• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vrouw van Statenvoorzitter Ivar Asjes, Tara Asjes-Prins, is benoemd als hoofd van de commerciële afdeling van havenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA). Dat bevestigt Asjes op zijn facebookpagina, nadat PAR-lid Omayra Leeflang vraagtekens zette bij de benoeming.

“Zoals mijn echtgenoot aan mij heeft uitgelegd, toonde de directeur van CPA belangstelling voor haar sollicitatie”, zo legt Asjes uit. “Na verschillende gesprekken met de directeur van CPA en enkele andere stafleden van het bedrijf, werd haar een contract aangeboden.”

Spelletjes
Volgens Asjes heeft zijn vrouw hem pas geïnformeerd over de sollicitatie toen zij een contract kreeg aangeboden. “Dit heeft ze gedaan om juist dit soort spelletjes, zoals van Omayra Leeflang, te vermijden.” Leeflang spreek van een politieke benoeming, omdat Asjes-Prins de dochter is van zakenman Jacobo ‘Cocochi’ Prins, die goed bevriend zou zijn met Amparo dos Santos, de president-commissaris van CPA.

Dos Santos
Daarnaast is Cocochi Prins volgens Leeflang een sponsor van Pueblo Soberano. Aan ander punt dat Leeflang hekelt is het feit dat Asjes de zoon van Amparo Dos Santos, Hazel dos Santos, in dienst heeft genomen als zijn nieuwe secretaris. Amparo is ook de broer van Robbie’s Lottery eigenaar Robert dos Santos, die momenteel onder vuur ligt in verband met een onderzoek naar fraude, witwassen van geld en belastingontduiking.

Insinuatie
Asjes vraagt zich waarom zijn vrouw niet ergens kan solliciteren, alleen maar omdat zij zijn vrouw is. “Voor iedereen die dit niet weet, mijn echtgenoot is een academicus met uitgebreide ervaring op commercieel gebied die al jaren bedrijven heeft geleid met meer dan 300 werknemers met uitstekende resultaten. Dus elke insinuatie in de richting van politieke benoeming of ander zaken, laat ik voor wat het is, namelijk politieke spelletjes”, aldus de Statenvoorzitter.

37 reacties op “Vrouw Asjes aan de slag bij CPA”

 1. Ik ken de familie Prins en vind ze zeer aimabel en integer, helaas met als enige uitzondering deze Tara. Ze was manager bij Holliday Beach, niet vanwege haar kwaliteiten maar omdat haar vader de eigenaar van het hotel was, waar ze er een grote puinhoop van gemaakt heeft. Het personeel van Holiday Beach kon haar bloed wel drinken en kon niet begrijpen hoe zo’n incompetent iemand op die positie gehandhaafd bleef.

  Positief is dat ze zich zelf teruggetrokken heeft bij het CPA. Heel anders dan toen haar man, Ivar Jasjes, de baan van directeur bij Selikor als pastechi aangeboden kreeg. Die begon een procedure tegen Selikor toen die pastechi aan hem voorbij ging. Hij heeft er echter weinig van geleerd, want inmiddels heeft hij al een nieuw pastechi klaar liggen voor na zijn baan als Statenvoorzitter.

 2. Vandaag in het AD:
  Tara Asjes-Prins trekt.zich terug bij CPA.

  Dit zal tegen de wil van Jasjes zijn TENZIJ er een andere baan voor Tasjes op stapel staat.

 3. Gelijk contract ontbinden !!!!
  GEEN vergoedingen of whatever voor compensaties, kan ze bij haar echtgenoot verhalen!!!
  EN onderzoek hoe en door wie deze misselijke truc in gang is gezet.

 4. Sinds wanneer heeft Asjes een echtgenoot????

 5. IK BEN MOEI IK GA SLAPEN WELTERUSTEN,EEN IEDER WELGESPRIJD BETJE IN `2012

 6. @wimpiri….ga je mij aanvallen? ik heb het niet gedaan! ook niet gestemd op MFK of PS en vreselijk veel spijt dat ik niet gestemd heb om als provincie bij nederland te blijven. happy new year!

 7. From the drip, drip, drip of the teardrops
  To the chink, chink, chink of the cash
  To the end, end, end of the friendships
  To the wack, wack, wack of the bash

  Corruption, corruption, corruption Rules my soul
  Corruption, corruption, corruption Rules my soul

  From the tick, tick, tick of your time’s up
  To the yes, yes, yes of ‘I’ll sell
  From the fact, fact, fact of the soulless
  To the pact, pact, pact with hell

  (excerpt “Corruption” van Iggy Pop)

 8. jammer dat ik geen familie in deze coalitie heb…..

 9. @ Asjes: je bent een ordinaire crimineel. Vreet je maar vol met het achterover gedrukte geld.

 10. En Meneer Wiels is in geen velden of wegen te bekennen …………

 11. nou nou wat een verbaal geweld weer tegen deze man en zijn vrouw deze goudeerlijke burgers van curaçao. zijn vrouw is super gekwalificeerd en de rest niet.
  nu krijgt zij deze functie van de directeur aangeboden had zij toch nooit verwacht.

  foei dat jullie zo lelijk erover denken.

  wat een hoop gelul
  is toch weer gewoon corruptie.
  slaap lekker en wees voorbereid op een heel slecht en finacieel duur jaar 2012.

 12. Even resumeren: Asjes is statenvoorzitter, papa is adviseur PS voor een milletje of 12, zus is lands advocate voor de PS, zaken partner zus commisaris bij curoil, nu vouwlief bij de CPA? in een eerder verleden al neefjes ingezet… is het een politiek verhaal of stiekem gewoon een familie N.V.

 13. Van Asjes weten we dat hij niet aan transparente benoemingen doet.. Selikor en zijn benoeming bij de overheid en tegelijk statenvoorzitter.. Do we need to say more?

  En dat iemand als Wiels met zo iemand samenwerkt..

 14. En asjes denkt echt dat het volk nog steeds gelooft in de integriteit van deze overheid????

  Het is een ware poppenkast met marjonetten en hun touwtjestrekkers!!

  Een wonder dat curacao nog serieus word genomen door het buitenland……TRISTUU

 15. @ Rene – “Caribische lente” …. LIke like like

 16. @juanna, heb je een ander idee ? Of is dit een dreigement in woorden en nada mas ?

 17. Tjonge, jonge, jonge. Die Jasjes gaat nu toch wel heel ver met zijn acties. Allemaal om macht en geld. Triest, zeer triest dat dit mogelijk is op deze stip.

 18. START burgerlijke ongehoorzaamheid:
  1) massaal weigeren belasting betalen (betaal bv allemaal zelfde bedrag 20,12) dan moet belasting /regering het verder zelf maar uitzoeken en besparen op onnodige rechtzaken (kost miljoenen aan gerechtskosten en afkoopsommen) en onnodige snoepreisjes!!!
  2) protestactie voor deur parlement
  WAKE UP Korsou we worden financieel gestript door de mafiose regering!!!!

 19. Dean Rozier (MFK) ziet zijn kans schoon om zijn gram te halen en gaat vragen stellen aan verantwoordelijk MFK-minister El Hakim. Er was geen vacature, de functie is bezet en er is geen verplichte officiele sollicitatieprocedure in gang gezet aldus het AD. Dat kan nog leuk worden.

 20. @Zorro, nou nee, bij het zien van die vrouw (?) dacht ik altijd, hé shit waar zijn mijn hormonen gebleven. Gelukkig bleek dat iedere keer van korte duur te zijn en kwam ik haar niet zo vaak tegen.

 21. Waar blijft Wiels met zijn grote bek over transparantie, einde aan corruptie, het moet afgelopen zijn met de vriendjespolitiek enz…..

  Als het gaat over partijgenoten en partijfinanciers gelden andere normen en waarden, dan houdt Wiels zijn mondje dicht. Dan worden de slaven van Pueblo Soberano opeens de “Shon”.

  Het is te hopen dat er snel een einde komt aan de nieuwe West Indische Compagnie, de nieuwe kolonisators/uitbuiters van Curacao onder leiding van Gerrit (Usselincx) Schotte en Helmin (Stuyvesant) Wiels.

 22. en nu!? gaan we gewoon weer afwachten en ons verbazen over de volgende benoeming

 23. Er is toch niemand die Eierhoofd jassssjes cs serieus neemt. 300 man personeel, haha ik lach me werkelijk een bult hier op de klip.
  Het zijn gewoon notoire zakkenvullers en daar is niets teveel mee gezegd.
  Dos Sampos??

 24. Het werk is haast gedaan. Ik geloof dat nu bijna alle familieleden van PS en MFK-prominenten onder de pannen zijn. Misschien dat er daarna geregeerd kan gaan worden. Even iets anders, is dat beeld van Stuijvesant al terecht?

 25. Ook al is dit jou droombaan, dit doe je gewoon niet met de politieke discussies die hierover al jaren bezig zijn. Het ligt nou eenmaal te gevoelig.

 26. Dit eiland wordt steeds meer een bananenrepubliek. Hoog tijd voor een Caraïbische lente.

 27. Natuurlijk weet hij van niks.

  Er is nl geen vacature geplaats. Zijn vrouw wordt aangenomen en hij neemt de zoon van Dhr Amparo aan. Zal toch toch beter zijn dan electronische troep verkopen in Salinja?

  Over de multinational van 300 man bedoelt hij hoogwaarchijnlijk de Tacco zaak die gevestigd was op de St. Rosaweg die over de kop is gegaan.

 28. @ Wimpiri. Hoe zou het nu komen dat ik aan Myrna Godett denk !

  Je hormonen spelen op?

 29. En gij geloofd dit,slaap lekker door YDK en word wakker waneer je geen adem meer haald.

 30. Het kan trouwens onmogelijk een toeval zijn, dat Jasjes vandaag pas reageert en dat deze discutabele en niet transparante benoeming voorlopig onder het tapijt moest blijven. Hij achtte zeker een maatschappelijke discussie, voordat de benoeming had plaatsgevonden, niet wenselijk en dat op zich maakt deze benoeming al verdacht. Nu probeert hij krampachtig de zaak een draai te geven.

 31. Het Grote Graaien gaat maar door en door. Kom op, “lokale” bevolking, doe er eens wat aan in plaats van continu van je te laten stelen door mensen die zeggen dat ze voor je op komen!

 32. Hoe zou het nu komen dat ik aan Myrna Godett denk !

 33. Over welke CPA-directeur heeft hij het? Hij gelooft in ieder geval het verhaal van zijn vrouw zoals hij verder iedereen wantrouwt. Hoeveel bedrijven zijn er hier met 300 werknemers, waarvan zij een multinational heeft gemaakt? De familie Jasjes heeft natuurlijk grote financiele zorgen en kan hij nu van een dubbel maandinkomen na 3 maanden de hele schuld aan Selikor betalen en dat is positief te noemen, maar dat zal hij zo lang mogelijk rekken om rente op zijn spaarrekening te vangen. Kortom het is wel degelijk een politieke benoeming en een politicus met een goed geweten zou elke vermenging of de schijn daarvan met het werk van zijn vrouw vermijden. Zo gaat er weer een baan voor een in Nederland afgestudeerde YDK verloren.

 34. Zijn echgenoot?!?!? Waaaaahahahaha

 35. van in de casino snack als een pop zitten controleren of het personeel steelt, een taco tent de grond inrunnen naar hoofd commerciele afdeling havenbedrijf.

  prima

 36. is er iemand op deze rots die hier geen vraagteken bij zet….ongelooflijk!

 37. Curacao is klein dus het kan/mag geburen, iedereen kent iedereen…maar ik ben niet op gesprek geweest en ben wel gekwalificeerd…
  Ik zit nogsteeds zonder werk, en mijn vrouw ook…had ik maar meer ‘vriendjes’…over een paar jaar is er een nieuwe persoon op een stoel met ‘vriendjes’…misschien ken ik hem wel?