• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Joran van der SlootCURAÇAO – De rechtszaak tegen Joran van de Sloot in Lima wordt onderbroken tot woensdag 10.00 uur Peruaanse tijd. Vlak voordat de zitting vandaag werd gesloten, verklaarde Joran zich onschuldig aan moord gevolgd door diefstal. Dat is waar justitie in Peru hem van verdenkt.

Het ziet ernaar uit dat de verdediging van Van der Sloot hiermee aanstuurt op doodslag in plaats van moord op de jonge vrouw Stephany Flores, 1,5 jaar geleden.

Opwelling
Van der Sloot heeft bekend dat hij Stephany Flores op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer in Lima heeft gedood. Maar dat zou in een emotionele opwelling zijn gebeurd: hij werd kwaad toen hij zag dat Flores op zijn laptop stukken over de verdwijning van Natalee Holloway bekeek. De Amerikaanse tiener verdween precies vijf jaar eerder op Aruba, waar Van der Sloot toen woonde. Zij is nooit gevonden, hij is tot op heden verdachte.

Eis
De eis die het Openbare Ministerie tegen Van der Sloot heeft geformuleerd is 30 jaar gevangenis en omgerekend ongeveer 50.000 euro boete. Als hij bekent, kan daar ongeveer de helft vanaf gaan. Als hij niet bekent, zal de verdediging aansturen op doodslag, waarvoor tussen de 5 en 20 jaar gevangenisstraf staat.

Nonchalant
Van der Sloot verscheen tijdens deze eerste zitting van zijn proces fris geschoren en met gemillimeterd haar. Hij geeuwde herhaaldelijk terwijl de openbare aanklager en zijn advocaat José Jimenez uiteenzetten dat er getuigen moesten worden gehoord van het hotel waar hij verbleef en het casino waar hij met Stephany Flores pokerde. De rechter wees hem terecht over zijn nonchalante zithouding en er was wat gedoe over de vraag of hij een vertaler nodig had of niet. Er waren twee vertaalsters aanwezig, een voor Spaans-Nederlands en een voor Spaans-Engels.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Van der Sloot ontkent moord”

 1. Van der Sloot ontkent moord, Schotte beweert dat hij integer is en we geloven het allemaal.

 2. Kasuari,
  Bedankt , ik wist wel dat het begrepen zou worden.!!

 3. Klopt Jan,

  In NL (NL’ers) bekent men direct als men opgepakt wordt.

  Wat een wijsheid Jan…

 4. Dat krijg je er van als je te lang op de Antillen woont!!
  Grote kans , dat de tropenkolder je dan te pakken krijgt
  Het symtoomverschijnsel hiervan is, dat je elke vorm van realiteit verliest en alles chronisch gaat ontkennen!!!
  Waar zien we dit soort figuren ook al weer meer, waar deze tropenkolder ook bij in bol is geslagen???????…………raad eens, je weet het vast wel. !!!!!!!