CURAÇAO – “Kooyman heeft zich strikt gehouden aan de eisen die de brandweer stelt aan vuurwerk evenementen”, laat de bouwmarkt weten. Vrijdag raakte een zeventienjarige jongen gewond tijdens de vuurwerkshow van Kooyman doordat een buis was losgeraakt, op de grond viel en ontplofte.

De technische uitvoering van de show was in handen van All kind of Business. “All kind of Business is één van de twee professionele leveranciers op Curaçao van vuurwerkshows”, legt Kooyman uit in een persbericht. Het gaat om een gerenommeerd bedrijf dat al jarenlang deze dienst biedt voor verschillende particuliere en commerciële instanties. Zowel Kooyman als All kind of Business heeft zich aan alle regels en eisen gehouden. Daarnaast wordt er ook nog voor gezorgd dat er medische hulp en brandweer klaarstaat tijdens de shows.”

Brandwonden
Volgens Kooyman heeft één van de buizen die gebruikt werd om het vuurwerk te lanceren, het vuurwerk in de verkeerde richting verspreid. Hierdoor kwam een deel terecht tegen het glas van de winkel, een ander deel op het parkeerterrein en nog een deel in de richting van het publiek. Hierbij werd de zeventienjarige jongen, een medewerker van All kinds of Business, geraakt. Hij werd naar het ziekenhuis worden gebracht met eerstegraads brandwonden. De jongen heeft geen blijvend lichamelijk letsel overgehouden aan het ongeluk.

Oorzaak
Waarom het toch mis is gegaan tijdens de vuurwerkshow, is nog niet bekend. “Het kan een fabrieksfout zijn geweest of iets is misgegaan bij de bevestiging van de buis aan de kolom. Het onderzoek loopt nog.” Kooyman is van plan in de toekomst nog meer aandacht te besteden aan de veiligheid van het publiek en genodigden. “De directie van Kooyman wil de politie, brandweer en personeel van de ambulance bedanken voor hun medewerking. Kooyman is dankbaar dat het ongeluk geen ergere gevolgen heeft gehad maar realiseert zich dat het erger had kunnen aflopen.”

4 reacties op “‘Oorzaak ongeluk Kooyman niet bekend’”

 1. Beste Jager, bedankt voor je compliment. De kracht zit hem vaakl in de eenvoud namelijk.

  En Ricardo, laat het inschatten van risico’s en het treffen van maatregelen voor gevaarlijke activiteiten nu juist een groot onderdeel van wijn werk zijn. Als je dat vooraf goed doet dan kan er niets misgaan. Dat betekend wel dat je vooraf minimaal twee stappen vooruit moet kunnen denken, want ook als er een ding misgaat moet je er op voorbereid zijn middels een passende maatregel. Helaas is mijn ervaring dat dit voor veel mensen te hoog gegrepen is.

 2. Beer ik weet niet waar je al je wijsheid(simpele) van daan haalt, check bubbel check enz geven nooit 100% garantie dat er niets fout kan gaan bv metaal moeheid, fabriekfout(en) verkeerde materialen enz. onderzoeken zijn bedoeld om te leren van de fouten en/of gebeurtenissen die geleid hebben tot een ongeluk zodat men in de toekomst niet soortgelijke fouten maken waardoor ongelukken ontstaan

 3. @ Beer, God wat ben jij slim zeg!!!!

  Waarschijnlijk weet jij ook alle feiten en heb je inzicht in de onderzoeksgegevens, vandaar dat jij zo eenvoudig de conclusie kunt trekken, waar zouden we toch zijn zonder jou???

 4. Oke, ik zal jullie helpen.
  Er is een buis losgeraakt van een kolom.
  Dan is die buis niet goed genoeg vastgemaakt.
  Dat is achteraf dan toch wel makkelijk te zien nietwaar?
  Dus daar zit de fout, niet goed vastgemaakt, niet dubbel vastgezet en niet gecontroleerd.
  Stop dus maar met zoeken.

  Ik hoop dat de jongen er snel overheen is.
  En volgend jaar weer lekker knallen, maar dan even bij Dijtham je bevestigingsmaterialen kopen.