• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Kustwacht Caribisch gebied en Douane Aruba hebben woensdagavond tijdens een routine controle drie verdachte vaartuigen gesignaleerd. Tijdens de controle bleek dat de opvarenden vermoedelijk bezig waren met illegaal transport van brandstof uit Venezuela naar Aruba.

Het ging om de boten ‘Dushi yui’, de ‘Gigetto’ en de ‘Diana 2, die alledrie zijn geregistreerd op Aruba. De boten werden met de Superrhib voor de routinecontrole opgebracht naar Barcadera. Het onderzoek naar het transport van illegaal brandstof is nog gaande.

5 reacties op “Illegale transport brandstof”

 1. Ze hebben de brandstof legaal gekocht hoor! 8)

 2. Kan me nog een foto herinneren van een dikke minister die trots bij een benzine station stond in de USA en hij beloofde het volk dat de benzine prijs sterk zou dalen als hij aan de macht zou zijn.. nou dat hebben we geweten!

 3. Aangezien Venezolaanse brandstoffen ‘s werelds goedkoopste zijn (m.a.w. ‘s werelds zwaarst gesubsidieerde brandstoffen) is het totaal niet moeilijk om onze eigen benzine op de ABC’s duur te vinden. *ALLE* brandstoffen overal ter wereld zijn duurder.

  Ik heb een oud (nov. 2010) lijstje van www.gtz.de nagecheckt: (prijzen in USD/liter)

  Venezuela 2,3 USD CENT (US$ 0,023)
  Daarna volgen Iran ($0,10) Saudi Arabia ($0,16), Libya ($0,17), Qatar ($0,19), Bahrain ($0,21) etc etc. allemaal oliestaatjes.

  Ruwe olie was toen $81/barrel ofwel $0,51/liter.
  Gemiddelde prijs benzine in de VS was toentertijd $0,76/liter
  Curacao was $1,13/liter (Mogas95)
  Nederland was $2,13/liter (verschilt nogal afhankelijk van de EURUSD koers)

 4. Ik kan ze geen ongelijk geven.. benzine is zo duur geworden dat ik ook maar met een bootje op en neer ga varen naar Venezuela waar het spotgoedkoop is. snap niet dat het 60 km verderop zo gigaduur moet zijn

 5. En daar komen jullie nu pas achter!,benziene is goud?