Gezaghebber Peter Silberie en gedeputeerden Burney el Hage en Silvana Serfilia waren tevens aanwezig bij de bijeenkomt. Ook vertegenwoordigers van het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie en de toeristen branche ontbraken niet. Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie financiert dit onderzoek, dat erg belangrijk voor Bonaire is.

Toerisme
De economie van Bonaire is afhankelijk van het toerisme. De activiteiten van toeristen hebben impact op het eiland, zowel positief als negatief. Zowel duiktoeristen als cruisetoeristen leveren Bonaire werkgelegenheid en inkomen. De negatieve puntjes zijn de impact op de natuur, en de drukte in en rondom Kralendijk. Dit onderzoek wordt uitgevoerd om goed inzicht te krijgen in de positieve en negatieve effecten van het toerisme.

Onderzoek
Voor het onderzoek zal een enquête worden afgenomen onder 1200 toeristen. Dan zal duidelijk worden hoe zij Bonaire beleven. Er wordt ook gekeken naar de impact van het toerisme op de natuur van het eiland, en zal er een onderzoek plaatsvinden naar de mening van de ondernemers in de toeristenindustrie.

Hugo Gerharts aan het woord

2 reacties op “Onderzoek toerisme gestart op Bonaire”

  1. Een goede zaak om duidelijk te msken hoe belangrijk het cruisetoeristme voor Bonaire is. Natuurlijk moet het gehele toeristme onder de loep worden genomen.

    Hugo bedankt voor je decennia lange inzet voor Bonaire

    Folkert

  2. Hele goede zaak om dit te onderzoeken. Buiten iets aan rendement voor wat winkeltjes in Playa zie ik meer negatieve kanten dan positieve.