• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Internationale experts uit Amerika, Nederland en de regio vertellen op 12 januari alles over de beste keuzes die men kan maken op het gebied van duurzame voertuigen. Tijdens een seminar kaart het Bedrijven Platform Milieu (BPM) het onderwerp aan van elektrische en hybride auto’s en andere eco-voertuigen.

De introductie van dit soort voertuigen kan, zeker wanneer er met duurzame energiebronnen wordt gewerkt, uiteindelijk leiden tot een volledig emissieloos (vrij van uitstoot) wagenpark op Curaçao. De economie speelt bij dit soort voertuigen ook een belangrijke rol, maar ook praktische zaken zoals het opladen van de auto aan huis en opladen via bijvoorbeeld zonnepanelen.

Milieuvriendelijk rijden
Tijdens het seminar, dat in samenwerking met Green Force wordt georganiseerd, leren bezoekers op welke manier auto’s die op brandstof rijden, omgebouwd kunnen worden. Ook wordt een tipje van de sluier opgelicht over hoe de wetgeving van Curaçao wordt aangepast in navolging van landen als Aruba, Nederland en de Verenigde Staten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan andere innovatieve technieken zoals het gebruik van meer milieuvriendelijke ‘natural gas’, propaan en waterstof.

Seminar
Het seminar wordt op 12 januari gehouden in het Hyatt Regency Hotel. Kosten voor deelname is voor niet-BPM leden 75 gulden, aan de deur zijn de kosten 85 gulden. BPM-leden betalen 65 gulden. Inschrijving en betaling moet voor 6 januari worden voldaan. Voor meer informatie over het seminar en deelname kun je mailen naar info@bpmcuracao.com

1 reactie op “Milieuvriendelijk autorijden”

  1. Goed initiatief! InnovatieCentrum Curacao is erbij!