• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) heeft een opnamestop op de couveuse afdeling van het ziekenhuis afgekondigd. Het griepvirus RSV (Respiratoir Syncytieel Virus) is namelijk geconstateerd op de afdeling. Dat bevestigt waarnemend medisch directeur Cai Winkel tegenover de Amigoe.

Het virus veroorzaakt verkoudheden en griep kan overgebracht worden door handcontact. RSV kan ernstige luchtweginfecties bij baby’s en kinderen onder de vier jaar veroorzaken. Dat zou ook het geval zijn geweest bij twee baby’s, die deze week aan het virus zijn overleden.

Nalatig
Op Facebook wordt er emotioneel gereageerd op het nieuws. Volgens de krant schrijft één van de ouders dat hun kind door medische fouten en nalatigheid is overleden. Volgens haar hebben de medici de symptomen van het verkoudheidsvirus niet juist beoordeeld en/of behandeld. De zuigeling van vier maanden is later aan het ernstige luchtwegprobleem overleden. Winkel ontkent dat de betrokken medici nalatig zijn geweest.

9 reacties op “Opnamestop couveuse afdeling Sehos”

 1. Wij hebben een SEHOS baby van 10 maandjes, we vonden het personeel ERG professioneel en zorgvuldig en Dr. C. Winkel is een zeer kundig arts en persoon.

  RSV wordt helaas door lichamelijk contact overgedragen, baby’s raken vaak besmet door contact met een volwassene die gewoon verkouden lijkt.

  I would like to remind you all: dit gebuurt overal helaas, zelfs in het landje Nederland!

  Wilhelmina Ziekenhuis Assen – MRSA-uitbraak
  Maasstad Ziekenhuis Rotterdam – Klebsiellabacterie
  Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis Utrecht – MRSA-uitbraak
  etc.

  Het is HEEL ERG dat twee babies zijn gestorven, ons gedachtes gaan uit naar de ouders en familie.

 2. Op Curacao moet je sowieso vechten om fatsoenlijk door medici geholpen te worden. Twee dagen voor kerst, dochtertje van 3 met uitwendige oor-ontsteking. We komen bij huisarts aan Caracasbaaiweg, die officieel tot 17:00 uur open is. Het was 15:00 uur. Huisarts was nog aanwezig maar toen ie ons binnen zag komen sloot ie zich snel op in z’n kamer. De aanwezige bewaker vroeg ons vriendelijk het pand te verlaten want de dokter wou geen patienten meer behandelen. Doorgegaan naar de kinderarts in het gebouw ernaast. Secretaresse was furieus dat we zonder verwijsbrief van de huis-arts waren gekomen, maar was na enig aandringen toch bereid de dokter even te vragen. De (overigens zeer professionele) kinderarts is toch even uit haar kamer gekomen om te kijken en medicijnen voor te schrijven.

 3. @ WGDENT. Dat zeg ik en is een goede organisatie ook een onderdeel van de package deal.

 4. @Zorro Een nieuw ziekenhuis met de dezelfde organisatie is geen oplossing voor de huidige problemen. Er lopen teveek mensen rond die denken dat dit wel zo is. Mevr. Constantia zal zwaar moeten inzetten om behalve een nieuw ziekenhuis ook de organisatie van het ziekenhuis in betere structuren te leiden met verbeterde checks and balances.

 5. Hier wordt je gewoon hartstikke misselijk van. En Dhr. Winkel ontkent dat de betrokken medici nalatig zijn geweest, maar gisteren vermelde de Amigoe dat hij nog niet van alle feiten op de hoogte was van de betreffende casussen…wie gooit wie zand in de ogen. Mw. Constancia moet als de sodemieter aan het werk gaan en de gezondheidszorg in zn totaliteit verbeteren en zorgen dat wij een fatsoenlijk ziekenhuis krijgen, die voldoet aan de eisen van 2012,want dit is IN en IN TRIEST!

 6. Je moet het zien als een package deal, waarvan een nieuw ziekenhuis zonder ongedierte een onderdeel is.

 7. Onze baby van twee maanden oud is behandeld voor het RS virus in het Sehos. Na vijf dagen konden we weer naar huis. Allemaal kundig personeel en de apparatuur werkte ook naar behoren. Het is alleen een beetje chaotisch in het Sehos. Ik denk dat dit meer een management probleem is dan een probleem met het gebouw. Je moet in het zieknhuis alles zelf goed in de gaten houden en veel vragen stellen. Een nieuw ziekenhuis is zeker niet de oplossing.

 8. @ netty. Dan kan ik je een groot geheim verklappen. Het nieuwe ziekenhuis komt er en is in 2015 klaar. Dat is gezegd door de zittende regering dus er moeten enige slagen om de arm gehouden worden

 9. er moet gewoon. een heel nieuwe ziekenhuis komen