CURAÇAO – Tijdens de jaarwisseling heeft de politie op Bonaire voor verschillende zaken moeten uitrukken. Zo waren er inbraken bij verschillende restaurants, een schietpartij en meerdere auto ongelukken. Dit jaar waren er geen ongelukken en/of letsel door vuurwerk.

Vrijdag rond 09.20 uur kreeg de politie een melding binnen dat er op de Kaya Korona een aanrijding tussen twee personenauto’s had plaatsgevonden. Een bestuurde remde voor de andere auto die links wou afslaan, maar door het natte wegdek gleed hij door. Eén van de bestuurders is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Steekpartij
Zaterdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Rincon. Het slachtoffer, de 31-jarige M. Geertruida, is later in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Een 30-jarige vrouw is in deze zaak aangehouden wegens doodslag en mishandeling met een wapen. In de tuin van het slachtoffer zijn er marihuana planten aangetroffen, die zijn vernietigd.

Restaurant inbraken
Rond 09.00 uur ‘s ochtends op oudejaarsdag was er een inbraak in restaurant Slagbaai in het Washingtonpark. Er werden alcoholische dranken, etenswaren en een klein geldbedrag vermist. Gisteren is er tevens ingebroken bij Spanhoek bar en restaurant aan de Kaya Lodewijk L.D. Gerharts. Ook daar waren de dieven uit op alcoholische dranken.

Auto ongeluk
Zaterdag heeft er nog een eenzijdig auto ongeluk plaatsgevonden ter hoogte van de Kaminda La Union. De bestuurder kwam uit de richting van Rincon en verloor de macht over het stuur. Een inzittende raakte hierbij gewond en is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Gewonden
Rond 02.30 uur is gisteren een melding binnengekomen bij de politie dat er twee gewonde mannen zouden zijn bij Kaya Caiquetio. De slachtoffers zijn even later met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een 64-jarige man aangehouden, het onderzoek loopt nog.

Schot
Gisten rond 06.00 uur ‘s ochtends kreeg de politie een melding binnen dat er een schot gelost zou zijn op de Kaya Liberatador Simon Bolivar. Toen de politie eenmaal arriveerde bij het plaats delict, wilde de betrokkenen niet vertellen wat er was gebeurd. Door de technische recherche is er ter plaatse onderzoek verricht.

www.versgeperst.com