• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jacinta Constancia, de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, heeft net voor het eind van het jaar groen licht gegeven voor verschillende projecten voor de gemeenschap. Onder andere een bewustmakingscampagne en een gezondheidsproject zullen nu van start kunnen gaan.

Constancia en functionarissen van haar ministerie hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met twee consultantsbedrijven, namelijk Stradius en Deloitte. Deze twee bedrijven zullen zich bezig houden met de start, coördinatie en uitvoering van de projecten. Het gaat om drie verschillende projecten.

Bewustmaken
Het project ‘Awareness’ is een bewustmakingscampagne op het gebied van educatie, en is in het kader van de preventieve zorgtaak van de overheid voor alle kinderen. Het project is speciaal voor ouders, opvoeders en anderen die geïnteresseerd zijn in informatie over educatie en ontwikkeling van kinderen. Het hoofddoel is om te bevorderen dat ouders competenter zullen worden in de opvoeding van hun kinderen.

Gezondheid
Tende’ki’ is een project dat de realisatie van een betere gezondheid faciliteert, door middel van een verandering in houding, en tevens het nemen van verantwoordelijkheid door de gemeenschap. Dit zal gebeuren via het toegankelijk maken van informatie, over het verbeteren van de gezondheid en het welzijn, via een gratis telefoonlijn.

Electronisch dossier
Het project ‘Dossier Elektróniko di Kliente’ heeft als doel om een electronisch integraal cliëntendossier in te voeren voor het departement van Jeugdgezondheid. Het electronische dossier zal functioneren als een systeem dat de ontwikkeling van alle kinderen kunnen ontvangen. Ook word het mogelijk om continu de staat van de gezondheid van de cliënten te volgen.

5 reacties op “Groen licht voor verschillende projecten”

 1. SilviaQ je bent wat vergeten!, 1 April Sehos eerste steen voor kanker centrum??.Was ook een mop,ik zie haar niet anders als mop maar dan in die emmer,was op tv en heb haar ook gezegt.één April kikker in mijn bil

 2. Phhhh, wordt gewoon moe van onze weledele niet geleerde minister Constancia. Een of andere pagarito heeft haar weer wat ingefluisterd. Stradius en Deloitte lachen zich helemaal slap. Vliegen de projectleiders in vanuit NL, want die vallen niet onder de 80/20 procent regeling. Het betreft een project.

  Effe de projecten onder een loep houden.

  Awareness: Voor geïnteresseerden. Mooi, Stop daar gelijk maar mee. Er zit geen verplichting erachter dus, kans van slagen nihil voor de doelgroep waar dit voor is bestemd.
  Koppel de deelname aan de uitkeringsgerechtigden die dit het hardst nodig hebben. Opkomstverplichting anders snijden in de uitkering. Kans van slagen is dan iets groter.

  Tende’ki: Ook zo iets. Is de gratis telefoonlijn nu zodanig drempelverlagend dat een ieder gaat bellen. Een beetje Antilliaan lust zijn stoba cu foenchi en gezellig onder een parasol met vrienden genieten van het klotsen van zeewater aan hun tenen. In het water gaan, ho maar. Ik kan niet zwemmen meneer. Kader de doelgroep door risico-groepen hierbij te betrekken en in workshops in de wijken dit aanbieden. Hierna uitbreiden met andere bewoners van de wijk.

  Dossier elektroniko di cliente. Zoooo men gaat registeren. En dan, gaat men dan ook handelen als er onregelmatigheden voorkomen. Mis het een en ander.

  Op welke site vind ik meer inhoudelijke onderdelen van deze drie projecten. Graag periodiekelijk terugkoppelingen over de vorderingen en de kosten die hiermee gemoeid zijn.

  Mevrouw Constancia, een rustige laatste dag van 2011 en voor 2012 hoop ik van harte dat je de niet gerealiseerde doelen van 2011 nog eens onder de loep neemt en deze gestructureerder gaat aanpakken. Verder veel wijsheid en gezondheid toegewenst.

 3. Dat zullen Stradius en Deloitte niet gratis doen dus wat gaat dat kosten, minister?

 4. Geldverslindende projecten opstarten en faciliteren is meestal niet het probleem , als de belastingbetaler het zelf toch betaald.!!
  Maar om voor die zelfde projecten de beoogde doelstellingen te realiseren is met de Curacao,se gehanteerde maatstaven,meestal wel een groot probleem !!

 5. Blijft gewoon ongelooflijk geweldig hoe dit een minister kan zijn. Wanneer gaat ze nou eens iets doen met haar functie “Gezondheid, Milieu en Natuur” betreft Isla?