• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De parlementaire delegatie uit Nederland was vandaag aan boord van de Kustwachtcutter Panter. Via marinebasis Parera op Curaçao is de delegatie opgestapt richting Bonaire en liet zich informeren over de taken en werkwijzen van Defensie en de Kustwacht in het Caribisch gebied.

Generaal Dick Swijgman ontving samen met luitenant-ter-zee Kirsten Savelberg het gezelschap aan boord van de cutter. De parlementariërs werden aan boord ook vergezeld door Rijksvertegenwoordiger van de BES-eilanden Wilbert Stolte.

Demonstratie
De delegatie kreeg een uitleg over de activiteiten van de marine en Kustwacht in het Caribisch gebied. Er werd gesproken over de taken en verantwoordelijkheden, zoals het bestrijden van drugstransporten en mensensmokkel en –handel op zee. Ook werd ingezoomd op de dienstverlenende taken op het gebied van hulpverlening (search and rescue) en rampenbestrijding. Tijdens de overtocht verzorgden de Superrhibs, samen met het maritiem patrouillevliegtuig DASH 8 een demonstratie op zee.

Programma
De delegatie kwam maandag aan op Curaçao en reisde gisteren door naar Aruba. Vandaag zijn zij aangekomen op Bonaire met de cutter en gaan morgen door naar Sint Eustatius. Zaterdag reist de delegatie naar Saba. Vervolgens gaat de delegatie door naar Sint Maarten voor het Interparlementair Koninkrijksoverleg van 10 tot en met 13 januari.

www.versgeperst.com