CURAÇAO – MFK-fractieleider Dean Rozier heeft een brief gestuurd aan minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) met vragen over de benoeming van de vrouw van Statenvoorzitter Ivar Asjes bij CPA. “Ik kan mij niet voorstellen dat hij niet afwist van de sollicitatie”, vertelt Rozier aan Versgeperst.com.

Rozier is verrast door de benoeming van Tara Asjes-Prins als hoofd van de commerciële afdeling van havenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA). De MFK’er kan zich niet voorstellen dat Asjes niets afwist van de sollicitatie, zoals de Statenvoorzitter claimt op zijn facebookpagina. “Als politicus had ik het anders aangepakt.”

Pastechi
In de brief aan Hakim vraagt de fractievoorzitter om duidelijkheid over de sollicitatieronde bij CPA. “Dit kabinet heeft altijd duidelijk gemaakt dat zij niet verder willen gaan met het benoemen van politieke vriendjes (pastechi’s), zoals het vorige kabinet deed. Daarom vind ik het belangrijk dat iemand uit de coalitie hierop reageert.”

Rust
Rozier zegt ervan uit te gaan dat de sollicitatie op een professionele en eerlijke manier is gegaan, maar wil naar eigen zeggen een rustgevend gevoel geven aan de medewerkers van CPA. “Ik heb namelijk van medewerkers van CPA vernomen dat mevrouw Asjes-Prins was benoemd. Ik had dat liever van mijn collega Asjes zelf gehoord.”

Studenten
Volgens de fractievoorzitter maken de medewerkers van CPA zich zorgen over de benoeming. “Maar”, voegt hij daaraan toe, “ik ken de vrouw van meneer Asjes en ik weet dat ze gekwalificeerd is voor de functie. Het is voor mij belangrijk om te weten of alles eerlijk is verlopen, aangezien er genoeg gekwalificeerde studenten uit Nederland willen terugkeren naar Curaçao, die misschien ook kans hadden op de functie bij CPA.”

Ruzie
Toch wil Rozier benadrukken dat hij geen persoonlijke problemen heeft met Asjes. In de media wordt namelijk gesuggereerd dat de fractievoorzitter en de Statenvoorzitter ruzie zouden hebben. “Dit wordt gesuggereerd omdat ik kort geleden kritiek heb geuit op de manier waarop Asjes zijn werk doet als Statenvoorzitter. Maar er is geen sprake van persoonlijke problemen tussen mij en meneer Asjes.” Het is volgens Rozier dus niet nodig dat FOL-lid Anthony Godett gaat bemiddelen tussen hem en Asjes, zoals Godett heeft voorgesteld vandaag.

18 reacties op “Rozier wil duidelijkheid over benoeming Asjes-Prins”

 1. i.p.v. “fearless” zoals onze Wiels zichzelf graag profileert naar zijn achterban kan zijn achterban better roepen onze cojonesless leider.

 2. hebben jullie de cv van mw Asjes gezien? RA, en master titel etc. en aangevuld met marketing en economie. en wat ze in haar carriere al heeft bewezen?

  Ik snap die gedoe niet. Hij had toch eerst een mail kunnen sturen naar zijn partijgenoot en minister Jamanogwat? i.p.v. gelijk schreeuwen en de pers erbij halen.
  Om te werken aan zijn imago? wordt hij betaald hiervoor? wat is de doelstelling?

 3. Henkie (r) je hebt gelijk lijken in de kast ik word moe en ga mij terug trkken.helaas zal mijn zoon mij verplichten om

 4. Beste Rozier,

  geliefd bij vriend en vijand zeer bekwame en betrouwbare lands vertegenwoordiger.
  wat denkt u nu zelf als het bij het begin al fout gaat met het screenen en aanstellen van de Ministers. Dat u nog enig recht heeft om te eisen of vragen te stellen over andere benoemingen of aanstellingen. Alles wat nu nog gebeurt is een lachertje, poppenkast. Maar het volk heeft recht op brood en spelen dus we krijgen het.
  Ook als het woord eerlijk word gebruikt dan begint het bij mij al een afkeer te krijgen waar zelf u zich moet gaan schamen om het woord in de mond te nemen. Misschien meent u het wel oprecht , maar als u dan zich afkeert van de huidige gang van zaken dan maak u een statement niet met loss gebral maar door u af te scheiden van de MFK en begin een 1 man fractie en blijf dan de waakhond en het geweten van Curaçao

 5. Ik heb de functie niet in de krant zien staan hoor.. Anders had ik ook mijn CV gestuurd

 6. Je hebt het aan het rechte end mijssie

 7. leuk bericht maar hoe kun je nu benoemd of aangenomen worden voor een functie die niet vacant is????
  vorige persoon op die functie gewoon ontslaan?????
  vind het maar raar, tuurlijk open sollicitatie bestaat maar dan krijg je toch wel een vacante functie??????
  of is zij nu toegevoegd en is er voor haar een extra functie gecreëerd

 8. Als Rozier voldoende ballen heeft en het niet weer bij een storm in een glas water laat moet hij eisen, dat de benoeming wordt teruggedraaid.

 9. @ Sorsaka;

  Denk niet dat deze redactie hier achter aangaat, maar zal wel een uitermate goede uitdaging zijn omdat te doen daar scoren ze zeker veel punten mee.

  Met een analyse en opnie erbij score je gelijk.

  Dus versgeperst zet heb op om je zo op de kaart te zetten.

 10. Misschien een idee voor de redactie om haar (Tara Asjes-Prins) CV op te vragen en te publiseren en zelf te bepalen hoe gekwalificeerd die vrouw is? Voor een functie die niet vacant is.

 11. het is jammer dat de politici hier het gemiddelde IQ van de curacaose bevolking zo naar beneden haalt…..

 12. …en mogelijk ook even alle andere benoemingen laten onderzoeken!?

 13. HW > uitvaagsel.

 14. Constant de Klos,

  Midden in de roos !!!!!!

 15. Wat een spel! Rozier wordt hier even naar voren geschoven om iedereen die tegen is te sussen door te doen alsof hij deze issue wel even aan de kaak zal stellen. Nou, echt niet. De volgende stap is de doofpot en mevrouw Asjes blijft lekker zitten, op haar nieuwe goedbetaalde plekje. Kan haar man tenminste zijn bezoekjes aan de wenkbrauwspecialiste en zijn maatpakken blijven betalen. Onee, dat krijgt hij al vergoed uit de belastingpot.

 16. En hoe staat het met andere politieke/ familiaire benoemingen die al hebben plaatsgehad?

  Asjes moet zich schamen! Het gaat hier duidelijk alleen om t geld.

 17. Nepotisme is een typisch kenmerk van een dictatuur. Zullen we voor Curacao de term “onderontwikkleld derde wereld land ” ( nou ja land? rotsje !) weer invoeren?
  Asjes wil de Mugabe van Curacao worden ! Houd dit sujet in de gaten ! Hij is doortrapt !
  (met de steun van Wiels en dankzij de slappe Schotte).

 18. In een artikel elders heeft Helmina Wiels gezegd, dat hij zich niet met de zaak wil bemoeien, omdat dit onder de portefeuille van MFK valt. Wat een schijnheil, terwijl het zijn partijgenoot betreft en een verkrachting van zijn principe is. Wat misselijk.