• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws vlag 10-10-10 curacaoCURAÇAO – Stoppen met roken, diëten of verhuizen. Goede voornemens zijn er in overvloed ieder jaar, maar wat wil jij voor het Land Curaçao in het nieuwe jaar? Versgeperst.com ging op deze ‘oudejaarsdag’ de straat op en vroeg mensen naar hun wensen.

“Ik wil dat Curaçao op eigen benen kan staan in het nieuwe jaar”, antwoordt de 28-jarige Dorien. “Ik hoop dat we ons volgend jaar ontwikkelen tot een sterk land dat onafhankelijk kan zijn.” Timothy (32) heeft andere ideeën voor 2012: “Ik hoop dat er volgend jaar een nieuwe regering komt. Een regering die zich, ook al is het maar één jaar, inzet voor Curaçao en het volk en niet corrupt is.”

Zelf gaan nadenken
De 42-jarige Bram zou de immigratieregels graag versoepelen in 2012. “Mijn vriendin en haar kind wonen in Venezuela en ik zou haar erg graag bij me willen hebben. De regels en het papierwerk zijn echt niet te overzien. Ik wou dat daar eens verandering in kwam.” Albert (50) hoopt dat het nieuwe jaar mensen wakkerschudt. “Ik hoop dat mensen eens zelf gaan nadenken en niet meer klakkeloos alles geloven. Men praat vaak over Curaçao als een dom volk, maar dat zijn we toch niet? We moeten alleen leren zelf na te denken.”

Meer openstaan
“Ik hoop dat de lokale bevolking wat meer open gaat staan voor Nederlandse stagiaires”, vertelt de 20-jarige stagiaire Kimmy. “Ik geniet van het eiland, het weer en de cultuur, maar ben de eerste maanden zo bezig geweest met contact krijgen met wat lokale mensen. Ik heb het nu maar opgegeven, maar vind het jammer. Ik hoop echt dat ik hier nog eens kom en het anders is.”

Elkaar helpen
“Rust en vrede”, antwoordt de 73-jarige mevrouw Huberts op de vraag wat zij wenst voor Curaçao. “Iedereen maakt zich zo druk en boos, ik wil dat er meer rust en vrede is en men gerespecteerd en geaccepteerd wordt, waar je ook vandaan komt.” De 21-jarige Malti heeft een soortgelijke wens. “Ik hoop dat iedereen elkaar meer gunt. Iedereen moet elkaar helpen en steunen, dan krijg je pas een sterk land.”

24 reacties op “Wat wens jij in 2012 voor Curaçao?”

 1. @Zorro

  U heeft helemaal gelijk.
  Goed 2012.

 2. Ik wens dat de regering minder (snoep)reisjes zal maken en meer har aandacht zal geven aan de economie van Curacao en de minder draagkrachtigen onder het volk.

 3. Een paar wensen:
  – een corrupt vrije regering
  – huidige minister met de billen bloot
  -de bevolking daad krachtig heid geven
  -criminaliteit aan banden
  -alle overheids NV’s terug naar normaal bestaan
  -stank/gifvrij curacao
  -alle verloren processen door de verloren partij uit eigen zak laten betalen.
  – enz. enz.

  Maar ja dit is maar een droom. Komt toch niet uit

 4. IK WENS niks.ER is niks te wensen en al helemaal niet op KOR,het eiland is niks en word ook nooit wat,wat is er dan te wensen.

 5. dat de criminaliteit de kop wordt ingedrukt

 6. @Willems: Als Belgie ruim anderhalf jaar zonder regering kan moeten we dat ook op Korsou maar eens op die manier aanpakken en een zakenkabinet/club van wijze mannen het land in die periode laten besturen/opbouwen!
  Geen snoepreisjes, onnodige rechtzaken maar gewoon de problemen ter plekke in het land Korsou stap voor stap aanpakken en oplossen want het uitbespaarde geld nu besteed aan regeerders en hun kliek aanhang is hier ruim voldoende voor!

 7. @ Johann. De meerderheid van de stemmers hebben het mogelijk gemaakt, dat 3 partijen konden samenzweren met een meerderheid van 12 zetels niet wetende dat daarmee als optie voor deze slecht presterende en vooral zakkenvullende operettefiguren is gekozen. Dat de meerderheid met voortschrijdend inzicht er nu niet meer voor zal kiezen zal duidelijk zijn, maar dat is een ander verhaal. Als de regering dat ook zou beseffen, zouden ze de consequenties moeten trekken, maar blijkbaar denken ze er anders over.

 8. @Willems

  U gaat geheel voorbij aan het feit dat de meerderheid NIET voor deze slecht presterende en vooralk zakkenvullende operettefiguren heeft gekozen. Tenminste als u enig begrip heeft mbt het aantal zetels!!
  Ik wens u eengezond 2012 toe in het Belgisch land.

 9. Vooral dat deze regering en velen met ons ook denken aan hen die afhankelijk zijn van voedselpakketen en charitas. Voor zo’n kleine gemeenschap is dit een regelrechte schande. Dat de bevolking opstaat tegen deze zakkenvullende pretregering, die slechtsvoor onrust hebben gezorgd het afgelopen jaar.
  Peace.

 10. Ik wens het allerbeste voor Curacao en iedereen die van ons land houdt en bereid is om hard te werken in goede en minder goede tijden. Zoals de meesten dat doen in andere landen. Ik wens onafhankelijkheid, met iedereen erop die hier willen zijn en van ons land houdt, ongeacht welke afkomst etc. Zoals ook in meeste andere landen. En ongeacht welke regering, die uiteindelijk een spiegel is van onszelf en gekozen door en of gevormd door de meerderheid, laten wij eenieder bijdragen aan een steeds betere Curacao. Een gelukkig nieuwjaar voor u allen. Geniet! Felis 2012!

 11. Dat alle “onnozelen” (zie reactie Patrick) op dit eiland eindelijk de waarheid onder ogen durven zien dat je met het “CALIMERO minderwaardigheidscomplex” je land niet kan ontwikkelen.
  Kijk naar jezelf en de mede 140.000 inwoners alsof we eenheid zijn, vergeet verschillen en koester overeenkomsten dwz de wil om samen van Korsou een welvarend land te maken waar het prettig is om in te wonen en alle 140.000 trots zijn op elkaar en hun land!
  Randvoorwaarde is een “normale” regering die zelfde principe hanteert om vooruit te kijken zonder discriminatie, intimidatie en corruptie en voor het land “vecht” om een goed imago te verkrijgen.

 12. Futoro di korsou

  Ik zie een sterke curacao waar vele malen beter is dan in de regioo .
  Minder armoede omdat volks zijn grondstoffen en geld van overheid nv voor bevolking is
  Sterke onafhankelijke curacao met een uistekende coast guards.
  Modern duurzame curacao met uistekende infrastructuur en met meerde cityy
  Een bevolking. Van minimaal 500 duizend en tot 1 miljoen.
  Een leider die hier is gekomen voor een doell helmin magno wiels na kabes.

 13. nieuwe verkiezingen!

 14. Dat meer Curacaose honkballers de Major League zullen halen en doorbreken. Ook voor de Curacaose voetballers in Nederland.

 15. Wees maar lekker blij dat je op Curacao woont Nederland gaat kwa land erg snel achteruit.
  De bevolking onder elkaar word steed brutaler naar elkaar toe mensen denken alleen maar naar hun eigen ook word steeds de armoeder groter huishouders die niet meer gas en licht meer kunnen betalen brandstof dat steeds duurder word de euro die zometeen niks meer waard is.
  Nee Nederland moet maar eerst naar hun eigen kijken.

 16. ik wens dat alle overvallers doodvallen, dat de ministers hun hersenen ontwikkelen en leren nadenken. hmm ik wens dat de straten beter worden. dat de mensen wat vriendelijker worden. dat men zin krijgt om te werken op dit eiland.. en dat er minder honden op straat lopen.

 17. Eenheid

 18. Een regering die op zodanige rampkoers voortgaat, dat Nederland niet anders kan dan ingrijpen.

 19. ju nan di korsow, bosnan no papia di onafhankelijkheid, of bosnan no sa kiko e kos ey ta nifika, wak surnam mes ku tin hopi kos, mes ta pasa mizeria, korda nos ku no tin nada, buska pa bosnan sa prome kiko onafhankelijkheid ta nikika., dios spaar bosnan ey na korsow.

 20. Corruptie heb je overal, maar voor een keer een jonge dinamieke regering die het eiland naar meer finacieel onafhankelijkheid kan brengen, bekendheid in de wereld door ons tourisme en meer werk en beter leven voor het lokale volk! !

 21. En waar gaat meneer de Hollander heen wanneer Curacao onafhankelijk wordt?

 22. Curacao bevolking zullen een heel groot gebeurtenis mee maak dat ze blij zijn vooral in politiek.Het jaar 2012 zal de EENHEID daadwerkelijk naar voren komen de wereld kijk met grote ogen niet te geloven.Respect voor elkaar mensen. Mijn voorspelt dat in politiek allemaal van toneel moet verdwenen en een Kabinet Van Wijze Mannen dat is de eerste stap naar EENHEID.

 23. Ik wens Curacao (en natuurlijk Nederland) onafhankelijkheid toe voor 2013.

 24. Veel wijsheid…….en dat zal verrekte moeilijk worden met deze regering !!