• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Behalve waterplezier, hapjes en drankjes, moet er op Fuikdag ook aan de veiligheid worden gedacht. De Kustwacht neemt dit deel voor haar rekening en zal zondag scherp controleren tijdens de fuikfestiviteiten.

Vanaf de vroege uurtjes gaat de Kustwacht samen met CITRO, de brandweer, ambulancedienst, politie en Santa Barbara Security en Douane controles uitvoeren op boten. Ze zullen voornamelijk controleren op veiligheidsmiddelen aan boord zoals zwemvesten en een bilge-pomp, het aantal personen en de aanwezigheid van de benodigde papieren. Ook houden zij de openbare orde en veiligheid in en om het water in de gaten.

Overvol
De Kustwacht wil iedereen erop wijzen aan de veiligheid te denken. “Hoewel er geen specifieke organisator is voor dit evenement, is Fuikdag in de loop van de jaren uitgegroeid tot een groot feest. Helaas denkt niet iedereen aan hun eigen veiligheid en gaan kleine vaartuigen overvol mensen richting Fuikbaai”, aldus de Kustwacht. De Kustwacht is 24 uur per dag bereikbaar en is te bereiken via 913.

 

10 reacties op “Controles op Fuikdag”

 1. Ik hoop dat vooral die jonge Nederlandse bezoekers die met kratten bier komen ook de lege bierflesjes weer terug mee nemen en niet op het strand achterlaten!

 2. @Paul, met belangeloos bedoel ik daarmee dat deze mensen zeer waarschijnlijk op hun vrije dag hun diensten ter beschikking stellen voor een groep mensen die een bijzondere goede dag hopen te hebben. Hoe boeit mij niet. Boeit mij ook niet dat het van onze belastingcenten gaat. Tijdens Carnaval zijn ze ook weer in charge.

  Belangrijk hierbij is hun waarneming en dat alles goed wordt geevalueerd. Niet dat ik een ieder zijn persoonlijke dag niet gun, maar alsblijkt dat er teveel risisco’s aan dit evenement zitten, dan is eht tijd om hier regelgeving voor op te stellen. Ja ja.

  O ja, SILVIA, en niet Silvio.

 3. @ Pueblo Soberano,
  Je slaat de spijker op zijn kop! Dus als er niet tegen kan, hou dan op met klagen en zielig spelen en ga eens echt werken voor echt geld om een echte boot te kopen!

  Bosnan tin ku sinja ku sinta jora no ta sakabu foi dje huki…!!!!

 4. @Pueblo Soberano, blijkbaar ben je er zelf nooit geweest, en al was het zo, typische reactie voor iemand die de hele dag op zijn luie reet onder een boom zit en hoopt dat een vriendje hem een baantje bezorgt waar hij niets voor hoeft te doen, maar wel elke week zijn loonzakje krijgt, los van het speergeld dat hij probeert op te strijken om het vervolgens te gaan verbrassen op campo waar hij bachi bachi naar buiten komt en dan misschien pas, zij het heel even maar, zich bedenkt dat hij, als hij het de afgelopen jaren had opgespaard misschien ook een bootje had kunnen kopen………………

 5. Ivanka, ik heb er geen moeite mee als op het ene feest alleen makambas komen en op het andere feest alleen Antillianen. Waar ik niet tegen kan is het ascoiale gedrag van de bezoekers aan Fuikdag. Bezoekers zijn volslagen dronken, gooien met bier, zetten de muziek op maximaal volume, schreeuwen en schelden.
  Een mens met een greintje fatsoen wil daar niet eens bij zijn.

 6. Wat een zielig gedoe hier, zeg. Het is feest, iets leuks ook al is het voor chinezen of russen.. Who cares! Cheer up mensen, doe zelf ook eens n dansje, leer je medemens kennen, stel je eens open voor iets nieuws iets anders, andere klueren en gebruiken! En zo niet.. blijf dan alstjeblieft binnen en houd je mond..jullie bekrompen negativiteit heeft echt geen meerwaarde

 7. Pueblo Soberano,
  Het is maar goed dat jullie mensen niet naar Fuikdag komen, anders zal het een nog grotere puinhoop worden/zijn.

  Gaat de kustwacht ook controleren op gestolen voertuigen?, varen er genoeg rond op die dag.

  Gaat de kustwacht ook mensen beboeten voor het gooien van afval in het water?
  YWN

 8. Fuikdag, Dag van de makambas en makamba pretus.. de rest van de bevolking heeft geen geld voor een boot.

 9. Silvio, je hebt een beperkte kijk op zaken. Natuurlijk worden het personeel in dienst van de hulpverleners normaal betaald, waarschijnlijk zelfs extra wegens werken op zondag. Wij, de belastingbetalers dus, betalen gewoon de rekening.
  En waarvoor? Fuikdag is niet meer dan de dag in het jaar dat alles wat patser is op dit eiland bijeenkomt om hun boten te laten zien en hun tattoos. Reeds voor de middag zijn ze al zo dronken dat ze alleen nog maar lopen te lallen en te schreeuwen.
  Fuikdag is te triest voor woorden.

 10. De hulpverleningsdiensten zetten zich belangeloos in voor deze dag. Hulde en grote buig voor deze mensen. En dat degene die op de vingers getikt worden het belang ervan inzien. Ben benieuwd wat de evaluatie hiervan voor kennis oplevert.