• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een recordaantal van 43 cruiseschepen, dat wordt volgens minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) verwacht in de maand januari. “Winkeliers in het centrum van de stad moeten zich optooien voor deze markt, die de komende maanden zal blijven groeien”, aldus Hakim.

In januari kan Curaçao ongeveer 78.254 cruisetoeristen verwachten, dat is een substantiële stijging vergeleken met de 55.385 van januari 2011. Ook is het aantal cruiseschepen dat Curaçao heeft toegevoegd aan hun route in januari gestegen van 32 naar 43.

Cruiseschepen

“Volgens cijfers van Curaçao Ports Authority (CPA), groeit Curaçao als populaire bestemming op de route van cruiseschepen. In de eerste week van januari komen tien cruiseschepen uit de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Europa”, meldt de minister. AidaLuna, die zijn basis in Duitsland heeft, zal Curaçao deze maand tweemaal aandoen. Ook zijn er cruiseschepen die Curaçao voor het eerst zullen aandoen. Dit geldt voor de cruiseschepen ‘Costa Mediterrana’ en ‘Costa Delisioza’ van de Italiaanse lijn Costa Cruises.

Concurrentie

Volgens Minister Hakim, zijn er verschillende winkeliers die klagen dat de winkels in de binnenstad minder goed lopen dan voorheen het geval was. Velen zeggen dat de concurrentie groot is doordat de nieuwe winkelcentra een groot aantal klanten aantrekken die eerder naar Willemstad gingen om te winkelen. Ook maken globalisering en het winkelen via internet de markt veel competitiever.

Cruise Village

“De tijden zijn veranderd en we moeten ons aanpassen aan de huidige realiteit. Winkeliers moeten op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de internationale en lokale cruisemarkt, zoals de bouw van onze tweede Mega Pier en ons Cruise Village. Zo kan iedereen profijt hebben van de kansen die nu binnen bereik liggen”, legt de minister uit.

13 reacties op “Record aantal cruiseschepen in januari”

 1. @ Edward. Je heb gelijk en Ik heb echt geen probleem dat juist meer europese mensen naar curacao toe komen. Dat is juist mooi. Maar sommige hollanders denken altijd dat zij de reden zijn dat het goed gaat met curacao. Er komen zoveel andere nationaliteit naar Curacao en niet arrogant erover hoeven te doen. maar arrogantie bij de hollanders weer dat ze all that zijn. Hollanders moeten niet zoveel klachen. Want ze klachen over curacao maar ze gaan tog 2 a 3 keer per jaar naar curacao. Gewoon toegeven dat curacao en curacaoenaren goed is klaar. want overal en wij hoeven helemaal niet over nederland te beginnen gebeuren slechte en goeie dingens. qua regering the same shit. Curacao is the best.

 2. @Curacaoenaar, het verschil is dat cruisetoeristen hier maar een dag zijn. Toeristen die naar het eiland vliegen zijn hier langer, maken ook gebruik van hotels, huurauto’s, supermarkten, restaurants. Met andere woorden, die vliegende Hollanders, Amerikanen, Canadezen, Duitsers leveren ook wat op voor het eiland, de cruisetoeristen geven wel wat uit maar niet erg veel.

  Overigens, als Curacao de nummer 1 bestemming is dan is dat vooral voor de nederlanders want ik kom op heel veel touristische plekken op het eiland maar ik hoor weinig anders dan Nederlands.

 3. Inderdaad steunt Curacao’s economie op een zwakke pijler nl. het toerisme en als de euro zo doorgaat kan je zo maar 50% toeristen verliezen. De investeerders hebben we zelf al weggehouden of weggestuurd. CDM is ook een ramp met El Hakim.

 4. Zoals al jeren bekend, cruise toerisme verschuift van tijd en wijle van eiland naar eiland.
  De cruise toerist is nogal kieskeurig en als hij/zij niet krijgt wat men had verwacht, boekt men niet meer voor dat eiland en zijn de cruise maatschappijen genoodzaakt om andere bestemmingen te vinden/aan te doen.
  Vandaar ook dat de aantallen cruise passagiers fluctueerd.
  Verder geeft de gemiddelde cruise toerist # $ 70,- per bezochte eiland uit dus zo”n vetpot is het niet wat besteed wordt.

 5. @ jan. Jij moet je huiswerk beter doen, ik heb het over cruiseship dus mensen die uit de caribische gebied naar curacao toe reizen. Heeft dit keer totaal niet met nederlanders te maken. helaas voor jou he. maar zo zie je weer dat de wereld niet alleen om jullie draaien.Arrogantie weer. @ clown . zoek eens beter. dan kun je zien dat in de laatste paar maanden van 2011 er weer is geschreven over de populairste eiland en nummer 1 bestemming van de caribische gebied. wij zijn zelf boven dominicaanse republic gekomen.peace out.

 6. Curacaoenaar,
  Wij zijn in jouw ogen dan wel misschien dom?
  Maar als super slimme ,,Curacaoenaar,, moet je wel beter je huiswerk doen!!
  Dan had je namelijk geweten dat 70 % van die toeristen waarop je doelt, uit Nederlanders bestaat.??
  Denk daar nog maar eens een keertje goed over na.!!
  Als die in de toekomst wegblijven, wie heeft dan wie nodig.???

 7. According to The Orbitz Insider Index, a monthly, in-depth look at travel trends from an industry insider’s perspective, the most popular Caribbean island destinations are:

  Puerto Rico
  Bahamas
  St. Thomas
  Dominican Republic
  Jamaica
  Aruba
  St. Maarten
  British Virgin Islands
  St. Croix
  Barbados
  In order to help travelers plan the perfect vacation, Orbitz also released its “Staff Insider Picks” for Caribbean island destinations. This list of outstanding locations can have travelers gazing at colorful coral reefs or climbing giant waterfalls, depending upon their fancy.

  “Best Scuba Island” – Turks & Caicos
  “Best Beaches Island” – Barbados
  “Best Gaming Island” – Aruba
  “Best Natural Wonders Island” – Dominica
  “Best Shopping Island” – St. Thomas
  “Best Historic Island” – Puerto Rico
  “Best Adventure Island” – Jamaica

 8. Wie heeft het over nederlanders?? Het is simpel mensen: de minister doet een aantal beweringen en die moeten op hun realiteitsgehalte kunnen worden beoordeeld. Wat, hoe en waar?

 9. Wisten de arrogante hollanders dat curacao de nummer 1 toeristen bestemming is in de caribische gebieden. Zonder jullie zijn wij veel beter af geloof mij. Onze eiland heeft nederland niet nodig. is juist andersom. Lach maar, maar bewezen word het al.

 10. Arrogante mensen. Niet haten gewoon accepteren. Curacao is the best.

 11. De prijzen zullen ook competitief dienen te zijn. Cruise toeristen weten precies waar ze op welk eiland iets het goedkoops kunnen kopen

 12. Welke tweede megapier wordt bedoeld? Van welk geld? Waar komt die?

 13. Ik zeg: koop zondagen! Eindelijk ben ik niet meer verplicht om vrij te nemen van mijn werk als ik iets in de stad moet doen.