• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het proces tegen de van moord verdachte Joran van der Sloot gaat morgen om 10.00 uur lokale tijd van start in Lima. De eis tegen Van der Sloot is 30 jaar, maar dit zou flink kunnen teruglopen. Volgens CNN zou Joran zelfs over twee jaar alweer op vrije voeten kunnen zijn.

De eis tegen Van der Sloot is 30 jaar gevangenis en torenhoge boete. Volgens CNN heeft de advocaat van Van der Sloot, José Jiménez, laten weten dat Joran zal bekennen gestolen te hebben van Stephany Flores en toegeven dat hij haar heeft vermoord. Joran zou dit echter niet hebben gedaan met voorbedachte rade en dit zou kunnen betekenen dat de verdachte er met zes jaar gevangenschap vanaf komt. Dit zou zelfs kunnen resulteren in slechts twee jaar, omdat in Peru een beleid geldt dat voor elke drie jaren dat een gevangene zich goed gedraagt, er maar één jaar hoeft worden vastgezeten.

Uitlevering
Inmiddels is er vanuit de Verenigde Staten een verzoek tot uitlevering uitgegaan. Amerika wil Van der Sloot zelf vervolgen voor oplichting van de familie Holloway. Na de verdwijning van Natalee Holloway was Joran hoofdverdachte en hij ontving geld als hij de familie in zou lichten over de plek waar het lichaam van het meisje was verborgen. Amerika is in overleg met Peru om Joran direct na het proces in Lima over te brengen naar Amerika.

Verhuizen
Volgens verschillende media zal Joran binnenkort ook verhuizen. Er worden voorbereidingen getroffen om Van der Sloot over te plaatsen naar de gevreesde Challapalca-gevangenis, hoog in de bergen van Peru. De gevangenis is nauwelijks bereikbaar, ligt op een hoogte van 4500 meter en schijnt ijskoud te zijn.

2 reacties op “‘Joran zal moord bekennen’”

  1. wat een schande hij heeft het niet gedaan en door te bekennen wordt ie beloond !!

  2. ik vraag me af: uitleveren aan de VS of overleeft hij 2 jaartjes Challapalca?