CURAÇAO – De Kustwacht heeft samen met vrijwilligers reddings organisatie, CITRO, Brandweer, Ambulance Dienst, Politie, Santa Barbara Security en de Douane scherp gecontroleerd op Fuikdag. Volgens de Kustwacht hebben de meeste mensen zich aan de regels gehouden en waren er geen vervelende incidenten.

De Kustwacht was vanaf het moment dat de vaartuigen vertrokken vanuit de Caracasbaai, begonnen met de controles. “We kunnen terugkijken op een succesvolle dag”, laat Paul de Kloet, hoofd kustwacht steunpunt Curaçao, weten.

Controles
Vaartuigen met teveel personen aan boord werden teruggestuurd. Ook bij de baai van Fuik gingen de controles door en waren vooral gericht op de benodigde veiligheidsmiddelen aan boord van de vaartuigen en het aantal personen op een boot. Daarnaast werd de openbare orde en veiligheid op en om het water in de gaten gehouden.

Kleine incidenten
Aan het eind van het evenement hadden wel een aantal bootjes last van motorpech en werden door de Kustwacht en CITRO geholpen. Het ging om negen vaartuigen met in totaal 76 opvarenden. Er was ook een klein incident waar de medische dienst van CITRO moest assisteren.

5 reacties op “Geen grote incidenten tijdens Fuikdag”

 1. @ John, weet niet waar jij in verzeild bent geraakt tijdens een fuikdag….
  maar uit je beschreven ervaring heb jij niet kunnen genieten van de ambiente…

  je moet eens genieten van het leven je ervaring heeft niets te maken met Fuikdag maar je had gewoon een fukdag kan gebeuren…. eens per jaar ik zou het niet willen missen !

 2. @ John,

  Jij bent er zelf duidelijk niet bij geweest.

 3. Fuikdag is het festival van de wansmaak. Oude kerels laten zonder enige schaamte iedereen genieten van hun oversized bierbuik en jonge kerels denken echten dat een bloemetjes zwembroek hen niet misstaat. Om over het asociaal gedrag (luide muziek van het type fuck you here fuck you there fuck you everywhere, afval in het water gooien, schreeuwen en schelden) nog maar niet te spreken.
  Het wordt tijd dat Fuikdag de status van Campo Alegre krijgt, dat wil zeggen dat je weet dat het fout is als je erheen gaan en zeker na afloop niet wilt dat iemand weet dat je er geweest bent.

 4. Ik hoorde ook dat er wat klappen zijn gevallen op de caracasbaai aan het einde van de dag.

 5. Wat een lelijke zwembroek heeft die jongen op de 2de foto.