• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gedonder en vrolijke lichten schieten sinds dinsdag door de lucht. Sommigen wachten het hele jaar op het moment dat er eindelijk vuurwerk mag worden aangestoken terwijl anderen zich rot ergeren. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of zij vinden dat de regels moeten worden aangescherpt.

De 21-jarige Sheron vindt niet dat er iets moet veranderen aan de regels omtrent vuurwerk. “Het hoort erbij en er zijn al genoeg regels. Iedereen weet het toch? Het is voor sommige mensen misschien even vervelend, maar ja, dan moet je ergens anders heen met oud en nieuw.” Ook de 25-jarige Lidy ziet niet veel heil in strengere regels. “Het moet niet ingewikkelder worden: het is feest, daar moet je niet allemaal regels aan verbinden.”

Verbieden
“De armste sloebers geven duizenden guldens uit aan die troep”, antwoordt de 45-jarige Jeff. “Iedereen slooft zich uit om het mooiste en duurste spul te kopen: totale geldverspilling. Verbied het vuurwerk en laat iedereen het geld voor iets nuttigs gebruiken. Organiseer in plaats van al dat geknal een mooi feest zoals op het Brionplein al wordt gedaan.”

Eén dag
De 29-jarige Sharita vindt dat de dagen waarop er mag worden afgestoken, minder moeten worden. “Korter is even leuk en het is een stuk beter voor de honden en andere dieren. Waarom niet gewoon één dag? Dat is ook nog leuker, want dan is er veel meer op hetzelfde moment.”

6 reacties op “‘Verbied vuurwerk!’”

 1. YYYYYEEEEESSSSS!!!!!

 2. Zo langzamerhand zal er een keerpunt komen waarbij door vele ongevallen en overlast voor mensen en dieren het verkopen van vuurwerk wordt verboden. In plaats daarvan in de wijken op een centrale plaats vuurwerkshows met daarbij de traditionele tambufeesten.

  Wie met illegaal vuurwerk wordt gepakt riskeert wat mij betreft opsluiting van 30 december tot en met 2 janauri gedurende 5 jaar.

  Voordeel centraal vuurwerk binding met je buren en daarna thuis verder feesten.

 3. Inderdaad geen vuurwerk meer, maar wel het alternatief, dat de regering op een centraal punt een groots en mooi vuurwerk zonder zware knallen de lucht in schiet. Dit ook om de burger de traditie van het verjagen van de boze geesten van het afgelopen jaar en om de geesten voor het volgend jaar gunstig te stemmen te laten behouden.Mag de regering ook eens wat geld aan de burger in plaats van aan zichzelf besteden.

 4. Voordelen: Comercianten verdienen GROF GELD ERMEE. Grond vuurwerk: GEEN. Voordelen Lucht Vuurwerk (m.u.v. de harde KNALLEN) dus Vuurpijlen met mooie LICHT/KLEUR beelden: Prachtig om te zien (Oog wil ook wat) Nadelen ALLE vuurwerk. Kost HEEL WAT GELD, wat de meeste van ons NIET HEBBEN ! Denk hierbij aan ALLE PRIORITEITEN waar wij het hele jaar over hebben…Grote plaag voor velen, vooral OUDERE MENSEN, ZIEKE MENSEN, ALLE DIEREN (vogels vallen dood uit de lucht in USA !!), Honden lopen weg op zoek naar dekking (verdrietige baasjes)En nog veel meer. Voor mij mogen wij wat anders bedenken Wij zijn CREATIEF genoeg !!!

 5. Het afsteken van vuurwerk ws altijd zo geweest n van mijn kant moet het zo blijven,het gebeurd eind van het december dus laat we maar blijven genieten en vieren en dieren als honden moet je gewoen in een kamer sluiten binnen in huis en geen gezeur

 6. Doe het één dag, dan blijft er voor sommigen tenminste nog geld over om bijvoorbeeld de huur en Aquaelectra te betalen. Nu besteden sommige ‘zwakbegaafden’ hun hele maandinkomen aan vuurwerk.