• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Dit keer vertelt John Baselmans over verzwegen moorden en familiedrama’s.

De derde dag zijn we ingegaan van een nieuw jaar. Mensen maken zich druk over de ruim twintig verkeersdoden van afgelopen jaar. Maken zich druk om stinkende lucht, maar maken zich ook druk dat heer Schotte samen met zijn goede vriend heer Wiels het eiland op zijn kop zetten. Maar zelden hoor je wat er afgelopen jaren aan mensen vermoord is, verdwenen (zogenaamd zelfmoord hebben gepleegd) of welke familiedrama’s zich afgespeeld hebben.

De politie en zijn justitie komt met wat zwetsverhaaltjes en iedereen gelooft ze en de kous is er mee af. Iedereen blij en op naar het volgende geval. De pers klakkeloos aannemend wat hun voorgeschoteld wordt maar ook de burger die niet verder erover nadenkt wat het ‘drama’ werkelijk is geweest. Och, het is maar een drugsverslaafde, een asociale familie of afrekening van een drugstransport. Niemand die de werkelijke oorzaak weet. Vele autopsierapporten worden verzwegen of vervalst zodat de ware aard niet naar buiten komt.

Curaçao anno 2012, twee dagen oud en het aantal overleden mensen (die we weten) is nu al vier. O wacht, vannacht is nummer vijf erbij gekomen! Mensen beseffen niet wat er aan het spelen is. Mensen begrijpen niet dat we valse inlichtingen krijgen om zo geen paniek te laten uitbreken. Mensen zien niet dat er wat mis is en dat onze politici in alle talen zwijgen. Maar ook zo OM, Justitie en Politie.

Ik weet, ik ben een dwaas een Don Quixote en het boek Curaçao maffia eiland wordt lokaal verzwegen. Al is het wel ruim 25 duizend keer alleen al op dit eiland gratis gedownload binnen een maand! Maar vreemd genoeg gaan de mensen zich niet afvragen wat er werkelijk gaande is? Van de pers kunnen we het niet verwachten ze kunnen niet. We zullen zelf de boodschap door moeten vertellen! Denk even na, vijf mensen in ongeveer 24 uren gestorven en dat is wat we nog maar weten! Met als reden enkele wild-west verklaringen. Is dat niet een beetje te veel? Is dat het goede begin wat heer Schotte ons beloofde? Is dat de toekomst voor onze kinderen? Mensen, wordt wakker, er is meer gaande als de dans om wat heerlijke stoelen en familiebezittingen uitdelen!

31 reacties op “Ingezonden: Ons heerlijk eiland Curaçao”

 1. @ Curacaoenaar. Als Nederland echt niks aan curacao zou hebben zouden zij allang curacao eruit gooien inplaats van de hele dag erover lullen.

  Vanwege het zeer extreme heb ik alleen dit citaat uit het totale gezwam gehaald, want dit is wel zo ontzettend dom.Wanneer ga je 1 keer iets schrijven en ik daag hiermee meerdere boberano’s uit, dat een zeer geringe vorm van intelligentie verraadt? Is onze democratie nog niet genoeg door Wiels c.s. ondermijnd? Werkelijk niemand ziet voor Nederland de mogelijkheid om Curacao eruit te gooien zonder medewerking van de meerderheid van het Curacaose volk. Dagelijks groeit het aantal, dat spijt heeft ooit voor MFK, PS en MAN gestemd te hebben om eens iets anders te willen, dus tel uit je winst. Wiels en zijn boberano’s weten ook, dat een groot deel van de 12 zetels als sneeuw voor de zon verdwenen zijn en blijven ze krampachtig op het pluche zitten, want anders zouden ze wel verkiezingen houden om de coalitie sterker te maken.

 2. Haha ik vind het altijd raar als een nederlander iets gaat opzoeken of iets over geschiedenis van curacao schrijven of praten. Altijd negatief raar he haha zal best. maar wat nog raarder is is dat juist die mensen die negatef over curacao praten op curacao wonen of daarnaatoe willen gaan wonen of vakantie. Voor mij is het helemaal niet raar maar gewoon een strategie om curacaoenaren elkaar te laten haten en onze regering en ook ons eiland zodat nederland weer kan overnemen. Nederland wil curacao zo graag omdat wij zoveel imkomst bronnen hebben en ook relatie met de eilanden in de caribische gebied en paralatino. Op dit moment wil nederland daar binnen dringen omdat europa bijna dood is maar geen 1 van de eilanden van paralatino willen zaken met nederlanders of europa doen. Daarom hebben ze curacao nodig. Nederland is gewoon een tactische en zielige land. Ze hebben liever curacao zonder curacaoenaren erop zodat ze daar kunnen leven, genieten van het weer en zaken doen. Maar kaaskoppen jullie zijn zo transparant geworden. opdonderen. Curacaoenaren word eens wakker. Kijk eens naar bonaire. Die lopen allemaal te huilen wat nederland ze hebben aangedaan. Zoveel beloofd maar niks ontvangen. En nu willen ze dat ook met aruba doen.Als Nederland echt niks aan curacao zou hebben zouden zij allang curacao eruit gooien inplaats van de hele dag erover lullen. Nederland kent het geen helpen omdat ze goed zijn van binnen. Het moet altijd wat voor ze opleveren. pfff blijf af van curacao want dat gaat nooit lukken. Curacaoenaren un pueblo soberno. Op weg naar onafhankelijkheid. Wij hebben nederland niet nodig geloof mij. zij hebben curacao nodig. bless

 3. Cur Eye
  Als laatste reactie want we dwalen af.
  Voor 5000 dollar is het mogelijk binnen 15 minuten waar ook te wereld welk adres / informatie op te vragen! Daarnaast bent u even slecht geïnformeerd want op ons eiland wonen en werken twee zeer bekende hackers die voor grote bedrijven en banken wereldwijd werken.
  Ze lachen om uw moeilijkheden die u nu aan geeft. Zelf heb ik de eer gehad beide aan het werk te zien en ik moet zeggen, er lijken geen beveiligingen te bestaan voor hen.
  Zelfs open proxies zijn geen probleem ze kunnen zo een mooi bericht op uw computer zetten met naam, geb datum, adres en als u wil uw banknummer (mocht u die vergeten zijn).

  Verder gaan we door en zijn er gelukkig nog mensen op dit eiland die nog wel wat goeds voorhebben. Met of zonder steun daar wachten we niet op. Het is aan u en de andere ongelovige wat u gaat doen met deze informatie. Nog een prettige dag.

 4. @John

  Agree to disagree met de rest. Wanneer *ik* vind dat ik niet meer anoniem kan reageren zal ik dat doen. Tot die tijd, kun je zelf kiezen om op mij te reageren of niet.

  Ik wens je, waarvoor je ook kiest, het beste en veel success met je strijd tegen onrecht.

 5. offtopic

  @Clown, lekker cryptisch hoor, maar zolang dit invul scherm html code filtreerd leiden er bijzonder weinig wegen naar rome. En ik denk ook niet dat er op Cur veel mensen zijn die 1 een provider kunnen hacken + een dns spoof kunnen uitvoeren met een copy van VP.

  @John je bent mis-geinformeerd. Vroeger was het idd mogelijk om bijvoorbeeld links naar plaatjes in je mail te stoppen en zo het IP address van een ontvanger te bekijken. Tegenwoordig blockeerd/waarschuwd of download de webmail client de content. Ook outlook (express) en andere clients hebben dit jaren geleden gedicht.

  Als je echt denkt dat het zo makkelijk is, kies een target en probeer het. Research een angle of attack en voer hem uit, ik ben benieuwd naar je resultaten.

  Het hacken van een site is een stuk moeilijker dan je denkt. Een simpel exploitje opzoeken van b.v worldpress (waar VP op draait) is vaak niet zo makkelijk te implementeren. Server exploits zijn nog moeilijker, het vergt veel kennis en tijd om een exploit te vinden en uit te buiten. Tuurlijk heb je script kiddies die een hele reeks bestaande aanvallen testen, maar een klein beetje it-er houdt de boel makkelijk dicht voor dat soort lui.
  De gegevens van UTS zijn geen open boek en worden goed beschermd.

  Plus als je echt paranoid bent kun je via proxies en anonymizors ook anoniem zijn.

 6. @ John B. Wij accepteren en respecteren, dat je je eigen naam onder je artikelen zet en dat eisen wij van jou ook als het een virtuele naam betreft en of dat nou om een verzonnen of moverende reden gaat, gaat je niets aan en kan je zelfs niet in de meeste gevallen beoordelen. Back to topic please.

 7. Cur eye twee zaken

  Om iemand te achterhalen zijn inderdaad twee hacks nodig maar dat kan gedaan worden in enkele minuten. Het achterhalen van dan op die seconden die movement is dan snel te tracen welke naam erachter zit. Zelfs bij hoog secured websites als een Gmail en Yahoo is binnen enkele minuten e-mail, IP en naam te filteren. Maar goed laat iedereen maar veilig denken te zijn. Cur Eye we hoeven voor fake namen UTS niet om te kopen want die gegevens zijn gewoon een open boek! Edward elk IP adres staat wel geboekt in de gegevens van UTS en is na te gaan op welke minuut van de dag welk jaar dan ook wie op welk IP adres zat.

  Tweede gedeelte van uw betoog. Ik kan niet schrijven wat ander vinden en daarom is het “ik vind”. Hooguit kan ik namens ons team schrijven die gewoon achter mij staat en mee eens is met mijn stellingen.

  Ik kan bepaalde zaken lanceren en aankaarten maar ben ik niet verplicht om via kranten of via internet resources aan te leveren. Maar wat ik eerder stelde in deze discussie kan iedereen mij persoonlijk contacten en dan is er zeker dieper op de zaken in te gaan zolang onderzoeken en processen niet in gevaar komen.

  Als de lokale pers en internet de regel zou hanteren die u hieronder stelde dan hadden de kranten nog maar 2 A4tjes per dag en hadden vele websites geen bestaansrecht meer en radio stations konden als maar tumba of andre hazes blijven draaien!

  Voor de rest merk ik wederom dat er niet een zaak is wat niet waar is en zijn die door MKK in de loop der tijden wel bewezen of nog steeds spelende.

  Nog een PS Cur eye mijn naam heeft altijd onder elk stuk gestaan en ik blijf naar buiten komen onder mijn naam. Denkt u werkelijk dat ik een cent minder daar door heb verdient? Kom op, dit is gewoon een goedkope smoes die ik al meerdere malen heb moeten horen.

 8. @Cureye, ha ha ha ik zal er maar niet te diep op ingaan maar kan je zo vertellen dat er meer wegen naar Rome leiden. Je bent in ieder geval gewaarschuwd.

 9. John, aan een ip-adres is geen lokaal adres gekoppeld. Sommige bedrijven hebben hier een statisch ip-adres maar de particulieren echt niet. Elke keer als je je router opstart heb je een grote kans een nieuw ip-adres te krijgen.

 10. @clown. zucht Je hebt altijd mensen die de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Security bestaat niet en privacy ook niet. Waar het bij security om gaat is de kosten van de breach groter te maken dan de baten.

  “Een beetje IT-er/hacker kan binnen 5 minuten achter je naam en adres komen”
  is gewoon onzin. Je zult 2 hacks nodig hebben.. 1. VP security en hun logs lezen. 2. UTS hacken/omkopen/ om dan die koppeling te maken.
  Beide zijn niet door iedere it-er te doen. Verder is het dan nog steeds dat een IP gedeeld kan worden door 100den, als je een wireless router open hebt staan bijvoorbeeld.
  De meeste huis tuin en keuken routers houden geen lange logs bij.
  De moeite om een naam te zoeken achter hetgeen wat hier geschreven wordt is meer dan het opleverd. De enige die via een paar slimme hacks en wat dommigheid van de gebruiker jou identiteit kan achterhalen is VP.

  @John, er is een belangrijk iets in schrijfstijl waar je een mening begint met: “Ik vind”.

  “Maar lafheid om een naam te beschermen (en zo een inkomen) is geen slimheid maar puur om er zelf beter van te blijven/ te worden! Mensen onder valse namen zijn gewoon lafaards die alleen een grote mond hebben schuilend achter een PC”
  is bijvoorbeeld een mening die je brengt als feit. Ik vind in jou schrijfstijl dat je meningen en feiten niet duidelijk zijn.

  Er is niks mis mee om je eigen inkomen te beschermen, zorgen dat je een mooi leven leeft zonder daar anderen mee te schaden. Niet iedereen wenst als een kunstenaar te leven.
  Niet iedereen hoeft een kruisridder te zijn. Betekend dat, omdat deze mensen niet op de frontlinie staan ziji geen recht hebben om hun mening te uiten?
  En als iemand door zijn naam en toenaam te gebruiken zijn eerlijk verdiende inkomen verliest, sta jij dan klaar om het aan te vullen? Dit is mijn verantwoordelijkheid en het belang van mijn gezin gaat voor de drang voor een niet-anonieme discussie.

  Indien mensen niet wensen te discusieren in een forum waar anonymiteit tot een zeker niveau is gegarandeerd, dan moeten deze mensen niet op zo’n platform discusieren.
  Er zijn vele andere platformen waar er wel een authenticatie vorm is.

  Waar het om gaat is discussies aangaan op inhoud en de trolls negeren.

  Op de inhoudt:
  Volgens mij werkt het zo: Je deponeerd een stelling, met feiten en bewijzen.
  Niet je deponeerd een stelling en andere mensen moeten maar bewijzen dat je stelling niet klopt. Vandaar mijn reactie ook op het vervalsen van autopsies. Jij zegt het, jij insinueerd dat dit op grote schaal gebeurd. Ik geloof je niet en IK moet bewijzen dat het niet zo is?
  Dat is de wereld op zijn kop, volgens mij.

 11. @ John B. Maar lafheid om een naam te beschermen (en zo een inkomen) is geen slimheid maar puur om er zelf beter van te blijven/ te worden! Mensen onder valse namen zijn gewoon lafaards die alleen een grote mond hebben schuilend achter een PC. Als ik ze dan tegen kom (want vele ken ik) Dan schuilen ze of draaien ze weg. Laf en bang, want o wee als ik hem haar aan zou spreken.

  Ik vind dat je een wel erg grote muil hebt en zeker sommigen vals beschuldigt. Het gaat je bovendien geen enkele moer aan waarom iemand een valse naam kiest en heb je dat onvoorwaardelijk te accepteren. Ik ben absoluut niet bang voor mijn inkomen en zal je zeker begroeten, als ik je zou tegenkomen. Respect moet je verdienen, maar jij bent bezig dat te vergooien met je bagger opmerkingen, die kwetsend kunnen zijn.

 12. Dat klopt clown en de IP adressen (met daaraan gekoppeld lokaal adres) van de diverse clowns in oa deze discussie zijn inderdaad zeer snel te achterhalen, indien nodig. Zo dat we alles mooi kunnen monitoren wie, wat, waar achter zit. Elke provider behoord dat wettelijk te registreren en die gegevens liggen (zeker op dit eiland) veelal gewoon op straat. Anoniem zijn bestaat niet op internet, elke open poort (toegang internet) is een ingang naar de gegevens die nodig zijn.

 13. Cur eye
  Zeer mooi stuk en ik waardeer uw mening die zeker niet de mijne hoeft te zijn.
  Maar lafheid om een naam te beschermen (en zo een inkomen) is geen slimheid maar puur om er zelf beter van te blijven/ te worden! Mensen onder valse namen zijn gewoon lafaards die alleen een grote mond hebben schuilend achter een PC. Als ik ze dan tegen kom (want vele ken ik) Dan schuilen ze of draaien ze weg. Laf en bang, want o wee als ik hem haar aan zou spreken.

  Onze groep is groter als dat u kunt indenken en de medewerking is juist veelal op die plaatsen waar vele lokale mensen het niet zullen verwachten en juist onder de yu di korsou.

  Bewijzen hebben we nooit openbaar gemaakt omdat vele zaken nog lopen en dan het onderzoek in gevaar brengt. Helaas heeft nog nooit iemand een zaak aan kunnen voeren die niet uitgekomen is die beschreven is en is er nog nooit een zaak niet zo gelopen zoals in mijn boeken beschreven! Al jaren roep ik op om mij te laten weten waar ik gelogen heb of waar zaken anders zijn als door mij gesteld! Nooit een reactie is hier op gekomen daar men weet dat alles van ons team op waarheid, onderbouwd met bewijzen tot stand is gekomen. En dat weten de instanties die bijna dagelijks met ons te maken hebben en vele zaken van ons zeer serieus nemen.

  Verder is het zoals men het zelf wil zien omdat we te dicht bij de kern komen en vele bang zijn omdat ook hun hachje (inkomen) in gevaar aan het komen is.

  Ik hou van mijn eiland waar ik al 30 jaren mijn hart en ziel in gelegd heb en alles voor de kinderen en mijn medemensen zal doen om hun ook een eerlijke kans te geven op deze wereld.

 14. @ Cur Eye. Beste John Ik denk dat je hart op de juiste plaats zit, maar ik ben het niet altijd eens met je over jouw conclusies m.b.t de oorzaken van bepaalde problemen. Etcetera.

  Je haalt me de woorden uit de mond.

 15. @CurEye en anderen.. Anoniem op internet? laat me niet lachen.. Een beetje IT-er/hacker kan binnen 5 minuten achter je naam en adres komen. Alle info wordt bewaard.. dus denk aub niet dat je anoniem op internet kan blijven..

 16. ik geef het op ???Drol en drie knikkers

 17. Het laatste en veel geddownloade boek van @John is hier te vinden:.
  http://kkc.curacao.nl/viewtopic.php?f=13&t=1396
  Het aantal downloads van deze pagina is niet de downloads van John’s website.

  Meerdere gratis te downloade boeken van John vind je via KKC op: http://kkc.curacao.nl/viewtopic.php?f=13&t=294

  Regelmatig word de collectie hier en op de website van John aangepast zodra er een nieuw boek is verschenen.

  KKC staat voor “Knipsel Krant Curacao” waar voor de boeken van John een plaats is gemaakt naast het nieuws wat vergaard en digitaal gearchiveerd wordt.wordt. De KKC is vrij en gratis toeganglijk voor iedereen.

 18. ik geef het op ???

 19. Beste John Ik denk dat je hart op de juiste plaats zit, maar ik ben het niet altijd eens met je over jouw conclusies m.b.t de oorzaken van bepaalde problemen. Echter, meen ik, dat je kritiek op je bevindingen vaak op een emotionele manier weerlegt ipv op een rationele manier.

  Sinds dit een open forum is en er geen enkele authenticiteit aan een naam kan worden gehecht heeft het gebruiken van je echte naam minder waarde.

  Vaak vergeten mensen dat anonymiteit op het internet iets bevrijdend kan zijn. De enige plek in de wereld waar je niet wordt afgerekend op je huidskleur, afkomst, etc maar alleen op het geen wat je zegt. (Zelfs zij die iedere keer een nieuwe naam bedenken worden er makkelijk uitgehaald door VP-regulars).

  Ik ben een realist en geen utopist. Ik geloof dat verandering mogelijk is, maar dat dit tergend langzaam gaat. Jij legt je hoofd op het blok en dat is bewonderswaardig.
  Maar val geen mensen aan die hun eigen weg bewandelen tot het verbeteren van de wereld waarin zij leven. Ik snap dat je meer strijders aan jou kant wil zien, maar ik denk
  dat je een grote groep niet overtuigd.

  Verder zou ik graag mijn eigen naam gebruiken, maar heb op dit moment te veel te verliezen daarvoor. In discussies op straat en in huiskamers kun je mensen in de ogen kijken en dan zelf beslissen in hoevere je mening wilt nuanceren of articuleren.
  In een utopische maatschappij zou dat niet hoeven, maar in een kleine gemeenschap waar
  je moet samenwerken met vriend en vijhand is dat de realiteit.

  Jij noemt dat misschien lafheid, ik noem het slim.

  Als reactie op jou artikel:
  Ik vertrouw de media ook niet, omdat ze zich laten gebruiken. (Bijvoorbeeld een klakkeloos persbericht van Airberlin over te nemen, zonder het enige interesante de stoelgaranties).
  Maar ik geloof niet in wat jij als een “conspiracy theory” brengt.
  Als je zegt, “autopsy rapporten worden vervalst” breng je dat als zijnde een feit, maar voor mij als lezer is het pas een feit als je dat aanemelijk maakt. Ook kun je pas over mafia praten als dit op grote schaal wordt gedaan en niet om 1 a 2 raportjes om een familie te helpen met een verzekering.

  Dit soort on-onderbouwde feiten laten, mij persoonlijk, als lezer afhaken.

  Dus kan je zeggen, droom zacht als je me niet geloofd de wereld is toch echt zo. Prima, maar ik baseer mijn wereld op mijn ervaringen en mijn analyses die ik wel kan onderbouwen en verdedigen zonder emotioneel te worden.

  Beste John, beschouw dit a.u.b niet als een aanval op jou persoon. Ik geloof zoals ik al zei dat je hart op de juiste plaats zit en dat je met hart en ziel inzet voor wat jij ziet als onrecht.

  Maar je komt met zoveel onrecht over zoveel verschillende gebieden zonder dit in mijn ogen aannemelijk te maken. En ik denk ook dat daarom de golf van verontwaardiging uitblijft ondanks 25k downloads.

 20. John B. is een ongeloofwaardige beroepsfantast! Hij doet van alles om het eiland in een slecht daglicht te stellen tot hij gearresteerd zal worden voor hij weet wel wat….je weet het toch John?

 21. @Baselmans, hoezo Ons eiland? Curacao is niet jouw eiland! Nederland aan de Noordzee is jouw eiland. Curacao behoort toe aan de Curacaoenaars.

 22. Aan al die mensen die vinden dat ik onduidelijk schrijf.
  Normaliter reageer ik niet op fake namen in discussies.
  Als iemand mij vragen wil stellen kan deze mij ten aller tijden bellen, mailen of persoonlijk gesprek.
  Mijn adres staat overal op internet en ook de redactie van versgeperst heeft mijn mailadres.

  Schrijf me en u krijgt netjes antwoord van mij.
  Helaas fake namen zijn veelal mensen die veel te verbergen hebben of niet veel goeds voor hebben en is dus niet nodig om daar tijd aan te verspelen.
  Dank u

 23. John als je iets publiceert/schrijft moet je duidelijk zijn en er geen puzzel van maken. Zeg nou gewoon waar het op staat man en desnoods herhaal je wat je eerder geschreven hebt. Ik wil best een keer de tijd nemen om je boek te lezen (heb ik nog niet gedaan) om te kijken of we hetzelfde denken/weten.

 24. @ John. De reactie naar Zorro was dat hij alles kon lezen in het boek “Geboren voor een cent” of “Mi bida no bai nun sen”.

  Dat moet laat gekomen zijn en ik blijf niet wachten tot ik een ons weeg. Dit is toch een forum of wil je er een terugkerende aflevering van “Curacao leest” van maken? Ik heb je vragen gesteld en normaal is om dan wel of geen antwoord te geven, maar je gaat natuurlijk niet vertellen om even een paar boeken te lezen. Doe effe normaal, man.

 25. @Baselmans,
  Ben erg benieuwd naar de link waar ik het boek Curacao Maffia eiland kan downloaden. Ik denk niet dat dit soort moorden alleen op Curacao plaatsvinden. Het valt op vanwege de kleien gemeenschap die daar hutje mutje bij elkaar woont.

  Kan het ook iets met de cultuur te maken hebben dat zaken in de doofpot worden gestopt.
  Een beetje Antilliaan laat de achterste van zijn tong niet zien. Waar de NL-er direct zijn gal over je heen spuit zal de Antilliaan of Curaçaoënaar tegen je zeggen op je vraag Con ta bai; poco bon, lora lora enz.
  Als je dood ben ben je dood, zelden zal de doodsoorzaak verteld worden.

  En wat doen we eraan?????????? Ik zou het niet weten.
  De kern van het probleem moet eerst zichtbaar zijn wil je wat willen ondernemen, en dan nog blijft het moeilijk.

 26. De zaken die dagelijks spelen zijn in mijn laatste boek “Curacao maffia eiland” in 500 paginas beschreven incl de kern waarom er zoveel moorden verdwijningen en drugs zaken zijn op dit eiland.
  De reactie naar Zorro was dat hij alles kon lezen in het boek “Geboren voor een cent” of “Mi bida no bai nun sen”.
  Helaas neemt niemand de moeite om de werkelijke probleem incl oplossingen te lezen want wie weet slaat het ook op mij als lezer. Ook zijn alle helden veelal al schuilend achter fake namen die alsmaar aanmerkingen hebben nooit verder te vinden als achter hun veilige pc. Wat hebben hun gedaan voor de gemeenschap? Steken hun hun nek uit voor hun medemens en kinderen? En is er een die internationaal en lokaal de vele problemen oog in oog bespreken met diegene die de veroorzaker zijn van die problemen? Helden weggekropen in hun veilige kamer vol met conclusies en vol met vooroordelen ver van de werkelijke wereld. Mensen ik heb terabytes vol aan ellende voor jullie wie komt ons mee helpen ze aan te pakken? Niet dringen svp.

 27. Om mensen de ogen te openen helpt het als er in dit stuk nou ook wat voorbeelden waren van deze “verzwegen moorden”. Vertel ons dan eens even wat er daadwerkelijk aan de hand is. Want op deze manier speel je in principe gewoon mee.
  “Er is iets aan de hand, maar ik ga je niet zeggen wat….dat magje zelf uitzoeken”
  Zonder, op z’n minst, aanwijzingen zal je nooit de oplossing vinden….

 28. @ Irving. Ik heb precies hetzelfde gereageerd met een serieuze en uitgebreide reactie op zijn posting met betrekking tot kinderen, die geen eten krijgen. Reactie van John? NUL KOMMA NUL.

 29. Irving oplossingen draag ik dagelijks aan als je me zou volgen en niet voor beoordeeld zou zijn zoals velen op dit eiland. Er zijn degelijk zaken te veranderen maar als grotendeels van deze gemeenschap leeft van de criminaliteit en van de maffia en daarom niet willen is om zaken te veranderen. Het is dan moeilijk om mensen te overtuigen dat het anders kan. Helaas noch de pers noch de politiek wil mee werken en is alsmaar bezig om alles te boycotten wat hun lekker wereldje in gevaar zou kunnen brengen. Daarom schrijf ik boeken waar in vele de oplossing beschreven worden. Aan u en uw mensen om daar iets mee te doen. Succes

 30. Enne…..wat stel jij voor John?
  Als je iets signaleert dien je ook oplossingen aan te dragen of tenminste anderen prikkelen om oplossingen te bieden. Je stuk biedt dit helaas niet terwijl ik daar wel heel benieuwd naar ben.

  Twee generaties (grootouders en ouders) meegemaakt die alleen signaleren en verder niets doen terwijl mijn eiland naar de filistijnen gaat heeft me misschien cynisch gemaakt……..

 31. zijn er options te koop op de beurs van “deaths 2012 Curacao”?