• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curaçao Nieuws - PolitieCURAÇAO – Overvallen en diefstallen houden het pas begonnen weekend nu al onrustig. Dieven hebben een supermarkt overvallen, een kantoor is leeggeroofd en er zijn flink wat auto’s gestolen. De politie is druk bezig met de verschillende zaken.

Gisterenavond rond 18.00 uur is een supermarkt in Montaña Abou overvallen door twee gewapende mannen. Ze namen een grote hoeveelheid contant geld mee en een fles alcohol. In de Cadushistraat is er op dezelfde avond een kantoor overvallen door een gemaskerde man. Hij had tevens een wapen mee en vertrok pas nadat hij een flink bedrag aan geld had meegenomen.

Indringers
Vannacht rond 02.30 uur werd een vrouw verrast door een indringer bij haar huis in Santa Rosa. Hij wist haar tas te grijpen voordat hij weer ontsnapte. Een uur later werden er twee verdachte mannen gespot bij een huis op de Kaya Jan Thiel. Toen de bewoner thuis kwam, ontdekte ze dat er twee mannen een poging deden om haar auto te stelen. De verdachten zijn er uiteindelijk alleen met haar tas vandoor gegaan.

Overvallen
Op het Waaigat is er vannacht rond 04.00 uur een man overvallen. De overvallers sloegen hem op zijn hoofd en gingen er vandoor met zijn auto. Rond hetzelfde tijdstip hebben twee mannen de mobiele telefoon van een vrouw gestolen bij het Wilhelmina plein. Rond 04.30 uur is er op de Caracasbaaiweg een auto gestolen van een dame door gewapende mannen.

27 reacties op “Onrustig begin van het weekend”

 1. Nog een laatste reactie aan Ramon die de problemen kennelijk niet zo ernstig vindt. Je hebt gelijk: overal ter wereld is criminaliteit aan het groeien, maar op een eilandje met zo weinig inwoners moet het toch mogelijk zijn om de criminaliteit aan banden te leggen? Ter vergelijk: 10 jaren in hartje Utrecht (NL) gewoond – nooit ook maar iets aan mijn auto vernield of gestolen! I rest my case…

 2. @Henkie: “Gelukkig is er nu een wet aangenomen dat je jezelf mag verdedigen.”
  Is dat zo? Welke wet en welke vorm van zelfverdediging, valt pepperspray hier ook onder?

 3. De eerste reactie in de buitenlandse pers is al verschenen:

  http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2012/01/03/peter-frampton-reunited-with-best-guitar-after-31-years/?scp=1&sq=curacao&st=cse

 4. Zou pajaso Wilsoe er na dit weekend nog zo over denken,

  vrijdag 30 december 2011 10:03
  Curacao kan zonder het Recherche Samenwerkings Team. Volgens justitieminister Wilsoe kan na opheffing van het RST het Korps Politie de taken zo overnemen.Wilsoe heeft dat vernomen van het interim-hoofd van de politie. Het RST wordt aangestuurd door het Openbaar Ministerie en assisteert de recherche. Ook wordt het team dat uit 21 personen bestaat ingezet bij grensoverschrijdende en georganiseerde criminaliteit.

 5. karnaval gaat beginnen.waar gaan we naar toe.

 6. @Ramon:
  Werkwijze op Curacao:
  MAAK van een OLIFANT een STRUISVOGEL !!!!

  En geef de schuld vooral aan de ander want zelf falen ………. onmogelijk toch, want we zijn echte YU’s en NOS MES POR !!!!!!!!

 7. @Ramon
  Helaas begint deze gedachtengang bij meer mensen te leven (hoewel ik zelf nog net niet op dat punt zit en alles inzet om alsnog het tij te keren voor een leefbaar Curacao) en het “MACAMBATJE” pesten wordt wel degelijk harder en bedreigender (ik kan je mijn persoonlijke ervaringen doorgeven maar ik bijf alsnog strijden voor een beter Korsou ook al kost mij dat geld en tijd waar ik trouwens niets voor terug krijg).
  Be Aware: het kan zomaar snel bergafwaarts gaan als we ons imago niet beschermen !!)
  “een verontruste burger”

 8. @ eng eiland
  ik weet niet waar jij het over hebt maar Curacao is zeker geen “eng” of verkeerd eiland. Dat er hier wel eens ingebroken word etc. tja jammer genoeg hoort dat bij het LEVEN. Het huidige probleem is de politie. maar om nu te zeggen goede reden om niet op vakatie,werken, wonen te gaan is van een muis een olifant maken

 9. Goed dat deze verhalen in het nieuws komen. Alle redenen voor een weldenkend mens om niet naar dit criminele eiland op vakantie te gaan, laat staan er te gaan werken en wonen.

 10. oplossing gewoon iedereen een pistool laten houden in thuis.
  net als in zuid afrika of dat help weet ik niet want er worden daar 300 moorden per dag gepleegd. maar een boef zou zich wel 10x bedenken als hij iets wil gaan doen.

 11. In de jaren 80 reed de Politie naar het huis van de daders, en pakten ze hem/haar gewoon op.

 12. Onmiddellijke bikkelharde ACTIE tegen deze criminaiteit! Of anders de naam van het eiland maar veranderen in CRIMICAO misschien?

 13. @ergernis
  Nooit op een resort gewoond, woon gewoon in een traditioneel huis in mondi bij Rooi Santu! Dus weg met je vooroordelen en je bevestigd helaas weer de “Calimero-rol” die de Yu’s zo graag innemen!!!!
  “Zij zijn rijk en wij zijn arm, hoe toch op en laat zien dat je wat kan, maar dat is natuurlijk weer een brug te ver en dan moet je bovendien uit je comfortzone, cobardes!

 14. J, Martina,

  U bent de enige die de kern van het probleem raakt!!
  En tevens de enige en juiste oplossing ,voor dit grote probleem aandraagt.

 15. De groeiende sociale ongelijkheid is hier een bron. Steeds meer rijke buitenlsnders die hier komen, voeden dat probleem. Toch fijn in uw resort?

 16. Strategie van “meeste” Yu di Korsou is:
  we kunnen/durven gewoon de realiteit op ons mooie eiland niet te accepteren en verschuilen ons dan achter situaties buiten het eiland om het eigen falen te verdoezelen!
  Dat is makkelijk want dan “ontloop” je de dwang om er iets aan te doen.
  Het is echt gewoon STRUISVOGELFARMGEDRAG! En tuurlijk gebeuren er buiten Curacao ook foute dingen MAAAAAAAAAAAAAAR daar gaat het NU niet om.
  We zitten in het HIER en NU op Curacao en HIER moeten we de ballen tonen om iets te doen aan de rotzooi en misstanden! NO EXCUSES……….MAAR ACTIE!

 17. Wat een BS met die vergelijkingen over NL. Dit is ons eiland. Onze problemen en de grote oorzaak naar mijn mening is dat de politie de boel niet onder controle heeft.

  Aangifte doen duurt een jaar omdat het netwerk niet werkt en de eenstreper die de aangifte doet met 1 finger tikt.
  Er is geen centraal registratie systeem, men kan niet automatisch zien waar de brandhaarden zitten.
  8 Jaar geleden met de overvallen reeks is een samenwerking met Nederlandse recherge opgezet en vervolgens daalde het aantal overvallen enorm en werd de pak kans groter.
  Nu die “nos-mes-por”-schreeuwers de boventoon voeren en alles wat NL doet kolonialisme is is zakken we weer terug. We hebben het hier over veel-plegers die zichzelf onschendbaar voelen. Keiharde repressie met verplichte re-socialisatie lijkt mij het enige wat ze kunnen doen, maar dan hebben we hulp nodig uit nl (voor de opsporings technieken).

 18. het leven lijkt weer op de jaren 2002 en 2003 toen hadden we een helikopter in de lucht hangen met groot licht.
  Het leek Bagdad wel als een oorlogsgebied.
  Gelukkig is er nu een wet aangenomen dat je jezelf mag verdedigen. beter te vroeg gereageerd dan te laat zijn en die overvallers weg zien lopen.
  het word tijd voor meer politie op straat, meer checkpoints die onverwachts controleren op de weg van de caracasbaai, westpunt santa rosa weg etc. dan maar even wachten en gecontroleerd worden het zal niemand verbazen wat er dan allemaal te voorschijn komt.

 19. @Ramon, Een groot verschil met andere landen en dat is dat Curacao een zeer klein eiland is. Iedereen kent elkaar.. Veel mensen weten precies wie wat uitvoert.. alleen men laat ze de gang gaan! Het volk kan dit stoppen door heel simpel eigen familie en buren aan te geven.. straks zijn zij aan de beurt!

 20. ach ja luchthaven onveilig,eiland onveilig,,waar gaat dat heen op het eiland ,met een gemiddeld aantal incidenten van 2of 3 per dag,vanaf 25 december,,happy new year

 21. @ Makayu
  het wijzen naar andere landen dat het daar ook fout gaat is niet goed noch fout. In Curaçao zijn er jammer genoeg veel Nederlanders die zich zeer negatief over het eiland uiten. Kritiek mag, maar erken dan ook dat het bvb in een Nederland ook niet veel beter is. Haal hier ook niet uit dat ik tegen de Nederlander ben, dat ben ik ook niet. Het is zo dat ze dames als makkelijk prooi zien, mijn zus was zelf bijna overvallen een week geleden, ik poets het niet weg als goed maar zo gaat dat in de hele wereld dames en ouderen zijn de target group. Ik erken dat er wijzigingen binnen ons rechts systeem moet komen waaronder justitie maar we moeten wel reaal blijven

 22. @Ramon,
  Ja en in TIMBOEKIEVERWEGGIESTAN is het nog veeeel erger!
  Onnozele, het gaat om Korsou, hier bij ons/jou om de hoek!!!!!
  En is het je ook opgevallen dat deze LAFBEKKEN alleen dames overvallen???
  Op alle misstanden op Korsou wordt gewezen naar andere plaatsen waar het minstens zo erg is.

 23. @ Katrien,
  Het is uiteraard zeer jammer dat zulke dingen geburen, maar je moet je ook realiseren dat dit niet alleen in curaçao gebeurt. Criminaliteit is in Nederland OOK een groot probleem, radio’s en tom toms kan je daar zeker niet in de auto laten. als 1-4 op je oprit is moet je misschien wat maatregelen nemen…een hond ? beter hek ? licht met motion sensor ? als de overheid jou veiligheid niet garandeert kan je zelf ook wat stappen nemen om het veiliger te maken ipv alleen maar tegen de politie te keer te gaan die het ook maar met beperkte middelen rond moet komen.

 24. Inderdaad is ook mijn ervaring dat de politie helamaal niet druk bezig is met deze zaken.
  Dat snappen de dieven inmiddels wel en die gaan er nog eens lekker en ongestraft tegenaan.
  Die voelen de 6% OB in hun portemonee en denken we hebben meer nodig.

 25. Oja, en eergisternacht nog een steekkar uit de auto gestolen. Een keer vergeten mee naar binnen te nemen. Goed, dat is dom van ons te noemen, maar die k****zakken moeten van andermans spullen afblijven en politie moet ervoor zorgen dat dat tuig dit niet kan doen.

 26. Die jongens kunnen lekker hun gang gaan, want politie neemt niet eens vingerafdrukken op om zo die jongens te pakken. En als ze dat wel doen is puur om jou gerust te stellen, wordt verder toch niks mee gedaan. Helaas ervaring mee. In 10 jaar tijd hebben wij meegemaakt:
  1. poging tot diefstal auto (Suzuki)
  2. auto in brand gestoken, volledig uitgebrand (oude Pontiac)
  3. lampen rondom van auto gestolen (Hyundai)
  4. koplampen en bumper van auto gestolen (Kia)
  5. nieuwe koplampen en bumper gestolen van auto (Kia)
  6. achterruit ingeslagen (Ford)

  Punt 1 t/m 4 gewoon bij ons op de oprit. 5 + 6 elders. Lekker, he? Fijn weekend allemaal!

 27. Bring the zero tolerancia terug!!