• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Planning geeft alle huizen drie maanden extra de tijd om een brievenbus te plaatsen. Volgens de wet van de Postlandverordening 1998 zijn alle huizen verplicht om in het bezit te zijn van een brievenbus.

Uit resultaten van een enquête is aangetoond dat van de 40.000 huizen op Curaçao, ongeveer 8.000 huizen geen brievenbus hebben.

Target niet behaald
Het Bureau Telecommunicatie en Post, dat toezicht moest houden op Nieuwe Post N.A., heeft NPNA gewezen op het niet naleven van de wet. NPNA had als target gesteld dat voor 1 januari 2012 alle huizen in het bezit van een brievenbus moesten zijn.

Aankondiging
NPNA heeft vorig jaar diverse keren via talkshows, radioprogramma’s en flyers de gemeenschap gewezen op de wet. Desondank hebben zowel minister Cooper, Bureau Telecommunicatie en Post en Nieuwe Post N.A. de bewoners nog drie maanden extra tijd (tot 30 maart) gegeven om alsnog te kunnen voldoen aan de wet.

Brievenbus verplicht
In artikel 9 van de wet Postlandsverordening 1998 heeft toenmalig minister Omayra Leeflang een ministreel decreet afgevaardigd die voorschrijft dat elk huis een brievenhuis moet hebben. De brievenbus moet van metaal of kunststof zijn, afmeting 35x25x10 hebben of een gleuf hebben van 25 bij 3.2 centimer. De brievenbus moet langs de kant van de weg op een houten of betonnen muur of pilaar staan (aan de kant van het adres in kwestie).

7 reacties op “Ieder huis een brievenbus”

 1. Zeepie; veel woningen worden gebouwd zonder aanvraag in te dienen voor een huisnummer. De eigenaren maken er dan zelf een zooitje van door er 19 C of nst B van te maken.

  Kadaster werkt zeker zeer keurig en netjes!

 2. Waarom altijd al meteen een vooroordeel, als je een Nederlandse naam ziet staan.
  Dat deze persoon dan ook maar is geëmigreerd, en alleen maar klaagt over Curaçao.

  Misschien wonen hier op Curaçao ook mensen met een Nederlandse naam die hier gewoon zijn geboren!

 3. sorry zeepie, ikke kom geregeld bij het kadaster en vind dat dit 1 van de weinige overheidsinstelling die de zaken netjes en correct voor elkaar heeft, vriendelijke medewerkers heeft, geen lange wachttijden. hulde voor het kadaster

 4. hier in nederland mogen de bostbode ook een les krijgen, hier weten ze ook niet bij welk adres ze de posten moet gooien, klagen klagen klagen en toch op CURACAO wonen, kom dan naar nederland terug.

 5. Mischien beginnen iedere straat een naam te geven en ieder huis een nummer? FOEI Charles, DOW en Kadaster. Dat jullie DAT niet eens voor elkaar krijgen…..

 6. Het nut is, dat de postbode de post in ieder geval niet in de bosjes gooit.

 7. Dan mogen ze de postbodes ook maar eens een les geven “Hoe gooi ik de juiste post bij welk adres”!..
  We hebben postadres 19A,19B en 19C, maar omdat brievenbus 19A het dichts bij de weg is, gooit meneer de postbode al de post, ook van 19B & 19C maar in brievenbus 19A..
  Dus wat voor nut heeft het dan?