• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De benoeming van Tara Asjes-Prins bij Curaçao Ports Authority N.V. zorgt al dagen voor veel commotie. Reden voor Pueblo Soberano leider Helmin Wiels om premier Gerrit Schotte een brief te schrijven. De brief bevat 23 vragen over benoemingen die de afgelopen periode zijn gedaan.

Wiels benadert Schotte op grond van wat er in de publiciteit is gekomen over benoemingen, conform artikel 96 van Orderegelement van het Parlement van Curaçao. Wiels verzoekt de premier de vragen te laten beantwoorden door alle instanties, overheidsstichtingen en ondernemingen. Wiels wil dat er gedocumenteerd wordt aangegeven of de benoemingen hebben plaatsgevonden volgens de regels van behoorlijk bestuur. In zijn afsluiting geeft Wiels aan ook duidelijkheid te willen over de benoeming van Tara Asjes-Prins als commercieel manager bij CPA.

De volgende vragen stelt Wiels in zijn brief aan Schotte. De brief zelf staat als bijlage onder dit artikel.

1.      Is het waar dat Rudolph Garmes, broer van een parlementslid, een contract aangeboden heeft gekregen als interim directeur van RdK N.V., zonder dat er een sollicitatieprocedure is geweest?
2.      Is Rudolph Garmes een academicus, dus beschikt hij over de nodige diploma’s om te kunnen functioneren als directeur van RdK?
3.      Is het waar dat een bedrijf is benoemd om als secretariaat te fungeren van de Raad van Commissarissen van RdK, en onder meer belast is met het maken van notulen tegen betaling van 14.000 gulden per maand?
4.      Gaat het hier om werk dat door anderen binnen het bedrijf reeds was gedaan?
5.      Is het waar dat bij RdK per 1 februari aanstaande iemand benoemd zal worden met een salaris van 14.500 gulden per maand om werk te doen dat al door anderen wordt of werd gedaan?
6.      Is het waar dat Gino Campbell is benoemd tot Interim Directeur bij Gaming Control Board zonder sollicitatieprocedure?
7.      Is Gino Campbell een academicus die de benodigde diploma’s heeft om te kunnen functioneren als directeur van Gaming Control Board?
8.      Is het waar dat Ralph Acosta die onlangs is benoemd als Interim hoofd van LW, een familielid is van een minister?
9.      Als dit het geval is, van welke minister is hij dan familie?
10.     Is het waar dat LW werkgever is van één of meer contractanten uit een familie van een parlementariër?
11.     Als dit het geval is, familie van welke parlementariër zijn deze contractanten?
12.     Is het waar dat Sithrey van Heydoorn is benoemd als interim directeur bij Fundashon Wega di Number Korsou, zonder sollicitatieprocedure?
13.     Stond Sithrey van Heydoorn op de lijst van een politieke partij tijdens de laatste verkiezingen?
14.     Als dit het geval is, op welke plaats van welke partij stond van Heydoorn dan?
15.     Beschikt Sithrey van Heydoorn over de nodige diploma’s om te kunnen functioneren als directeur van Fundashon Wega di Number Kòrsou?
16.     Is het waar dat Urvin Makaay benoemd is tot Directeur van het Garantiefonds voor Huisvesting Curaçao, zonder sollicitatieprocedure?
17.     Is het waar dat een parlementslid in de staf van de Douane is benoemd zonder een sollicitatieprocedure?
18.     Als dit het geval is, om welk parlementslid gaat het?
19.     Is het waar dat Sandra Smith is benoemd als manager bij UTS, zonder sollicitatieprocedure?
20.     Is het waar dat de echtgenote van een neef (kan ook echtgenoot van een nicht zijn) van een parlementslid als manager bij het CTB is aangesteld, zonder een sollicitatieprocedure?
21.  Als dit het geval is om de neef (of nicht) van welk parlementslid gaat het?
22.  Zijn er nog meer mensen benoemd in een leidinggevende positie bij het CTB?
23.  Als dit het geval is, wie is nog meer benoemd in een leidinggevende positie bij het CTB?

[scribd id=77339514 key=key-wm9armrhk831fcqyss5 mode=list]

32 reacties op “Wiels heeft vragen voor Schotte”

 1. Toch nog iets positiefs van Dhr Wiels zijn kant! Goede vragen en hoop dat wij dan ook de antwoorden te krijgen zien?Nadeel is …zal best wel; weer in de “”doofpot verstopt worden.

 2. Trouwens al vreemd dat iemand vragen stelt waarvan hij het antwooord zelf al weet……
  Hebben ze daar geen naam voor?

 3. Als hij serieus was genomen, had hij antwoorden gehad. Denk dus dat hij zijn agressie ook ergens kwijt moet. Hij wordt gewoon niet serieus genomen en destijds deze vragen gesteld om een (naar nu blijkt) nutteloze act voor zijn achterban op te voeren.

 4. Volgens het reglement van orde dient Schotte binnen 2 weken te reageren, maar inmiddels zijn we bijna een half jaar verder zonder antwoord.

  Vreemd dat minister van justitie Wilsoe nu niet ingrijpt, maar de vragensteller heet dan ook niet dos Santos.

  Kan Sandra gan Rijn dit wat bespoedigen?

 5. Hmm Nog steeds geen antwoord gehad op deze vragen….

 6. Heb gemerkt dat als een curacaoenaar voor zijn principes staat en zijn eiland beschermd dat versgeperst.com dat niet kan accepteren. Tweede keer dat mijn reactie weggehaald word. En er stonden geen vieze woorden erin maar gewoon de waarheid. Ach ja hollanders en antillianen(kontlikkers) weer. Curacao onafhankelijk in zicht. Curacao is the best. Vergeet dat nooit.

 7. Wiels doet wat niemand anders durft, laten we daar nou wel duidelijk over zijn. Deze regering zit er gewoon om zaken te regelen die de PAR niet had kunnen afronden. Binnenkort gaat de PAR weer gewonnverder met regeren omdat de bevolking heel goede beseft hoe zij misbruikt worden. Een worsje van pensioenvehoging voorhouden om de OB met 20% te verhogen. Misleiden van de begroting procedure voor 2012 en zo houden de lokale hierarchien hun vazallen in het spel

 8. wie vraagt word overgeslagen, hebben we vroeger geleerd

 9. He Wiels, hoe komt die corrupte broer van u op de post bij Aqualectra, de man heeft heel veel boter op zijn hoofd (AMFO)! Kunt u die beantwoordem?

 10. wat een komedie…..!!!!!!!

 11. De regering hoeft niet op dergelijke vragen te antwoorden dus dat wordt een keukentafelgesprek. De coalitiegenoten gaan nu een lijst van PS-ers maken, die een pastechi hebben gekregen

 12. Wiels denkt; heb ik toch één witte Nederlander in de tang, hij danst voor mij als een puppet on a string.

 13. Ach ja leuke vragen…., en dan ?.. worden er weer een paar draaikont antwoorden gegeven, en we gaan we gaan gewoon weer door,
  hoe druk het volk lekker de ogen dicht

  hoezee, hoezee !!!

  met hoera !! de ondergang in !!!

 14. @ BOMBOKLAD

  Wat doet hij dan precies? ik weet het niet? en wie is dan zijn volk?of ben ik als inwoner van curacao niets als ik geen aanhanger van PS of Wiels ben?

  1- wie is het volk?
  2- wat is er tot nu toe gedaan door Wiels of PS? en voor wie.

  Naamsverandering brengt nog geen verbetering, geschiedenis verloochenen ook niet.
  blijven wijzen naar NL of PAR werkt niet, kom dan met een goed beleid. want de jeugd is de toekomst. wie nu niet naar school gaat heeft alleen de FEFIK en die werkt ook niet dus wat word er nu gedaan.

 15. Gelukkig sta ik niet op het lijstje van mijn broer, want dankzij hem heb ik ook een dikbetaald baantje als commissaris gekregen waar ik vrijwel niets voor hoef te doen.

  Ik vraag me alleen af waarom mijn broertje Helminetje zich zo druk maakt over de academische opleiding van een RvC lid, terwijl Gerrit Schotte met alleen lagere school wel ministerpresident kan worden en dus het hele land wordt geacht te kunnen besturen. En Constantia heeft het doen voorkomen alsof ze een HBO diploma heeft, maar dat bleek vervalst te zijn.

 16. Mijnheer Wiels,

  1. is het waar dat de PS nu pas kwaad word omdat een echtgenote van uw Ps partei genoot word aangevallen
  2. kunt u vertellen waarom andere mensen een academische opleiding moeten hebben.
  3. heeft u ook al vragen gesteld in de PS voor wat betreft de beloningen die er worden gegeven.
  4.is het een verplichting om een academische opleiding te hebben om een bedrijf te runnen of ons land.
  5 indien dat het geval is waarom worden we dan geregeerd door personen die geen opleiding hebben genoten.
  6 is het u bekend dat er bewindslieden zijn met dubbele paspoorten.
  7 kunt u vertellen waarom er overal maar tijdelijke Interim Directeuren worden aangesteld.
  8 indien u dat niet kan verklaren staat u dan open voor een bekendmaking van een vacature en aanstellen door een onafhankelijke commissie waardoor de juiste man/vrouw op de juiste stoel komt.
  9 gezien uw vragen , laat u dan de regering vallen indien er niet de nodige maatregelen worden genomen of gaat u alleen op zaterdagavond tekeer en maandagochtend zit u weer gezamenlijk met de rest van de regering de zaakje goed te praten.

  leuk en zeer verstandig dat u deze vragen stelt, maar voordat men een steen kan werpen zal men eerst zijn eigen problemen moeten oplossen.

 17. Eigenlijk zegt Wiels : “Jullie hebben al zoveel geregeld voor jullie MFK mensen. Nu dus niet moeilijk doen als wij van de PS ook eens wat gaan graaien.”
  Zijn harde opstelling tegenover corruptie en wat dies meer zij, is hij nu even vergeven.
  Dit zijn allemaal “normale procedures” maar helaas komen er wel onbekwame mensen op plaatsen te zitten waar ze veel verdienen, maar ook veel kapot kunnen maken.
  Wie dan leeft, wie dan zorgt is het regeringsdevies.

 18. 23 van 2,000,000 die er zijn…het is een begin.
  trouwens, wat is met de ‘consulting’ bedrijfjes van vriendjes/familie die de overheid ‘steunen’ met ‘onderzoekjes’ en ‘beslissingen’?

 19. @ Abram. Ja, dat zal wel maar zullen we daarvoor genoeg tijd van leven hebben of wil je van Forti een soort Columbus University maken?

 20. Het komt allemaal goed VOLK

 21. waarom al deze vragen ? dit is typisch iets voor Pueblo Soberano. Ze zitten nu in een val en gaan alles doen om aandacht te verschuiven

 22. Rozier is wel erg naief of dom geweest. Ach, Wiels en Schotte zullen het wel onder het genot van een hapje en een drankje op onze kosten op een accoordje gooien en de brief in een body bag met rotsblokken in zee gooien, want alle pastechi’s zijn nog niet uitgedeeld en niemand wil natuurlijk, dat Wiels het deksel van de beerput tilt.

 23. @domboklad, Wat doet hij dan precies goed voor het volk?? want het volk merkt hier niets van. Alles wordt maar duurder en alleen hijzelf en familie Wiels en Asjes wordt er rijker op.

 24. Best goede vragen .. dat verwacht je niet ..

 25. Neem van mij aan, er gebeurt niets, helemaal niets. Men gaat gewoon weer over tot de orde van de dag. Oftewel op naar de volgende benoeming.

 26. wiels doet juist heel veel voor zijn volk meer dan jullie maar dat is niet zo moeilijk ee !!

 27. lijkt wel een leuke brief maar wel weer eenzijdig, nu word er ophef gemaakt tegen asjes en hopla deze brief.

  is broer Wiels wel gekwalifeerd om in een RvK te zitten en waarom heeft hij dit erbij en is er geen fulltime RvK

  is het niet tijd voor een alghele screening

 28. waarom val ik alweer niet om van verbazing…en het blijft maar doorgaan!

 29. @obi, wat is er goed aan? Wiels weet hier al heel lang vanaf en heeft hier nooit problemen mee gehad omdat hij ook pastechi wil. Nu pas iemand problemen mee heeft komt hij opeens met dit aanzetten. Net als hij eerder heeft aangegeven dat de ministers van de MFK en MAN corrupt zijn. Wiels is dus net zo corrupt als deze figuren.. Schandalig dat hij er geen probleemn mee heeft om hiermee te regeren.

 30. Goh toch nog wat goeds van dhr. Wiels!

 31. ………triest, heel triest

 32. Hmm.. Op een of andere manier gaan m’n nekharen altijd overeind staan als ik iets over Wiels hoor. Desondanks kan een brief als deze geen kwaad naar Schotte.

  Laat het hem maar eens uitleggen.