CURAÇAO – “Curaçao is beter af als het zo snel mogelijk onafhankelijk wordt”, stelde PVV-Kamerlid Eric Lucassen gisteren tijdens zijn bezoek aan ons eiland. Volgens de politicus is er sprake van veel corruptie binnen de overheid en regeert de maffia op het eiland.

“Met het talent dat ik hier ben tegengekomen, moet dat ook absoluut geen probleem zijn”, aldus Lucassen. Het PVV-Kamerlid is met een delegatie van Eerste en Tweede Kamerleden op bezoek op Curaçao en de andere eilanden van het Koninkrijk in de Cariben. Lucassen staat bekend om zijn felle kritiek op de Antillen.

38 reacties op “‘Zo snel mogelijk onafhankelijk’”

 1. @ Curacaoenaar. .hij vecht voor onze normen en waarden. Maar ik heb ook 200 procent dat het goed gaat komen met curacao. En wanneer wij onafhankelijk zijn word er bewezen wat nederland altijd bang voor was.

  Dan moet je doof en blind zijn. Zelfs de democratie maakt hij een schijndemocratie/dictatuur en normen en waarden zijn ook woorden die niet in zijn woordenboek voorkomen.
  Maar ik heb ook 200 procent dat het goed gaat komen met curacao. Ik zal de zin even completeren: Maar ik heb ook 200 procent angst en twijfel dat het goed gaat komen met curacao. Je bent op de goede weg, want de feiten zijn dusdanig dat het onmogelijk goed kan komen.
  Nederland is nergens bang voor ook niet dat we afhankelijk moeten blijven.

 2. jij praat over bloedverwanten. bij mij ben je een curacaoenaar als je daar bent geboren of als je lang daar woon en echt van curacao hou.Alles van ons cultuur afweet.Omga met pueblo di korsou. Maar ik had het specifiek over pueblo soberano. helmin wiels is 200 procent yu di korsou. geboren en getogen .hij vecht voor onze normen en waarden. Maar ik heb ook 200 procent dat het goed gaat komen met curacao. En wanneer wij onafhankelijk zijn word er bewezen wat nederland altijd bang voor was.

 3. @ Henkie. Dus het zal niet uitmaken of we wel of niet onafhankelijk worden, want Helmina zal toch veranderingen doorvoeren, waarbij de handicaps van kleinschaligheid zullen blijven bestaan en die zijn bepaald niet gering.

 4. @Curacaoenaar:
  “Hebben jullie iets te zeggen over dat curacao de nummer 1 bestemming van de caribische gebied is?”

  Ja. Als die door u zo gehate Nederlanders niet op vakantie zouden komen naar dit mooie eiland, zouden we van de eerste plaats naar nummer 16 zakken.

 5. juist omdat hier nog alles kan komen de Nederlanders hier wonen, op ond eiland valt immers nog wat te regelen. laatst in een Nederlandse krant gelezen, als je zomaar toetert met de claxon van de auto 100 euro boete, vuil op de weg gooien 140 euro boete, roken in een cafe 5000 euro boete. Pfff we moeten niet in het koninkrijk blijven voordat je het weet komt het ook hier. we hebben nu ook al wielklemmen, parkeer meters. straks moeten alle snack en trucki di pan sluiten om dat er controle is van de voedsel veiligheid. Allemaal omdat we onze YDK laten studeren in Nederland.
  Kijk maar naar Wiels die heeft ook allemaal rare ideeën geleerd in Nederland. Hij is terug gekomen met de gedachte dat alles anders moet.

 6. @ seniel Boberano. Je ziet, dat ik de gedecimeerde boberano’s op grote afstand ruik en met een vluchtige blik van 1 seconde op de geschreven leugens, nonsens en andere bagger wordt dat steeds 100% bevestigd en het maakt niet uit of ze seniel boberano, bewakert, curacaoenaar, evelien of josefine heten.De nieuwe heeft ook wat nieuws en probeert niet onderbouwd te beweren, dat de afschuwelijk lange tenen en het anderen de schuld geven maar nooiit zichzelf niet tot de Curacaose cultuur behoort en zelfs bijna een monopolie is.

 7. @curacaoenaar, Schotte en Asjes zijn niet echte YDK hoor..

 8. @Zorro alias z.w.Lagadishi, 05-01-2012 om 11.34
  hoi, merk dat ik nog steeds als een spook ronddartel in je reptielenkop. neen z.w.Lagadishi, die zogenoemde “bekende” die jij meent te herkennen in ‘Curacaoenaar’ ben ik iig niet! shit, je wordt steeds paranoïder zw L.
  enfin, ik zou niet durven om onder een ander nickname mijn reacties te plaatsen, waarom zou ik van nick moeten veranderen? ik zou dat, na iedere reactie die ik neerklad, woedend verongelijkt gekrijs van je niet willen missen. dus, ik zal m’n reacties zowiezo niet onder een ander nick plaatsen.
  mocht het ooit zover komen dan zul je door ondergetekende zeker als eerste op de hoogte gesteld worden. net zoals toen ik van bewaker naar sS overging, had ik ook netjes gemeld, weet je ‘t nog?

  dus maak je geen zorgen meid, oeps, ik bedoel natuurlijk “oud geschubd wijf”., 😆
  vergelijk jezelf ajb niet met mijn virtuele persoon, ben n.l. niet stiekem. dat zou je onderhand al moeten weten.
  vind het overigens onnodig te reageren op het onbelangrijke geblér van een zedendelinquent en een bewezen sociopaat die het reuze machtig vindt om z’n eigen nederlandse bejaarden tot huilens toe te terroriseren… het zijn niet eens mijn woorden, maar goed..
  hier in deze dorpskrant wordt hij belangrijk gemaakt terwijl eenieder op de hoogte is dat we met een Super-engerd te maken hebben.
  maar ik had je al eerder gezegd, ik hoef niet meer zonodig mijn boodschap over te brengen, heb ik 15 maanden lang gedaan. dat lijkt me zat genoeg.

  dus mijn welgemeend advies aan jouw adres luidt; niet te veel aan sS denken mw. Lagadishi alias Zorro! straks neem je me ook nog mee naar je hagedissenhol, en daar wil ik absoluut niet aan meewerken, ga maar lekker alleen jouw eitjes uitbroeden. . 😆

 9. Nope. gewoon eerlijk. en dat is frustrerend voor sommige mensen zoals jijzelf denk ik haha.
  Hebben jullie iets te zeggen over dat curacao de nummer 1 bestemming van de caribische gebied is? Denk het wel maar hollanders maken zich alleen druk met wat slecht is.
  Dit komt door de nieuwe regering van curacao. the real curacaoenaar. Curacao is the best.

 10. @curacaoenaar,

  Gefrustreerd??????????????

 11. Ik zeg niet dat joran van der sloot een racist is ik zeg gewoon wat nederland allemaal produceert als mens en dan komen hollanders andere oordelen. pfff schandalig gewoon.

 12. Waarom is Joran van der Sloot een racist??? Meisje holiday was blank hoor!

 13. Nope ik ben niet bekend hier. is mijn eerste keer dat ik hierop kom. ik zal maar niet meer reageren want daar kunnen jullie niet tegen. is kryptonite voor de meeste hollanders. maar ik heb gewaarschuwd. wanneer jullie er achterkomen hoe zielig nederland bezig is dan zul je maar aan mij denken. Maar tog arrogant blijven want alleen daarin zijn de meeste hollanders goed in. Engel spelen maar van binnen erger dan the devil. laterz.

 14. Dat is precies wat wij willen ja. klaar met nederland zijn. Nederland help alleen met meer corruptie en ellende. en zoals ik al zei arrogante hollanders weer. Die kennen hun eigen geschiedenis geen eens en daarom blijven jullie ook achteruit gaan. Denk maar dat jullie voorutgang boeken. maar ga eens diep in dan zien jullie hoe achteruit jullie zijn gegaan.En dat zal zo doorgaan. maar ja zoals ik al zei jullie denken dat geld macht kapatilisme alles is. begin god te zoeken hollanders. want hij is de machtigste en geen doodnormaal mens zoals jij en andere arrogante hollander. De groeten

 15. @ Curacaoenaar. Weer zo’n arrogante zieligerd uit boberano city. Het zal me niet verbazen, dat dit weer een bekende van ons is met weer een andere nickname.

 16. Jullie snappen toch wel dat hij natuurlijk bedoelt dat NL beter af is als Curacao onafhankelijk is?! Dat wil NL allang, maar voelt toch nog enige verantwoordelijkheid jegens Korsow waardoor ze die knoop niet door kunnen hakken. Ze hebben echt niks aan deze rommel. Het kost ze alleen bergen geld (dat ‘verdwijnt’) en krijgen er continu schoppen voor terug als bedankje. Curacao, beeld je maar niet in dat NL je graag wil hebben, hoor! Lucassen durft gewoon te zeggen waar het op staat, waar andere NL politici eromheen draaien. Heeft dan ook geen zin om Lucassen hier persoonlijk aan te vallen.

 17. Kijk arrogante mensen. Jullie praten omdat jullie niet beter weten. ten eerste weten jullie niks over curacao en onze bevolking en ook nog onze geschiedenis met nederland. ten tweede jullie lezen alleen wat nederland over curacao loopt te schrijven. Natuurlijk blijven jullie zo arrogant en ook eens nog zo slim haha. en ten derde hollanders horen geen eens te praten over politiek. want kijk eens naar jullie eigen land. Rijk?pff kijk eens hoeveel hollanders op voedselbank staan ner als amerika. zogenaamd twee van de machtigste europa en amerika.pff. alles wat verboden is is legaal in nederland. drugs prostitutie en nog een hele lange lijst. Jullie denken dat jullie engels zijn maar jullie zijn erger dan the devil zelfs. Wiels spreekt de waarheid en daar kunnen jullie niet tegen.Want nederland is een racistische land en een boevenland. ga maar onze geschiedenis lezen. en niet alleen wat nederland over curacao schrijft. Want dat gebeurd altijd als een hollander over curacao schrijf terwijl hij geen moer weet over curacao. hij verdraait alles. zoals bij aziatische landen suriname nigeria en weer nog een hele lange lijst. leg dit eens uit waarom wonen er zoveel hollanders op curacao als nederland de beste is? Wij moeten zeker voor onafhankelijk gaan en daar zijn wij ook mee bezig. Maar alweer typisch hollanders. ze kunnen daar niet tegen en dan gaan ze alles weer verdraaien van beter gaat curacao op zichzelf. En jullie praten over boeven etc op curacao maar nederland was tog toezichthouder op curacao altijd? dus dit zou eigenlijjk niet mogen gebeuren tog? laat mij je eens uitleggen slimme hollanders. nederland en een praar kontlikkers antiliannen kwammen met corruptie en alles wat mis ging op curacao want de naam curacaoenaar horen ze niet te dragen daarom antillianen. Nederland zorg voor corruptie en alles en schuif dan weer alles op curacaoenaren. En natuurlijk slimme nederlanders en antillianen geloven dat best omdat ze alles beter weten tog. Voordat jullie over curacao gaan praten kijk eerst naar jullie politie mannen die vrouwen lopen verkrachten en alleen taakstraf daarvoor krijgen. kijk eens naar pim van tuin rasistisch als wat. kijk eens naar wilders joran van der sloot kijk eens naar lucassen. jullie zullen moeten schamen als mens. maar op een dag gaan jullie boeten voor alles door de hoogste macht van boven. Want jullie denken dat macht geld en kapitalisme alles is. Maar ga zo door slimme hollanders en antillianen ga dit maar eens opzoeken slimme nederlanders. kastigu bo ta pase aki riba tera. En curacao heeft nederland niet nodig juist andersom nederland heeft curacao nodig en daarom zijn ze zo bang. Curacaoenaren believe in yourself en begin te lezen begin over je eiland te leren. google het. lees boeken over curacao. zo word je een beter en sterker mens. want geloof mij hollanders zijn duizend keer erger dan ons. ga maar kijken naar hun geschiedenis. en als nederland over cultuur praat lach ze maar uit. want nederland heeft geen cultuur. ze hebben mensen als ons nodig . kijk een mooi voorbeeld van suriname. zo was het ook toen suriname voor onafhankelijk ging. ze werden van alles genoemd. dat ze het nooit zouden redden zonder nederland. maar waarom gaan er zoveel nederlanders nu in suriname wonen? mensen word eens wakker. blijf niet zo arrogant als hollanders.Maar natuurlijk hebben wij ook nuchter hollanders die hun best doen en iedereen respecteren. Bewijs: kijk eens hoe bonaire en andere bes eilanden nu huilen dat ze gemeente van nederland zijn geworden.Alles wat ze belooft werden is niet van gekomen. Ik raad antillianen en curacaoenaren om elke avond 00.30 naar www.pueblosoberano.org live kijken. Daar krijg je les van je geschiedenis en zoveel meer om je een betere mens te maken. Curacao Indenpendensia

 18. mr. luckboy(lucassen) ,moet het prrberen om dhr Wiels een klap te geven dan is hie zo weg.

  dan moet hij terug keren maar als vracht naar nederland, dood mors dood.

 19. De kamerleden kunen het niet maken om _op kosten van de Nederlandse Belastingbetalers_ helemaal naar de “Antilllen” vliegen en terug komen zonder iets te melden of alleen maar goed nieuws brengen. We leven in NL in een arrogante klaagcultuur….geen land kan tippen aan Nederland. In Nederland heb je geen corruptie en ga zo door. pfff.

 20. @Clown

  Arabie?
  Leg uit wat bedoeld u daarmee te zeggen. Ik ken tenminste geen land dat zo heet. Als u goed leest dan ziet u duidelijk dat ik heb gemeld dat de bevolking in referendum in meerderheid heeft gekozen bij het Koninkrijk te horen. Dus ik begrijp uw opmerking niet.

 21. @ Fan van Lucassen
  Die adviezen kunt u beter zelf toe passen. Beste stuurman staat aan wal!
  “Slimme” hersenen uit NL????? Hahaha, zeker om Curaçao te helpen en hun eigen land niet?! Of zijn die “slimme”/ sluwe hersenen ineens een goede samaritaan geworden??

  Ik ben goed op de hoogte van zaken over NL in het algemeen en Curaçao in het bijzonder. Dat doen echte slimme mensen i.p.v. klagen over insignificante dingen.
  Echte slimme mensen met echt diepgaande inhoud weten dat NL helemaal niet zo “rijk” is zoals ze willen doen geloven. U zegt het, oh, zo mooi: “het slimme en rijke Nederland”.

 22. Hij is gewoon sarcastisch aan het schreeuwen. Het is toch al lang bekend dat het merendeel daar niet voor kiest?

 23. Het kan aan mij liggen, maar ik snap zijn uitspraak niet hoor. In feite zegt hij: “Iedereen die iets te zeggen heeft is niet te vertrouwen, dus het is beter voor jullie als wij deze mensen niet meer in de gaten (kunnen) houden zodat ze dan helemaal hun gang kunnen gaan”.

  Wie kan mij uitleggen hoe we op die manier beter af zijn?

 24. Ga om te beginnen 80 uur per week uw inzet tonen op uw Curacao-wegen – die zien eruit als spelonken – met of zonder ratten – welke onnodig mensenlevens zouden kunnen eisen – of heeft u daar geen ogen voor gekregen?

  – ONEE – 80 uur werken per week – Pffffffffffffffffff – liever “wijsvingerfiguur spelen” i.p.v. slimme hersenen te gebruiken en de handen uit de mouwen te steken ter verbetering aan de spelonk-wegen op Curacao – wat ten goede komt aan iedere weggebruiker op Curacao – wat ten goede komt aan Curacao en economie Curacao.

  Steek al uw energie in Curacao en stop het afzeiken van slimme mensen, die inhoudelijk meer te vertellen hebben dan uw ondoordachte reactie zonder inhoudelijk waarde voor Curacao te bieden heeft .

  Niet vreemd dat Curacao aan de rand van de afgrond staat – allen staan met de “wijsvinger” klaar, daar waar slimme hersenen op volle toeren zouden moeten draaien en keihard gewerkt zou moeten worden om Curacao van de afgrond te redden – alleen dan kan Curacao zelfstandig verder – maar met al die “wijsvingerfiguren zonder inhoud” – hier Paulina-reactie als voorbeeld – is de afgrond van Curacao nabij.

  Schaam u allen diep, dat het wegen-netwerk Curacao met zoveel “zogenaamde slimme Nederlanders aan boord” een aanzien heeft van nog minder dan een “Derde Wereld-Land” – die zijn daar blijkbaar ook maar om hun eigen zakken te vullen, anders lag het wegen-netwerk er even goed bij als in het “alles goed geregelde Nederland” – mede met dank aan de NL-gedoogpartner PVV – 130 km op vele snelwegen – op Curacao komt men met een “slakkenhuis” nog niet als een “slak” door al die “spelonken” vooruit!!!!

  Feit is wel, dat wanneer de economie van Curacao ter ziele is, men ook die spelonk-wegen niet meer nodig heeft – dan hoeft u immers niet meer naar uw werk en kunt u, zonder NL-gedoogpartner PVV af te zeiken – iedere dag slapen en immer verder slapen – welterusten!

 25. Tuurlijk !!! De PVV wil echt heel snel van curacoa af, dat blijkt wel weer !!

 26. Dus iemand uit Europa mag nooit voor zijn werk ergens heenvliegen waar de zon vaak schijnt want dan is het een snoepreisje?
  Ik zie niet waarom tien uur vliegen om 1 dag hier te zijn als snoepreisje wordt bestempeld als het duidelijk is dat de dag was volgepland voor werk. Beetje goedkoop scoren is dat,
  Paulina

 27. Talenten hebben we zeker op Curaçao, dat heeft hij zeker goed geconstateerd! Mijn vraag is alleen wat heeft hij op Curaçao te zoeken? Of is hij meer een snoepreisje aan het maken? Je mag zeggen wat je wilt, maar Curaçao is interessant, zelfs voor heel veel van die PVV’ers die felle kritiek op de (vroegere) Antillen uiten. Het verbaast me niet als Wilders straks ook met vakantie op Curaçao is, met de zogehete “1e+2e kamerleden bezoekje”.

  P.S. Helemaal brave jongen/lieverdje is die Lucassen ook weer niet!!

 28. Het “talent” op Curacao weet toch immers alles zo goed?
  Dan kan dit “talent” op Curacao ook “zelfstandig” voort!

  Met liegen, bedriegen en de boel onnodig opvreten redden jullie het wel als zelfstandig Curacao zonder het slimme en rijke Nederland!

  Al het “talent” op Curacao veel succes gewenst!

 29. Lucassen heeft gewoon gelijk. Wordt tijd dat Korsou zijn eigen boontjes eens gaat doppen en niet langer de hand ophoudt bij NL. Onder leiding van de huidige slavendrijvers kan het alleen maar beter worden.

 30. @Joshua, Dat probleem lijkt me toch een probleem dat Curacao zelf moet oplossen.. In Arabie hebben jullie een lente voorbeeld gezien wat burgers kunnen doen als ze het oneens zijn met de regering.. de zet is aan jullie!

 31. @Hoben
  Absurde reactie.
  Hij vergeet gemakshalve te vermeldenj of het over de overheid heeft zoals u aangeeft. Er is enorm veel potentie op het eiland van afgestudeerde YdK die niet aan de slag kunnen komen mede door de pastechi cultuur momenteel en daardoor in Ned. en de VS blijven, zoals onze 2 kinderen bijvoorbeeld.
  Dus u zou zich daarin kunnen verdiepen ipv brallen.
  En wat Lucassen verder betreft, de bevolking heeft met grote meerderheid gekozen om deel uit te blijven maken van het Koninkrijk dus Lucassen kan zich beter bezighouden met het bevuilen van de brievenbussen waar hij zo goed is. Waarvan akte, uiteraard.

 32. Zodra Curacao onafhankelijk is levert Lucassen zijn Nederlandse paspoort in en komt hij hier wonen om te helpen met de opbouw. Met al dat talent en de goed georganiseerde misdaad kan het alleen maar succesvol worden op Curacao 8)

 33. De heer Lucassen is uiteraard een expert in herkennen van talent( ook ik weet wel wel wat hij bedoelt met herkennen, de corruptie, vriendjespolitiek of vriendinnen bevooroordeling)
  Gezien zijn ervaring als SGT 1 bij de landmacht war hij ook zijn vriendinnen speciale aandacht gaf.
  Als militaire meerdere maar ook als minister hoor je boven de alles te staan en niet er mee eten,slapen of zaken te doen.
  De heer Lucassen is net een ex-roker, hij was eerst zelf een roker maar nu hij het licht heeft gezien in het niet roken, is alles wat wel rook ineens fout
  Dit zijn de ergsten in de samenleving, je heb bijna het idee dat hij een verhouding heeft gehad met iemand van curaçao of toen hij hier eens een keer op vakantie is geweest de periode was dat het regende.
  Maar pas op het kan zo maar zijn , als de PVV straks echt ophet pluche zitten dat ze het Curaçao zo moeilijk gaan maken, dat van van ons eiland ondoordachte stappen nemen..

 34. Hmm veel corruptie en Maffia op Curacao en dan is Curacao beter af onafhankelijk? Leg me dat aub eens uit?

 35. een klap op de kanis bedoel ik,bij ?? is dit beter komt mijn wp er niet meer in,het wordt steeds erger.het Narenschip zit echt vol met piraten?

 36. Hij is goed Bram

 37. Zeg Lukyboy (lucassen)zou jij niet ff lekker aan het strand willen gaan liggen met Wiels en hem onverwachts een klap op ze smoel geven nu je er toch bent,groetjes Abram Mossel,zowel woonende in Barneveld als op KOR

 38. Talent?!?!?! Dhr Lucassen probeert hier gwn omgekeerde psychologie te gebruiken. Er is een grote schoonmaak nodig in deze overheid!