• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De consul-generaal van Venezuela in Miami moet de Verenigde Staten verlaten, maakt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend. De diplomaat Livia Acosta Noguera is tot persona non grata verklaard en moet uiterlijk dinsdag het land hebben verlaten.

Het ministerie gaf geen reden voor de uitwijzing. Noguera geeft sinds maart vorig jaar leiding aan het consulaat in Miami.

Beschuldigingen
Het Spaanstalige tv-station Univision stelde onlangs in een documentaire dat Noguera deel uitmaakte van een groep Iraanse en Venezolaanse diplomaten die interesse hadden getoond voor een voorstel van Mexicaanse hackers om websites van Amerikaanse overheidsinstanties aan te vallen. Venezuela spreekt de beschuldigingen van het station met klem tegen. President Hugo Chávez van Venezuela is een scherp criticus van de Verenigde Staten.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “VS zet diplomaat Venezuela land uit”

  1. Voor de volledigheid moet zij voor 10 januari 2012 de VS verlaten en ja zij was op de hoogte van toekomstige cyber aanvallen op usws. Wie gaat haar vervangen in Miami is meer aan de orde. De ambassades zitten allemaal in Washington, de consulaten betreden een rang minder. Op Curacao hebben wij ook een Consul, voor een visa moeten wij naar de Ambassade in Venezuela. Ambassades voeren de lobby voor regeringen. Het bedrijfsleven kan zich ook op bescherming beroepen. Onze dame uit Miami kan in ieder geval Ahmadinejad misschien nog een hand geven.

  2. Misschien kan de diplomaat naar het eiland komen . Zal wel met zijn handjes te ver in de drugspot hebben gezeten. De VS gooit niet snel een diplomaar eruit.

  3. Baantje voor de echtgenood van Jasjes!