CURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels heeft vragen over de benoeming van Tara Asjes-Prins, echtgenoot van PS-lid Ivar Asjes. Hij wil weten of Asjes-Prins gekwalificeerd is voor haar nieuwe baan. Versgeperst.com  vroeg voorbijgangers wat Wiels moet doen als blijkt dat dit niet het geval is.

“Iedereen moet zich aan de regels houden”, vindt de 28-jarige Royender. “Je kunt veel van Wiels zeggen, maar hij houdt zich wel aan de regels. Weinig anderen zouden het lef hebben om hier vragen over te stellen, maar Wiels doet het wel. Ik denk dat hij Asjes ontslaat. Dit zou hij in ieder geval wel moeten doen als het vriendjespolitiek blijkt te zijn.”

Showtje
De 65-jarige Arnold denkt niet dat Wiels actie onderneemt als blijkt dat Asjes-Prins ongeschikt is voor de functie. “Dit waait zo over. Het valt me al mee dat Wiels de moeite heeft genomen vragen te stellen, hij voert een mooi showtje op. Hij weet al lang dat het verhaal niet klopt, dit was waarschijnlijk al maanden het plan. Hij stelt wat vragen, de media duikt erop en dan hoor je niks meer. Zoals bij alle andere schandalen.”

Geen drama
“Er zijn genoeg mensen op Curaçao niet geschikt zijn voor hun functie”, vertelt de 30-jarige Ohara. “Je ziet mensen in de horeca staan die niet weten wat 7-up is, maar dat is toch ook geen drama? Het is niet echt eerlijk dat de politiek dit spelletje speelt, maar je kunt er weinig aan doen. Wiels ook niet.” De 35-jarige Linda is het niet eens met Ohara. “Wiels heeft al zijn halve staf ontslagen, dus één extra kan er ook wel bij. Hij doet er verstandig aan Asjes te ontslaan.”

Illusie
De 27-jarige Andy ziet het somber in. “Schotte danst toch naar Wiels zijn pijpen dus Schotte doet wat hij wil. Schotte huilt een potje bij Wiels en betaald hem een smak belastinggeld en Wiels houdt zijn mond. Asjes kan hij niet zomaar missen dus die wordt zeker niet ontslagen.” Willem van 34 jaar is het met Andy eens. “Hoe oneerlijk het ook is, niemand doet hier wat aan. De mensen die hoop hebben, leven nog in de illusie dat Curaçao een democratie is.”

14 reacties op “‘Wiels zou Asjes moeten ontslaan’”

 1. Meestal zit ik in mijn jet als ik stukjes schrijf,dit is als tijd verdrijving? om zo goed mogelijk te presteren op zakelijk gebied,Cura staat mij aan het hart

 2. Lang leve de ,, CORRUPTIE ,, in een bananenrepubliek !!!!!!!!

  Curacao, ….Isla de Bandidos ,ook wel het eiland van Ali Baba ( Schotte ) met zijn 40 rovers genoemd !!!

 3. @ J. Martina. Wat zullen die lui onder normaal (verkregen) werk toch verstaan?

 4. Zucht en straks gaat de familie Asjes weer klagen dat ze geen normaal werk kunnen vinden..

 5. ze krijgen wel allemaal een pensioen……..stelltje APEN zijn het !

 6. Over een week is iedereen dit weer vergeten en dan zit mevrouw Tasjes lekker in een kamertje bij CPA met haar lange nagels op de Blackberry te toetsen naar haar vriendinnen.
  Zo gaan dingen op Curacao.

 7. @Zorro, even vergeten dat de brainlozen zich verzamelt hebben op het Fortplein en daar de polonaise met elkaar dansen en de cojonesloze vertrekt zo snel mogelijk weer naar het buitenland.

 8. Dit het begin en het einde van kabinet, want stort als een kaarten huis in elkaar.

 9. @Fernando, over 3 jaar zullen de ze bedrijven niet meer bestaan.. a la ALM, DCA

 10. @ Maatschappelijk werker. Ik weet het wel, maar ik vond het wel zo aardig met deze variant mij een “dichterlijke” vrijheid te veroorloven om niet jouw woorden te herhalen. Duid mij dat niet euvel. Overigens is voor beide ………….lozen wat te zeggen.

 11. Dat is allemaal leuk en aardig, maar heeft iemand eraan gedacht dat al die mensen over 3 jaar (of eerder) weer ontslagen zullen worden?

  Het lijkt mij goed dat wij lijsten gaan bijhouden van diegenen die zich bezig houden met vriendjespolitiek c.q. corruptie, criminaliteit, mismanagement, e.a. schadelijke zaken – en niet te vergeten hun collaborateurs – om de schade te zijner tijd te kunnen verhalen op de desbetreffende privevermogens.

  Ik stel voor om de instelling van een Curacao-Tribunaal bij het Internationaal Strafhof in Den Haag voor te bereiden.

 12. @Zorro, wel bij de les blijven, de Spanjaarden noemden Curaçao, Isla Unitiles en met het geven van dit eiland aan Holland (zoals het toen genoemd werd) dachten zij (terecht) er op een goede manier vanaf gekomen te zijn. Nu zitten wij hier als een stelletje hopeloze bewoners die niet meer weten wat te doen. Of toch wel, maar durven niet ?

 13. Werd het in het verre verleden al niet land van de “nuttelozen” genoemd?

 14. Curaçao is het land van de “hopelozen” geworden.