• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Uitzendkrachten die binnen Curoil een vaste functie bekleden hebben in het laatste kwartaal van vorig jaar een vaste betrekking gekregen binnen het bedrijf, meldt Curoil. De situatie rondom uitzendkrachten die werkzaam zijn bij overheidsinstellingen, houdt de aandacht vast van de directie.

Het bedrijf is gestart met een traject en wil met Errol Cova, vertegenwoordiger van uitzendkrachten die werkzaam zijn bij overheidsinstellingen, de gang van zaken bespreken over onder andere de rechtspositie van de overige uitzendkrachten.

Mediastilte
Tijdens de onderhandelingen zal ook de vakbond PWFC worden betrokken. Curoil laat weten tot die tijd een mediastilte te hebben. Zodra er concrete afspraken op tafel liggen zal het bedrijf deze naar buiten brengen. Het parlement heeft in november twee moties goedgekeurd die stellen dat uitzendkrachten die een vaste functie hebben binnen één van de overheids-nv’s, een vaste aanstelling moeten krijgen. Aqualectra is de eerste overheids-nv die hier naar heeft gehandeld. Ook telecombedrijf UTS heeft aangekondigd hier gehoor aan te geven.

4 reacties op “Uitzendkrachten Curoil in vaste dienst”

 1. Het is algemeen bekend dat uitzendbureaus gewoon koppelbazen zijn,verdere uitleg niet nodig!

 2. @ Jan. Of een werknemer als uitzendkracht 2 x zo veel kost zal niet altijd zo zijn, maar duurder is hij zeker. Er zijn ook grote voordelen van een uitzendkracht, maar die zijn doorgaans in het eerste half jaar wel verdwenen althans als er een goede kracht bij personeelszaken zit. Zou dat het probleem zijn?

 3. De loonkosten zullen dalen, aangezien een medewerker die al meer dan 15 a 20 jaar via uitzendbureau 2 keer zoveel kost als een medewerker in vaste dienst.
  Klinkt dit je niet al goed nieuws? Of ben je van de groep die alles slecht vindt wat deze regering doet?

 4. En wat betekent dit voor de loonkosten van het bedrijf?